повратак  

 

         НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2006/2007

     

СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА
ДАН ШКОЛЕ

ПРВАЦИ РЕПУБЛИКЕ
ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА
ОБНОВА ФАСАДЕ
ЂАЧКЕ ЕКСКУРЗИЈЕ
СМОТРА ХОРОВА
ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА

ДАН ЖЕНА
САРАДЊА СА РОДИТЕЉИМА

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ
У СУСРЕТ НОВОЈ  2007.

ДРУЖЕЊЕ ПРЕДШКОЛАЦА
ДЕЧЈА НЕДЕЉА
ШАХОВСКА НАДА
ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА

ПРИЈЕМ ПРВАКА
ЕКСКУРЗИЈА  РАДНИКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 << почетак

СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА

26. јун 2007.

Нема ништа лепше него удружити и корисно и лепо. Тако је било и у  уторак, 26. јуна на заједничкој стручној екскурзији радника три школе. Наиме, наставници наше школе у друштву колега из Ботоша и Банатског Деспотовца упутили су се пут Вршца, манастира Месић, Беле Цркве и Старе Паланке, како би боље упознали могуће дестинације за ђачке екскурзије, разменили искуства стечена у току школске године и направили заслужени предах након завршетка наставе.

 << почетак

ДАН ШКОЛЕ

2. јун  2007.

У суботу, 2. јуна, прославили смо Дан школе. Како овај дан прослављамо крајем школске године, ово је била одлична прилика да направимо један резиме свих активности које смо успешно и са задовољством реализовали ове школске године.  О томе смо говорили на приредби која је планирана као први део програма прославе. Заједнички труд и креативност ученика и наставника имали су за резултат изузетно извођење нашег хора,  успешне драматизације, оригиналне ритмике и занимљиве рецитале што је изазвало опште одушевљење публике. Добра атмосфера наставила се и у току спортског сусрета на коме су у фудбалу и одбојци са домаћином снаге одмерили ученици из Орловата. Трећи део прославе подразумевао је свечани ручак за све раднике школе, наше пензионере, чланове Школског одбора и Савета родитеља. Делић доброг расположења преносимо вам и путем ових фотографија:

 

 << почетак

РЕПУБЛИЧКИ ПРВАЦИ

26. мај 2007.

ХОРИСТИ-ТРЕЋИ ПУТ РЕПУБЛИЧКИ ПРВАЦИ
Када смо у суботу, 26. маја пратили наше хористе у Вршац на  републичку смотру хорова, надали смо се да ће се обистинити мисао-трећа срећа. Заиста је тако и било-ТРЕЋА  републичка смора хорова на којој учесвујемо и освајамо прво место, а СРЕЋА јер смо освајањем 98,6 бодова још бољи него претходне две године! Нашим младим уметницима и њиховој наставници Даниели Аврам  ласкаве оцене упутила је председница жирија Даринка Матић- Маровић, чувени диригент, а ми им од срца честитамо и желимо да наставе узлазном путањом којом су већ сигурним корацима кренули!

 << почетак

ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА

22. мај  2007

             Данас је у нашој школи организован трећи, и сада већ слободно можемо да кажемо, традиционални пријем код директора школе Слободана Ракића са циљем да се учини част свим оним ученицима који су у току ове школске године достојно представљали нашу школу на досадашњим такмичењима које је организовало Министарство просвете и спорта и који су том приликом остварили запажене резултате. На овај начин желели смо да похвалимо како њихов велики труд, тако и залагања њихових наставника са којима су читаве године вредно радили. Оне најуспешније наградили смо лепим књигама. Ласкаву титулу „Кликераша“ понела је ученица осмог разреда Тамара Комненић, која је ове школске године била најуспешнија на одржаним такмичењима.
Част нам је и задовољство што имамо такве ђаке, а њихове успехе са поносом истичемо:

 
          
Имена ученика који су учествовали на такмичењима школске 2006-2007. године:

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК
            У ОШ «Ђура Јакшић», 24..02.2007. године организовано је општинско такмичење. Из наше школе учествовале су ученице Тамара Комненић, 8. разред, која је освојила треће место и пласирала се на окружно такмичење и Јелена Царевић, 8. разред.

