повратак  

 

        НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА  ДОГАЂАЊА У ШК. 2005/2006


УСПЕХ УЧЕНИКА
КВАЛИФИКАЦИОНИ ИСПИТИ
КРАЈ НАСТАВЕ
СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА

ДАН ШКОЛЕ
ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ-поново

ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ
ЕКСКУРЗИЈА

СМОТРА ХОРОВА
УСКРС

ЂАЧКАТАКМИЧЕЊА
"КОМПЛЕКСНА МЕТОДА"
НАШИ ШАХИСТИ
ВИШЕФРОНТАЛНА НАСТАВА
КОЛАЧИЈАДА
КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА

ПРОСЛАВА СВ.САВЕ
У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ 
ФОНТАНА
СЕМИНАР

ДЕЧЈА НЕДЕЉА
ОБУКА НАСТАВНИКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<< почетак
УСПЕХ УЧЕНИКА
28. јун 2006.

Још једна ,успешна, школска година је за нама. Поштујући прописани школски календар за ову школску годину, данас смо на родитељским састанцима свих одељења поделили ђачке књижице и опростили се на кратко од свакодневних школских обавеза. Резултате које смо остварили можете детљно погледати на ђачкој страни ако клкликнете  >>>  овде

 
<< почетак
КВАЛИФИКАЦИОНИ ИСПИТИ

22-23. јун 2006.

     По први пут откако су уведени квалификациони испити у нашој школи смо добили одговорност али и част да осим наших 23 ученика  угостимо и 14 ученика суседне Орловатске школе на том испиту. Иако је то захтевало посебне организационе напоре, упркос великим врућинама и нуобичајено великом броју ученика успели смо да обезбедимо адекватан простор и квалитетне услове у којима ће сви ученици моћи опуштено да покажу шта су научили и обезбеде себи испуњење жеља и надања у погледу уписа у жељене  школе.
Надамо се да ће им се свима жеље и остварити!

Извештаје о резултатима испита и све остало у вези уписа можете видети    >>>  овде

или на сајту Министрства просвете и спорта  

<< почетак
КРАЈ НАСТАВЕ
21.  јун 2006.

     Радно, весело али и свечано завршена је наставна година. Наши ученици су као и хиљаде њиховох вршњака широм Војводине отишли на заслужени летњи одмор. Посебан догађај је на крају дана био опроштај ученика 4. разреда и њихових родитеља од своје учитељице.Уз занимљив програм, који су за присутне извели, уз песму игру пуно емоција смеха али и суза, уз сокове и колаче још једна генерација малишана је обележила свој корак ка следећој степеници одрастања и школовања.

<< почетак
СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА
17.  јун 2006.

       Данас су наставници наше школе заједно са колегама из суседног Орловата обишли Ваљево и околину. Посетили смо манастир Лелић, сам град Ваљево и бању Врујци.Осим дружења циљ нам је био и да проширимо наша знања упознајући нова места и крајеве што ће нам итекако помоћи у нашем образовном и васпитном раду. Упркос великој врућини и напорном путу ипак смо се на крају вратили задовољни и пуни утисака.

<< почетак
ДАН ШКОЛЕ
10. јун 2006.

       Као што смо током читаве године вредно и са пуно ентузијазма радили на реализацији бројних активности тако смо као круну тог рада реализовали и наш Дан школе. На свечаној приредби  смо искористили прилику да бројној публици: родитељима, ученицима и  гостима  представимо наш рад и наше успехе у овој школској години.Ученици свих разреда су дали свој допринос учествујући у врло успешном и занимљивом програму.Након приредбе одиграна је фудбалска утакмица са екипом ученика из суседног Орловата За све госте и раднике школе организован је и свечани ручак на којем смо се уједно опростили од једне наше раднице коју смо испратили у заслужену пензију.

<< почетак
ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ-поново
27. мај 2006.

Наша очекивања су испуњена!
    
