повратак

         НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2007/2008

- ЕКСКУРЗИЈА РАДНИКА
- ДАН ШКОЛЕ
-
НАШИ ОСМАЦИ
- ПРИЈЕМ КОД ДИРЕКТОРА

- ЂАЧКЕ ЕКСКУРЗИЈЕ
- СМОТРА ХОРОВА
-
НОВА АДРЕСА САЈТА
- ФИНАЛЕ ПЕСНИЧКЕ ШТАФЕТЕ

- ПОСЕТА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ
- ОБНОВА МОКРИХ ЧВОРОВА
- ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА
- 8. МАРТ

- КСЕНИЈА, СРЕЋНО
- СВ.САВА-ШКОЛСКА СЛАВА
- ВИДЕО НАДЗОР
- У СУСРЕТ ПРАЗНИЦИМА
- ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

- ДЕЧЈА НЕДЕЉА
-
СПОРТСКИ СУСРЕТ
- СЕМИНАР
- ДОЧЕК ПРВАКА
-
СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 << почетак

ЕКСКУРЗИЈА РАДНИКА

14. јун 2008.

Традиционално поводом завршетка наставе данас су наставници наше школе, којима су се и овога пута придружиле колеге из суседних места Ботоша и Банатског Деспотовца обишли: Нови Сад, потом Стражилово на којем смо посетили гроб Бранка Радичевића и околину а затим се уз ручак дружили и одморили.Поподне смо посетили чувене Сремске Карловце у којима смо након обиласка значајних објеката  наставили дружење уз пријатну вечеру и тамбураше..Осим дружења циљ нам је био и да проширимо наша знања упознајући нова места и крајеве што ће нам итекако помоћи у нашем образовном и васпитном раду. На крају смо се вратили задовољни и пуни утисака, што се види и на фотосима са овог путовања.

 << почетак

ДАН ШКОЛЕ

31. мај 2008.

Данас смо прославили наш дан, Дан наше школе. Приредили смо веома богат и интересантан програм који се састојао из неколико сегмената. На самом почетку одржан је спортски сусрет у коме су одмерили своје спортске способности ученици из Ботоша и наше школе.После жестоке али спортске борбе наши ученици су однели убедљиву победу. Страсти се нису умириле ни по завршетку спортског сусрета јер смо наставили у истом такмичарском духу. Ове године уведен је други страни језик- руски језик и поводом тога одржан је квиз у коме су се против нас, домаћина, такмичили ученици из Oрловата и Јарковца .После ѕанимљиве борбе победник је била школа иѕ Орловата, наши такмичари су били други а гости из Јарковца трећи.
Након тога уследила је приредба која је представљала колаж свега онога чиме смо се бавили у току ове школске године и свечани ручак за све раднике школе, наше пензионере, чланове Школског одбора и Савета родитеља.

 << почетак

ПРИЈЕМ КОД ДИРЕКТОРА

21. мај 2008.

С циљем да се учини част свим оним ученицима који су у току ове школске године достојно представљали нашу школу на досадашњим  разним такмичењима организован је,традиционалан, пријем код директора.
Желели смо да их похвалимо и да им се захвалимо на њиховом великом труду на тај начин што су најбољима уручене  лепе књиге. На овом пријему се традиционално додељује ласкава титула „Кликераш“ коју је ове године понела ученица осмог разреда Драгана Урошевић, јер је
била најуспешнија на одржаним такмичењима. Част нам је и задовољство што имамо такве ђаке. Уз ведро расположење, пријатну музику и слатку закуску, разишли смо се у уверењу да ће следећа година бити још успешнија!  

 << почетак

ЂАЧКЕ ЕКСКУРЗИЈЕ

10.  мај 2008.

         Десети дан маја, предиван суботњи дан, а ми на екскурзији! Дошли смо пуни утисака, са новим искуствима и незаборавним причама. Ученици нижих разреда су у Београду посетили Музеј ваздухопловства, Калемегдан, Золошки врт, цркву Свете Петке и Светосавски храм, а старији су обишли Смедеревску тврђаву, музеј слика Милене Павловић-Барили, Сребрно језеро и Велико Градиште. Дружили смо се, уживали у дивним пределима, научили много тога новог и, наравно, направили  лепе фотографије које,осим на овим страницама, можете  погледати и у фото албуму  >>>

 << почетак

СМОТРА ХОРОВА

23. април 2008.