СРПСКИ ЈЕЗИК
           
У ОШ «Ж. Зрењанин» 03.3.2007. године одржано је општинско такмичење. Из наше школе учествовали су следећи ученици: Јована Вученић, 5. разред, Марија Љубојевић, 6. разред,  Драгана Урошевић, 7. разред, која је и освојила друго место и Јелена Царевић, 8. разред. Драгана Урошевић, 7. разред, учествовала је и на окружном такмичењу, које је одржано у истој школи 22.4.2007. године.
 БИОЛОГИЈА
           
На општинском такмичењу, које је одржано у ОШ «Ј.Ј Змај» 03.3.2007. године, учествовали су Драган Фијат, 7. разред, који је освојио друго место, Биљана Пауновић, 8. разред, која је освојила исто друго место, Владимир Царевић, 7. разред, који је освојио треће место и Живица Николић, 8. разред. Окружно такмичење, је одржано 21.4. 2007. године у истој школи. Учествовао је Драган Фијат, 7. разред.
МАТЕМАТИКА
           
На општинском такмичењу, које је одржано 10.3.2007. године у ОШ «2. октобар», учествовали су следећи ученици: Вељко Вученић, 5. разред, Светлана Стојадинов, 6. разред и Тамара Комненић, 8. разред.
ИСТОРИЈА
           
На општинском такмичењу, 10.3.2007. године у ОШ «П. П. Његош», учествовали су: Ненад Богданов, 6. разред, Саша Ковач, 6. разред, Стефан Сремац, 6. разред и Душко Комлоши, такође 6. разред.
ГЕОГРАФИЈА
           
У ОШ «Ј. Цвијић» одржано је 17.3.2007. године општинско такмичење. Учествовали су Ђурђа Јовановски, 8. разред, која је освојила треће место и Стефан Карамарковић, 7. разред.
ХЕМИЈА
           
Општинско такмичење
је одржано 24.3.2006. године у ОШ «В. Караџић». Из наше школе учествовали су следећи ученици: Тамара Комненић, 8. разред, која је убедљиво освојила прво место, Јелена Царевић, 8. разред, Драгана Урошевић, 7. разред, освојила треће место, Драган Фијат, 7. разред и Владимир Царевић, 7. разред. На окружно такмичење, које се одржало 14.4.2007. године, пласирали су се Јелена Царевић, 8. разред и Тамара Комненић, 8. разред, која је поновила успех и освојила и овде прво место и  пласман на РЕПУБЛИЧКО такмичење.
ТЕХНИЧКО ОБРАЗОВАЊЕ

           
Општинско, а уједно и окружно такмичење је одржано 21. априла 2007.год. у Основној школи ''Доситеј Обрадовић''у Зрењанину. На овом такмичењу учествовала су три наша ученика која су показала завидно знање из три различите области у оквиру предмета Техничко образовање и то: Стефан Станков 7.разред (машинска техника) 2.место на општинском и 1.место на окружном такмичењу, Стеван Богданов 7.разред (аутомоделарство) 1.место на општинском и 2.место на окружном, као и Наташа Цветановић 8.разред (архитектура и грађевинарство).

 << почетак

ОБНОВА ФАСАДЕ

Ових дана наша школа поприма нови, и већ се сад може видети, изузетно леп изглед. Наиме,у току априла и маја,  после 37 година, по први пут изводе се радови на кречењу фасаде и фарбању прозора. Овај велики посао започели смо захваљујући новчаном делу награде „Др Ђорђе Натошевић“, као и помоћи општине Зрењанин.Сви исказују  задовољство овом позитивном променом, а у то се можете уверити и на следећим фотографијама:

 << почетак

ЂАЧКЕ ЕКСКУРЗИЈЕ

                                           
11
. мај 2007.

Са нестрпљењем смо ишчекивали 12.мај, дан предвиђен за реализацију екскурзије. Сунчано јутро и добро расположење пред сам полазак наговештавали су један леп и успешан  дан.

Тако је заиста и било, како за ученике нижих разреда који су ишли пут Новог Сада, Сремских Карловца и Фрушке Горе, тако и за ученике виших разреда који су посетили Радовањски Луг, манастир Враћешницу, Опленац и Аранђеловац. Нова сазнања, уживање у лепим пределима и весело дружење обележили су ове екскурзије, а то се најбоље може видети на фотографијама које смо том приликом направили.али и на фото-албуму који можете погледати >>>

 << почетак

СМОТРА ХОРОВА

9. мај 2007.

Када две године за редом будете републички прваци, онда је  одговорност још већа јер сви очекују да се тај успех понови. Управо са тим осећањем  кренули су наши хористи на Регионалну смотру хорова која је одржана 9. маја у Културном центру у Зрењанину. Додатну неизвесност уносила је и чињеница да су ове године променили диригента. Међутим, изузетан успех није изостао јер су заједно са својом новом наставницом Даниелом Аврам освојили 92 бода и прво место, као и право учешћа, на Републичкој смотри хорова у Вршцу. Честитамо им  и држимо  им палчеве у нади да ђе се и ове године вратити са титулом првака.