Хор наше школе вођен проф.музичке културе Виолетом Миклеом је врло убедљиво одбранио прошлогодишњу титулу Републичког првака наступајући  на   "16-тој републичкој смотри хорова основних школа",Смотра  је одржана у Вршцу  у суботу, 27.маја . У категорији хорова у којој смо наступили , остварили смо  огроман успех врло убедљиво
освојивши  ПРВО МЕСТО .Жири, којем је и ове године председавала чувена Даринка Матић Маровић, доделио је нашем хору  овог пута 97 бодова што је  више од прошлогодишњих  93 бода .Колико је наш успех велики говори и чињеница да друга награда није ни додељена а треће пласирани је имао тек 72 бода.

ЧЕСТИТАМО НАШИМ ХОРИСТИМА И ЊИХОВОЈ НАСТАВНИЦИ!!
 

<< почетак
ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ
22.  мај 2006.

Имајући у виду показани труд и залагање својих ученика и наставника, на крају такмичарске сезоне, и ове године организован је пријем код директора школе. Пријему су присуствовали сви ученици и њихови наставници који су ове школске године учествовали на такмичењима у организацији Министарства просвете и спорта.
         Најуспешнији ученици су награђени књигама. Милени Ракић, ученици осмог разреда као најсвестранијем ученику на такмичењима из научно-техничких области, школске 2005-2006. године, уручена је плакета «Кликераш».
           Хористи школе, иначе актуелни републички прваци, овај свечани пријем увеличали су својом песмом.
           Колачи, сокови, чоколаде, слане грицкалице и бомбоне, а након званичног дела и весела журка - обележили су овај дан, дан младих чије време, сигурни смо, долази!

<< почетак
ЕКСКУРЗИЈА
13. мај 2006.

            С обзиром на то да викенд треба искористити за одмор, дружење и уживање ми смо овог 13-ог маја реализовали једнодневну екскурзију. Утисци се још увек нису слегли, али можемо рећи да ће тај дан свима остати у лепом сећању. Поред тога што смо уживали у дружењу и игри, ову екскурзију искористили смо и да нешто научимо. Ученици нижих разреда посетили су Вршац, Вршачку кулу, халу "Миленијум" и манастир "Месић" .
           За старије,  ученике од V до VIII разреда, предвиђена је била друга дестинација- гард Суботица , Палић, Зобнатица-ергела коња. И време , и организација, и расположење је било одлично. Са екскурзија смо се вратили уморни, али пуни прелепих утисака. Делић онога што смо доживели на овом путовању можете да видите  на приоложеним фотографијама које се могу, наравно, и увећати.

<< почетак
СМОТРА  ХОРОВА
10.мај 2006.

            Хор наше школе ни ове године није изневерио наше наде и очекивања.Наступајући на регионалној смотри хорова која је данас одржана у Ззрењанинској основној школи "Петар Петровић Његош" поново је заблистао и изазвао овације присутне публике  освојивши  убедљиво прво место и пласман на републичку смотру која ће и ове године бити одржана у вршцу крајем маја.
              Честитамо им и желимо да на републичкој смотри понове прошлогодишњи успех и освајање ласкаве титуле републичких првака.

<< почетак
У СУСРЕТ УСКРСУ
17.-20.април 2006.

Сваке године већ традиционално обележавамо Ускршње празнике разним активностима. Ове године, у периоду од 17.04. до 20. 04.2006.године, организовали смо фарбање ускршњих јаја. Главни носиоци активности били су ученици који су са пуно радости, воље , маште и љубави украшавали ускршња јаја у оквиру својих одељењских заједница. Бирали смо најлепша, најкреативнија, најоргиналнија и најинтересантнија фарбана јаја која су била изложена у холу школе. Организовали смо и активност „Јаје на дар“ где су наши ученици поклањали украшена јаја својим друговима и другарицама. Ученици нижих разреда  правили су паное и читали стихове посвећене Ускрсу, најсвечанијем празнику у години.

<< почетак
ЂАЧКА ТАКМИЧЕЊА
фебруар-април  2006.