НАШИ ХОРИСТИ-ОПЕТ НАЈБОЉИ У ОКРУГИ АЛИ......
У ОШ “Доситеј Обрадовић“ у Зрењанину одржана је општинско-окружна смотра хорова на којој смо, наравно, и ми учествовали. Ове године наши хористи заузели су друго место освојивши 88 бодова. У нашој категорији, категорији хорова малих школа, и није било првог места, тако да овим успехом можемо бити задовљни јер и даље нема бољих  од нас.  Остаје, међутим,  жал што нећeмо бити учесници републичке смотре хорова. Али, ми не клонемо духом и настављамо са радом и вежбањем како бисмо идуће године, као и претходне три године, били републички прваци .

 << почетак

НОВА АДРЕСА САЈТА

22. април 2008.

Шта је домен?
Интернет домен је текстуална ознака која идентификује скуп уређаја или Интернет сервиса, повезујући их у јединствену административно-техничку целину.
Шта је .rs домен?
.rs домен је нови домен Републике Србије који ће заменити .yu домен.
У складу са овим новим прописима од данас се наш сајт налази и на новој адреси
www.ostomasevac.edu.rs .Стара адреса са доменом "YU" важиће до 1. септембра 2008.

 << почетак

ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ ПЕСНИЧКЕ ШТАФЕТЕ

18. април 2008.

Данас је у Културном центру Зрењанина одржана је завршна свечаност Песничке штафете у организацији Градске народне библиотеке “Жарко Зрењанин“. Желимо да се похвалимо да су наши ученици осмог разреда Драгана Урошевић и Милош Николић били главни водитељи те манифестације и да су свој задатак, по мишљењу многобројне публике, извели врло симпатично и заиста зналачки. Једна од награђених песама била је и „ Прва љубав“ Браниславе Ановић, ученице 3.разреда која је освојила  друго место.Са овог лепог дружења вратили смо се задовољни што смо побрали  аплаузе задовољне публике, али и што смо за ово учешће награђени вредним књигама.

 << почетак

ПОСЕТА ПРЕДСТАВНИКА II OСНОВНЕ ШКОЛЕ ИЗ ЦЕЉА

13-15 април 20008.

Претходна три дана наша школа била је домаћин представницима II основне школе из Цеља. Све је почело на предлог  словеначких колега за успостављање међусобне  сарадње  који је Наставничко веће наше школе са задовољством прихватило. Чланови нашег колектива, али и директори суседних школа, које смо такође позвали да буду наши гости, имали су прилику да виде веома  информативну и занимљиву презентацију најпре Словеније, затим  града Цеља, а потом и саме школе из које наши гости долазе. Словеначке колеге су радо одговарале на наша многобројна питања, а најинтересантнији део разговора односио се на реформе које се последњих десет година спроводе у словеначком образовном систему, који се, као што знамо,  често наводи као добар пример. Њихова искуства су нам свакако драгоцена, пошто се и сами налазимо у процесу реформи. Дружење са гостима наставило се представљањем нашег места и околине. Словеначке колеге су уживале у шетњи обалом Тамиша, у  посети спомен собе Уроша Предића у Орловату, Каштела у Ечки и обиласку занимљивости у Зрењанину. Време је заиста брзо пролазило, а са нашим новим пријатељима растали смо се   уз договор о могућим облицима сарадње и обећање да ћемо им посету у наредном периоду узвратити. Томе се заиста радујемо, а до тада уживамо у фотографијама које смо направили у току прелепог заједничког дружења:

 << почетак

ОБНОВА МОКРИХ ЧВОРОВА

10.април 2008.

Није да се хвалимо, али чињеница је да нам многи могу позавидети на опремљености, функционалности и уредности наше школе. Међутим,  ми увек на уму имамо неки нови посао који би наш простор могао да учини лепшим. .Тако смо ових дана темељно реновирали  пет тоалета који су после четрдесет година  добили нови савремен изглед.Све изгледа изузетно лепо, али је много важније то што је ово и један од начина побољшања хигијенских услова и самим тим и  здравствене заштите ученика.