 << почетак

ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА

23.АПРИЛ  2007.

Наша школа je и ове године била један од домаћина дечије манифестације „Песничка штафета“ у организацији Градске народне библиотеке „ Жарко Зрењанин“ Овогодишњи водитељ „Песничке штафете“ је песник Владимир Андрић који промовише своју нову књигу“Берба ушију-књижевна сваштара за децу“, а који нам је, иначе, познат као аутор више епизода „Пустолова“, ТВ серије „Лаку ноћ, децо“ и као уредник дечијег програма ТВ Београд.Поводом његовог доласка у нашу школу, организовали смо најпре школско такмичење младих песника, а најуспешније песме  прочитане су 23.априла на приредби коју смо припремили у песникову  част. Том приликом угостили смо и наше пријатеље, младе песнике из Орловата. Победничке песме ( Тијана Фијат-Школа и ја, Бранислава Ановић-Моја маца, Давид Шупица-Тамо иза...)биће прочитане на завршној свечаности у Културном центру.У програму је уживао и песник и многобројна публика , а то се може видети и по следећим фотографијама али и на фото-албуму који можете погледати >>>

 << почетак

ДАН ЖЕНА

8. МАРТ  2007.

Најслађи дан у нашој школи и ове године је 8. март, дан посвећен нежнијем полу, дан који ми, ево већ трећу годину за редом, прослављамо организовањем Колачијаде. И овога пута, на предлог Савета родитеља, а на опште задовољство, уприличена је продајна изложба колача с циљем да заједнички и у пријатној атмосфери прославимо Дан жена, али и да прикупимо нешто новца како би и ове године лепим књигама наградили наше најбоље ученике.
Мамама  дајемо чисту петицу јер је ретко ко могао да одоли чоколадним пирамидама, сочним кокос коцкама, хрскавим посним штапићима и бројним другим оригиналним и, пре свега,  укусним ђаконијама.

За уложени труд ученици ће свакако наградити своје маме пољупцем, осмехом и лепом честитком, а наши најмлађи ђаци, ученици нижих разреда,  ће им даровати и оно што су својим спретним ручицама припремали за ову прилику данима уназад-оригиналне вазе, маштовите огрлице, необичне цветиће...Но, слике говоре више од речи...

 << почетак

САРАДЊА  СА РОДИТЕЉИМА

2. ФЕБРУАР 2007.

Неговање сарадње школе и родитеља је једно од наших битних опредељења у раду. Осим на плану унапређења квалитета наставе родитељи се врло радо одазивају и нашим позивима да својим радом, заједно са нама, побољшају услове рада и боравка њихове деце у школском простору. Најсвежији пример такве сарадње је акција мама ученика  1.разреда, које су на предлог и позив учитељице Весне Мојин , данашње поподне провеле у фарбању клупа и столица у веселе и јарке боје дајући тако учионици њихове деце један посебан , весео и оригиналан изглед.

 << почетак

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ

27. ЈАНУАР 2007.


Школска слава Свети Сава прослављена је у нашој школи 27. јануара 2007. године, у свечаној атмосфери, уз пригодан програм ученика школе и присуство драгих пријатеља школе, родитеља ученика и чланова колектива.. Наш Духовни домаћин, који је својим присуством уз обредно сечење славског колача и топлим обраћањем приближио ову свечаност њеним светосавским и православним коренима  био је  , као и претходних година, Отац Зоран Тарјић       

Домаћини школске славе био је наш  колега, професор историје Душан Новаков и његова породица.Овом приликом славскa јабука предатa је наредном домаћину школске славе, а ту свету част и дужност преузела је породица Гордане Ракић, такође наше колегинице.Након обреда и свечане академије ученика школе настављено је дружење присутних уз свечани ручак у амбијенту школске трпезарије.

И ова, као и све остале активности које реализујемо, забележене су дигиталним видео камкодером и од тог материја ла смо проширили нашу колекцију ДВД материјала у електронском летопису школе са још једним новим диском. Наравно , неизоставне су и десетине фотографија које такође употпуњују поменути летопис.Неке од њих                 можете погледати      >>>

 

 << почетак

У СУСРЕТ НОВОЈ  2007.

22. ДЕЦЕМБАР 2006.


Као и претходних, и ове године,
 у школи је празнична атмосфера почела већ
почетком децембра и то кићењем велике јелке у холу школе од стране ученика 8.разреда. Такође су украшене и учионице и ходници. Круна свега је био последњи дан овог полугодишта који је протекао у знаку велике игранке и маскенбала са избором најбољих маски за ученике виших разреда. Најмлађи су се забвљали уз Деда Мраза и позоришну представу "Снежна краљица" коју је извела аматерска глумачка група васпитачица предшколске установе Зрењанина.