И ове године, већ по традицији, ученици наше школе постигли су запажене успехе на протеклим такмичењима у организацији Министарства просвете и спорта. Ево имена ученика и наставника и успеси које су постигли:

Милена Ракић, ученица осмог разреда, освојила је друго место на општинском и друго место на окружном такмичењу из српског језика. Такође, из енглеског језика, освојила је треће место на општинском и друго место на окружном такмичењу. Ученицу су припремале наставница Павлов Мирослава (српски језик) и наставница Живојнов Душанка (енглески језик).

Бранка Павлов, ученица осмог разреда,  освојила је треће место на општинском и друго место на окружном такмичењу из српског језика. На такмичењу из биологије, освојила је друго место на општинском такмичењу.  и пласирала се на окружно такмичење.Ученицу су припремали наставница Павлов Мирослава (српски језик) и наставник Вељко Владисављев (биологија).

Бранислав Урошевић, ученик осмог разреда, учествовао је на општинском такмичењу из физике и пласирао се на окружно такмичење. На такмичењу из хемије, освојио је прво место на општинском такмичењу и пласирао се ѕа окружно такмичење. Ученика је припремала наставница Рава Владисављев (физика и хемија).

Марко Лазаров, ученик осмог разреда, освојио је треће место на општинском такмичењу из биологије. Ученика је припремао наставник Вељко Владисављев.

Мирко Штрбац, ученик осмог разреда, учествовао је на општинском такмичењу из физике и пласирао се на окружно такмичење. Ученика је припремала наставница Рава Владисављев.

Тамара Комненић, ученица седмог разреда, освојила је прво место на општинском такмичењу из хемије и друго место на окружном такмичењу из хемије.Ученицу је припремала наставница Рава Владисављев.

Јелена Царевић, ученица седмог разреда, освојила је прво место на општинском такмичењу из хемије и пласирала се на окружно такмичење.Ученицу је припремала наставница Рава Владисављев.

Весна Марковић, ученица седмог разреда, освојила је друго место на општинском такмичењу из биологије и пласирала се на окружно такмичење.  Ученицу је припремао наставник Вељко Владисављев.

Драгана Урошевић, ученица шестог разреда, освојила је треће место на општинском такмичењу из српског језика. На такмичењу из Техничког образовања, освојила је треће место на општинском и треће место на окружном такмичењу. Ученицу су припремале наставница Павлов Мирослава (српски језик) и наставница Снежана Врањеш (техничко образовање).

        

   Ласкаву титулу «Кликераша» године, освојила је Милена Ракић, ученица осмог разреда, као најуспешни ученик на такмичењима ове школске године. Њој ће припасти награда у виду лепе књиге и плакета «Кликераш».

          

   И сви остали ученици који су освојили једно од прва три места на овим такмичењима, добиће лепе књиге, које ће их подесећати на успехе које су освојили!

Честитамо им од срца!

<< почетак
КОМПЛЕКСНА МЕТОДА
25 март 2006.

И овај, последњи викенд у марту, је за нас био у знаку радне и  креативне атмосфере али и пријатног, међу школског дружења. .Овога пута смо за седам радника наше школе и још 28 колегиница, из осам других школа (Орловата, Ботоша, Банатског Деспотовца, Ченте, Меленаца, Кумана и Зрењанина) организовали семинар под називом "КОМЛЕКСНА МЕТОДА У НАСТАВИ ПОЧЕТНОГ ЧИТАЊА И ПИСАЊА". Предавач ,испред Савеза учитеља Србије, је био наш колега, искусни учитељ и дипломирани педагог, господин Мирослав Маринковић, из београдске основне школе " Краљ Петар I ". Он је врло занимљиво, надахнуто и пре свега стручно, пред изузетно заинтересованим и пажљивим аудиторијумом, изнео своја богата искуства у примени ове методе. Атмосферу са семинара, донекле, вам могу дочарати приложене фотографије.

<< почетак
НАШИ ШАХИСТИ
15. март 2006.