ОВАКО ЈЕ САДА

А ОВАКО ЈЕ БИЛО:

Потпуно је замењена водоводна и канализациона инсталација,столарија санитарије и керамичке плочице

РАДОВИ :

 << почетак

ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА

07.април 2008.

Први дани пролећа у нашој школи и ове године су у знаку дечије манифестације „Песничка штафета“ чији је организатор Градска народна библиотека  „Жарко Зрењанин“. Своју нову књигу „СМС приче“, која је због атрактивног наслова и садржаја веома блиског ученицима заиста лепо прихваћена,  промовисао је писац Игор Коларов. Чланови драмске секције извели су кратке драматизације његових прича, а потом је писац послушао стихове наших младих песника и прогласио победнике, а то су ове године  Александра Станков, 1.разред („Првак“), Бранислава Ановић, 3.разред („Прва љубав“), Милан Рада Ракић, 6.разред („План“). Наставак дружења протекао је у пријатној атмосфери у разговору са гостом.

 << почетак

ПРОСЛАВА ОСМОГ МАРТА

7. март 2008.

Добре идеје, креативност и воља нам никада нису недостајали, а тек кад имамо добар повод...Ових дана су часови ликовне културе и слободних активности на нижим разредима били у знаку 8.марта. Вредне и спретне руке наших малишана с посебним задовољством израђивале су оригиналне  поклоне за маме, сестре и баке. Пажљиво погледајте фотографије.

Па то су права мала уметничка дела! Не зна се која је огрлица од које лепша! Мало глинамола и темпере, мало лака за нокте, пуно воље и љубави и прелепи медаљони су готови. Један број огрлица успешно се продавао и на нашој традиционалној КОЛАЧИЈАДИ коју смо организовали у петак, 7. марта,  по завршетку часова. Маме и ове године заслужују сваку похвалу! Штандови су били препуни најразличитијих  врста слатких и сланих колача. А тек укуси! Ретко је ко од бројних посетилаца могао да одоли таквом задовољству.Још једна ствар је слатка у читавој овој причи.Новац који смо сакупили на овогодишњој продајној изложби колача утрошићемо за један део књига које ће бити награда за  најуспешније ученике у овој школској години.

Више детаља са овогодишње прославе 8.марта и Колачијаде можете погледати у фото албуму  >>> ОВДЕ

 << почетак

КСЕНИЈА, СРЕЂНО

31.јануар .2008.

КСЕНИЈИН ПОСЛЕДЊИ РАДНИ ДАН У НАШОЈ ШКОЛИ
Никако нам није била намера да ови редови звуче као прича из које ће провејавати туга, јер смо  сигурни да знате да то није у нашем духу. Желели смо само да овим гестом покажемо колики је неизбрисиви траг у животу и раду наше школе и нас самих оставила Ксенија Петковић, психолог и стручни сарадник. Данас јој је био последњи радни дан у нашој школи. Међутим, од ње се нисмо опраштали, јер се прави пријатељи не опраштају, а она многима од нас то и јесте била. Пожелели смо јој само да и у новој школи буде једнако успешна, вредна, ведра, толерантна и духовита каквом смо је и ми упознали. Зато, Ксенија, срећно!

 << почетак

СВЕТИ САВА-ШКОЛСКА СЛАВА

27. јануар 2008.

Као и у већини школа у Србији, тако је и у нашој школи у недељу,  27. јануара, уприличена свечаност поводом Светог Саве, школске славе. Светосавска академија са мотом СВЕТИ САВА-СВЕТИТЕЉ И ПРОСВЕТИТЕЉ подразумевала је рецитал у извођењу како оних најмлађих, тако и  најискуснијих рецитатора, као и наступ нашег хора. Пре свечане академије, уз звуке Светосавске химне, а у присуству свештеника, оца Зорана Тарајића, овогодишњи кумови, породица наше колегинице Гордане Ракић, резали су колач. Идуће године ће ову дужност и, наравно,  част имати породица такође наше колегинице, учитељице, Милене Дивљаков . Више детаља са овогодишње прославе Савиндана можете погледати у фото албуму  >>>

 << почетак

ВИДЕО НАДЗОР

04. јануар 2008.