 

 

 << почетак

ДРУЖЕЊЕ ПРЕДШКОЛАЦА

20. НОВЕМБАР 2006.

            Данас су наши најмлађи другари, припадници предшколске припремне групе деце угостили своје вршњаке из суседне школе и села Орловата.Овим је самопотврђена и настављена добра и широка сарадња наше две школе.Као и увек и овог пута смо били добри домађини и најмлађи су цело преподне провели у заједничким активностима играјући се али и реализујући заједнички озбиљне задатке.

 << почетак

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

02-08. ОКТОБАР 2006.

         
Дечја недеља започела је 2. октобра и трајала до 8. октобра, под мотом: «Моје место у мом месту». Већ први дан донео је велику радост ученицима-Велики јесењи вашар! На вашару чега није било, а победници вашара, ученици 8.разреда, добили су  велико медено срце. Од сакупљеног новца, ученици ће одлучити шта ће купити ове године.


Истог дана, ученици петог разреда приредили су за ученике нижих разреда, веома успелу позоришну представу «Капетан Џон Пиплфокс».
 


Такмичарски дух је пробудио машту и све одељењске заједнице су се трудиле да што лепше и оргиналније среде пано испред учионица на тему „Моје место у мом месту“. Такође, током ове недеље организована је и акција солидарности „Деца деци!“. Припремљена је свечаност у част пријема првака у Дечји савез, а затим су они посадили дрво генерације у школском дворишту са својом учитељицом.


 


Одржана је игранка у маскама. Ова активност као и сваке године је била напопуларнија. Оргиналне маске, весела атмосвера, позитивна енергија- ех,  да нам је Дечја недеља сваке недеље!

 


Дан отворених врата, као и посета представника ученика Месној заједници Томашевац. Ученици имају много идеја како наше место може да буде и лепше и боље и желе да имају своје место у активностима села - како гласи и сам мото Дечје недеље.       

   Па, живела нам Дечја недеља и све радости које она доноси са собом!
Ех, кад би свака недеља била Дечја недеља!

 Више фотографија са ових активности можете погледати
>>>

 << почетак

ШАХОВСКА НАДА

9-20. СЕПТЕМБАР 2006.

 Од 9- 20. септембра у Херцег Новом у хотелу „Плажа“ одржано је  Европско првенство у шаху за за јуниоре и кадете.  На овом такмичењу  било је више од седамсто учесника, а међу њима била је  и Светлана Стојадинов ученица VI разреда која се такмичила у категорији до 12 година. Играла је више партија на редовном и убрзаном турниру са Италијанком, Гркињом,Норвежанком, Рускињом, Холанђанком....

 << почетак

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА

15. СЕПТЕМБАР 2006

           Данас је у Новом Саду отворена  изложба академске сликарке Милене Јефтић Ничеве Костић. Свечаном отварању изложбе су присуствовали представници наше школе и били веома поносни што једна тако позната уметница потиче баш из нашег места.

         Изложба је била веома посећена и медијски пропраћена. Својом репрезентативношћу изложба коју је Милена Јефтић Ничева Костић предала Галерији Матице српске представља драгоцену и инспиративну целину од 30 репрезентативних дела која нас води кроз различите епохе и дисциплине сликаркиног стваралаштва. Она је повод за приказ њеног целокупног досадашњег рада насталом током више од три деценије.

 

У нашој школи има доста њених лепих, инспиративних и занимљивих  слика које је она сваке године поклањала нама .

 << почетак

ПРИЈЕМ  ПРВАКА

04. СЕПТЕМБАР 2006

И ове године смо весело и свечано дочекали наше нове другаре,  прваке. Приредили смо им свечани дочек на којем смо им уз пригодне поклончиће приказали и кратку приредбу коју су извели ученици нижих. разреда

<< почетак

ЕКСКУРЗИЈА  РАДНИКА

1 - 3 СЕПТЕМБАР 2006

Овог викенда смо организовали стручну екскурзију за раднике наше школе којој су се придружили и наставници суседних основних школа из Ботоша и Банатског Деспотовца. На тродневном путовању смо обишли пуно места попут: Манастира Манасије, Ресевске пећине,  предивног водопада Ресаве, Опленца, манастира Боговође и тд. Највише смо времена провели на планини Рудник у истоименом месту .Циљ путовања, осим дружења и ширења сарадње међу школама, је био и упознати места која бисмо могли уврстити у наш план и програм ученичких екскурзија.


Поред видео записа и предивних утисака са овог путовања смо донели и мноштво фотографија. Неке од њих можете видети
>>>

 

 

ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2005. , сва права задржана