        Ученици наше школе су се показали врло успешни и у шаху.Њих неколикио је активно укључено у рад шаховског клуба  и до сада су у категорији ученика основних школа имали врло запажене резултате.Најуспешнија је ученица 5. разреда Светлана Стојадинов која већ трећи пут узастопце осваја титулу првака Војводине.Она је била позвана на ревијални  шаховски симултани турнир у Новом Саду где су два великана светског шаха, Анатолиј Карпов и Борис Спаски били противници најуспешнијим младим шахистима Војводине.Поред Светлане нова млада нада у шаху наше школе је и Душан Комлоши који је недавно остварио пласман за савезни шампионат.

<< почетак
ВИШЕФРОНТАЛНА НАСТАВА
11-12. март 2006.

       Настављајући интезиван рад на стручном усавршавању наставника, овог викенда смо били организатори и домаћини новом семинару.Ради се о акредитованом програму под називом "Вишефронтална настава-Нова школа Петра Савића" чији је носилац Педагошко друштво Србије.Осим наших 12 наставника угостили смо још толико колега  школа из Банатског Деспотовца и Орловата. Два дана смо се дружили и уједно упознали са једним потпуно другачијим методом рада на реализацији наставних садржаја а чија  је ефикасност већ доказана у пракси неколико школа које су га експериментално увеле у свој рад.Његова основна одлика је да ученицима потпуно препушта да распоређују и одређују своје школске активности као и успех којем теже.Истраживањима и статистиком је такође доказано да је овакав рад не само са великим одобравањем прихваћен од ученика већ је и квалитет и обим тако стеченог знања много бољи од оног у класичној , фронталној настави.

<< почетак
КОЛАЧИЈАДА

8. март 2006

      Поводом 8. марта, а на велику радост ученика, у нашој школи традиционално је организована велика Колачијада.      Идеја за покретање овакве активности потекла је од Савета родитеља са циљем активнијег учешћа родитеља у школском животу. Вредне маме наших ученика нису штеделе ни машту ни труд како би деци учиниле слатко задовољство. Пред знатижељним погледима деце и бројних посетилаца, ређали су се пажљиво украшени колачи најразличитијих облика. Колачи су се продавали на комад, а добит остварена на овај начин искористиће се да се купе књиге најуспешнијим ученицима на такмичењима која су у току и да се обогати школска библиотека.

<< почетак
КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА  "HOBY&ART"
11. фебруар 2006.

Настављајући рад на стручном усавршавању наставника, данас је наша школа угостила колеге из Ботоша, Орловата и Банатског Деспотовца. Они су нам се придружили на једнодневном акредитованом семинару под називом "РУКОТВОРИНЕ".Семинар су извели инструктори Београдске Креативне радионице ""HOBY&ART". Семинару је присуствовало укупно 24 учитеља, наставника техничког образовања, ликовне културе, стручних сарадника и васпитача.Сви су они са великом пажњом и задовољством , не само слушали и гледали демонстрације инструктора, већ и самостално, врло успешно, одмах примењивали стечена знања. Дан је протекао у врло креативној и пријатној атмосфери са општом оценом да је ово један  врло користан и у пракси изузетно примњив семинар. Како је то све изгледало и колико су полазници семинара били успешни и сами се можете уверити ако погледате фото албум управо  >>>  овде

<< почетак
ПРОСЛАВА СВЕТОГ  САВЕ

27.јануар 2006.
Традиционално, дан Светог Саве , је и ове године у нашој школи обележен врло свечано.Уз присуство свих ученика и радника школе као и бројних родитеља обављено је сечење славског колача које је као и ранијих година , надахнуто и дирљиво водио свештеник и вероучитељ у нашој школи , отац Зоран Тарајић. Породица Бранислава Ановић , цењеног родитеља наша два ученика, је ове године кумовала  слави. Кумство је ѕа следећу годину прихватио Душан Новаков, професор наше школе.
Након обреда изведен је врло успешан пригодан програм који су припремили наши ученици и њихови наставници.На крају програм је окончан свечаним славским ручком за све раднике, пензионере и бројне госте.Цео програм је ѕабележен видео и фото записом а нешто од тога можете видети
.....>>> овде