        На основу анализе стања и потреба школе током процеса самовредновања ,планирано је Школским развојним планом увођење система видео надзора. Уз сагласност Школског одбора, Савета родитеља и Наставничког већа, кренуло се у реализацију те активности крајем прошле године а током зимског распуста, ,тачније јуче и данас,од стране београдске фирме "PROCAR" изведени су радови на постављању видео надзора.
         Постављен је систем којим је са укупно 18 камера покривен највећи део унутрашњег и спољашњег простора школе.  Изведен је врло савремен надзор који пружа могућност приступа свакој камери не само са школског видео сервера или било којег рачунара у школи  већ и са било којег места на свету путем интернета  или мобилног телефона . На овај начин ће и родитељима или другим заинтересованима бити доступан приступ и увид у  систем.
Осим надзора могу се видети и дешавања више од 2. месеца уназад. Циљ нам је да повећамо безбедност ученика, али, и физичку заштиту објекта и опреме у њему.  
            Део средстава у износу од 50.000,00 динара обезбеђен је донацијом Месне заједнице а остатак од око 135.000  динара обезбеђен је уштедама у оквиру расположивог буџета саме школе.

 << почетак

У СУСРЕТ ПРАЗНИЦИМА


21.децембар 2007.-11.јануар 2008.

     План активности у току зимског распуста

           Већ је добро познато је да је одлична атмосфера увек присутна у нашој школи, а то се нарочито види уочи ових новогодишњих празника када сви похитамо да украсимо простор у коме учимо и радимо. Тако су, по традицији, наши осмаци украсили велику новогодишњу јелку која се налази у улазном холу. А  завирите ли у  учионице, дочекаће вас оригинални панои, мноштво балона, интересантно украшене кутије са новогодишњом поштом коју ћемо поделити последњег наставног дана ове календарске године.
          По први пут ћемо ове године у току зимскога распуста организовати и ваннаставне активности у  складу са правилником о школском календару.
          Надамо се да ће нас и у току следећег полугодишта пратити овако добро расположење и  у то име
                          свима честитамо наступајуће новогодишње и божићне празнике!

 << почетак

ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

8. новембар 2007.

Након завршетка првог квартала заиста нам је пријао кратак предах поводом обележавања Дана просветних радника. Одлучили смо да овај наш празник проведемо у друштву старих зналаца, колега из суседних школа из Боташа и Банатског Деспотовца. По завршетку наставе упутили смо се пут Зрењанина где смо провели пријатно поподне уз вечеру и разговор.Ову прилику искористили смо да доделимо и јубиларну награду нашој колегиници Бранки Николић која ове године прославља  двадесет година рада у просвети. Дан смо завршили уживајући у представи  „Богојављењска ноћ“ у извођењу глумаца зрењанинског позоришта.

 << почетак

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

        И овај октобар, као и многи пре њега, почели су у знаку традиционалне манифестације ДЕЧЈА НЕДЕЉА  којој се у нашој школи придаје велика пажња.
      
Сваки дан  почев од 1. па до 5. октобра је био  обележен посебном  активношћу чији се садржај  налази у доњем тексту а шири приказ фотографија можете видети овде
>>>
У току ове Дечје недеље смо се забављали, дружили, смејали, учили ! Нека нам и свака наредна
                                     недеља буде тако лепа, шарена и ведра као ова!
                                                          Живела Дечја недеља!

5. октобар 2007.- Час бриге о деци, најбољи панои и биоскопска представа

За време првог часа чланови драмске секције виших разреда су за ученике нижих разреда припремили неколико кратких драматизација на тему бриге о деци. Публика не само што је уживала у интересантним сценама него је могла много тога и да научи. За ученике виших разреда организована је  биоскопска представа „Бој на Чегру“.Последњег дана Дечје недеље проглашени су најоригиналнији панои на тему „ Мењајмо свет-бавимо се децом“.