<< почетак
У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ

12.децембар 2005.
      С обзиром на то да зимски распуст почиње уочи новогодишњих празника, у школи је празнична атмосфера почела знатно раније.  
     Током читаве школске године са пуно ентузијазма и воље радимо на реализацији

како редовне наставе, тако и ваннаставних активности па смо тако ужурбано кренули и са новогодишњим припремама.Како све то изгледа ,
можете  погледати......
>>> овде

<< почетак
ФОНТАНА

14. новембар 2005.
   Данас смо у наш  хол свечано поставили и пустили у рад фонтану која је купљена захваљујући приходу са дечјег вашара.Тај новац су зарадили ученици свих разреда.Осим фонтане, анкетом која је спроведена међу ђацима одлучено је да се за остатак новца купе зидни сатови за све учионоце.


   Ове недеље очекујемо да нам и они стигну тако да ће заједно са   фонтаном представљати једну лепу али и корисну успомену на овогодишњи вашар.

<< почетак
СЕМИНАР "ПРИМЕНА МУЛТИМЕДИЈЕ У НАСТАВИ"

31. октобар - 02. новембар 2005.
Јесењи распуст за ученике  у нашој школи је употребљен за даљу едукацију наставника у оквиру пројекта Школског развојног планирања под називом "ЗНАМО-ХОЋЕМО-МОЖЕМО".
Овог пута смо, у сарадњи са
зрењанинском  школом рачунара "LINGUA EDUCO" организовали тродневни семинар под називом
 "ПРИМЕНА
 МУЛТИМЕДИЈЕ У НАСТАВИ". Семинаром је било обухваћено 15 наставника који су се упознали са ефектима примене најсавременијих аудио визуелних средстава којима се многоструко може побољшати ефекисност наставе у скоро свим предметима. Такође, у оквиру семинара, је представљенао неколико софтверских алата (MS PowePoint, MultimediaBuilder ) за израду    мултимедијалних презентација.

<< почетак
ДЕЧЈА НЕДЕЉА

03. -07.  октобар  2005.
Као и сваке, и ове године смо обележили Дечју недељу бројним активностима.Почели смо већ традиционалним дечјим вашаром на којем су продавани слаткиши, играчке, кућни љубимци а било је и правог роштиља.Уторак смо посветили здравој храни, изложбеном поставком у холу школе.Среда је била дан забаве. Организована је игранка за све ученике са такмичарским делом уз проглашење најбоњих играча у разним категоријама.У четвртак смо свечано примили наше прваке у Дечји савез а потом су они , по традицији, посадили своје Дрво генерације. Последњег дана недеље су ученици нижих разреда организовали изложбу омиљених играчака а за старије ученике је реализован забавни квиз "Употреби кликере".Врхунац џеле недеље  је предствљало проглашење најуспешније одељенске заједнице у свим активностима ове недеље.
             Ако желите да погледате фотографије са ових манифестације
                                                                   то можете урадити  
>>> овде

<< почетак
ОБУКА НАСТАВНИКА: "ОСНОВНИ КУРС РАЧУНАРА"
16.-30.август 2005.
  

      У  оквиру реализације пројекта Школског развојног планирања "ЗНАМО-ХОЋЕМО-МОЖЕМО" у овом периоду је реализована десетодневна основна обука на рачунараима са фондом од 50 часова.
    Овом обуком је било обухваћено 12 наставника и сви су је са успехом   
  прошли  и положили завршни испит.

    Ово је само први део едукације у оквиру реализације комплетног      пројекта  којим смо опремили нашу МУТИМЕДИЈАЛНУ учионицу а сада се обучавамо да би смо је што квалитетније и ефикасније користили.        
       Обука је реализована у сарадњи са
зрењанинском,  школом рачунара "LINGUA EDUCO" са којом планирамо да наставимо  
  
сарадњу на реализацији и преосталих програма обуке из овог пројекта.
       Након обуке органиѕовали смо малу свечаност на којој су представници "
LINGUA EDUCO" свим полазницима уручили заслужене дипломе

 ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2006. , сва права задржана