4. октобар 2007.- Пријем првака у Дечји савез, игранка

Током читаве недеље трајала је општа акција солидарности Деца-деци са циљем да се сакупи школски прибор, играчке и гардероба за оне другаре којима је то најпотребније. Договорено је и то да ученици нижих разреда читавог дана, дакле и за време часова, буду маскирани.Било је интересантно видети како у школским клупама седе виле, кловнови,вештице, мајстори,  лекари...За ученике виших разреда организовано је спортско поподне. Ученици су трчали јесењи крос.Најзанимљивије детаље забележили смо за вас:

3. октобар 2007.- Општа акција солидарности Деца-деци,маскембал, спортско  попдне

Током читаве недеље трајала је општа акција солидарности Деца-деци са циљем да се сакупи школски прибор, играчке и гардероба за оне другаре којима је то најпотребније. Договорено је и то да ученици нижих разреда читавог дана, дакле и за време часова, буду маскирани.Било је интересантно видети како у школским клупама седе виле, кловнови,вештице, мајстори,  лекари...За ученике виших разреда организовано је спортско поподне. Ученици су трчали јесењи крос.Најзанимљивије детаље забележили смо за вас:

2. октобар 2007.- Еколошки дан

Овогодишњу Дечју недељу прослављамо са мотом “ Мењајмо свет-бавимо  се децом.Као што и ми очекујемо да одрасли брину о нама, тако и природа захтева да се води рачуна о њој. У том смислу је други дан Дечје недеље обележен као Еколошки дан. Организовали смо радну акцију на уређењу школске околине. Све смо завршили за тили час јер нас је послужило сунчано време и одлично расположење.

1. октобар 2007.- Дечји вашар

Као и сваке, и ове године обележавамо  Дечју недељу бројним активностима.Почели смо већ традиционалним дечјим вашаром. Свака одељенска заједница је имала свој штанд на  којем су продавани слаткиши, играчке, кућни љубимци а било је , као и увек до сада и правог роштиља.Укупно остварен приход  за свих осам одељења прелази 24.000 динара и ове године ће он бити употребљен за организоване посете биоскопским предтсвама.

 << почетак

СПОРТСКИ СУСРЕТ

1. октобар 2007.

Данас је фудбалска екипа наше школе,заједно са екипом дечака школе из Банатског Деспотовца, била гост на турниру поводом дана школе наших комшија у суседном Ботошу .После врло ефекасне и убедљиве игре  у обе одигране утакмице(5:2 и 4:2) освојили смо прво место на турниру.

 << почетак

СЕМИНАР

15.септембар 2007.

Настављајући интезиван рад на стручном усавршавању наставника, овог викенда смо били организатори и домаћини новом семинару. Ради се о  обавезном акредитованом програму под називом "НАСТАВНИК КАО КРЕАТОР КЛИМЕ У УЧИОНИЦИ" чији је носилац Институт за педагошка истраживања из Београда. Осим наших 15 наставника угостили смо још толико колега  школе из суседног Ботоша. Целог дана смо се дружили и уједно обновили нека знања али и стекли нова из области педагогије психологије и дидактике.

 << почетак

ДОЧЕК ПРВАКА

3.септембар 2007.


И ове године смо
, по традицији, весело и свечано дочекали наше нове другаре,  прваке. Приредили смо им свечани дочек на којем смо им уз пригодне поклончиће приказали и кратку приредбу коју су извели ученици нижих. разреда

 << почетак

СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА

 25-27.август 2007.

Овог викенда смо организовали стручну екскурзију за раднике наше школе којој су се придружили и радници суседних основних школа из Ботоша и Банатског Деспотовца. На тродневном путовању смо обишли пуно места на подручју Бајине Баште и Таре Попут: Манастира Рача, Калуђерских Бара, Митровца, јеѕера Заовине, језера Спајићи,језера Перућац,Дрвенграда-Мећавника, Шарганске осмице и тд.  .Циљ путовања, осим дружења и ширења сарадње међу школама, је био и упознати места која бисмо могли уврстити у наш план и програм ученичких екскурзија. Поред видео записа и предивних утисака са овог путовања смо донели и мноштво фотографија. Неке од њих можете видети овде >>>

 

ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2007. , сва права задржана