повратак

         НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2008/2009

ГОДИНА ЈУБИЛЕЈА

         - ИЗЛЕТ РАДНИКА
         -ДАН ШКОЛЕ
         -"КЛИКЕРАШ"
         -НАГРАДА ЛИСТА"ЗДРАВО"
         -ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА
         -Е-ТЕСТИРАЊЕ
         -ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА
        - НАША ПРОШЛОСТ
        - УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

-КОЛАЧИЈАДА
ЗАЉУБЉЕНА ПОШТА
-ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ
-ИНТЕРАКТИВНА ТАБЛА

-ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА
- ШКОЛА ИЗ ПРОШЛОСТИ
- ПОКЛОН ПАКЕТИЋИ
- СТИЖЕ НОВА ГОДИНА
-СЕМИНАР
 -ДАН ПРОСВЕТАРА
-
ПОСЕТА СЛОВЕНИЈИ
-ДЕЧЈА НЕДЕЉА

- ТИМ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

- ОТВАРАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ
- ЗАСТАВА ШКОЛЕ

- ВЕСЕЛО ПОЗОРЈЕ
-
ДОЧЕК ПРВАКА
- СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 << почетак

ИЗЛЕТ РАДНИКА

5. ЈУЛ 2009.

Поштујући ,сада већ трогодишњу традицију, данас  смо организовали стручни излет за раднике наше школе на који смо, као и увек,  позвали и наше добре комшије , колеге суседних основних школа из Ботоша и Банатског Деспотовца.као и увек, и овог пута смо се не само лепо провели него и доста тога научили и корисног видели. Иако многима није први пут да виде ова места ипак је било задоволјство поново бити испод водопада "Велики бук" у пределу Лисина подно Бељанице.У дивном амбијенту смо уживали у домаћим специјалитетима овдашњег ресторана. Након ручка смо обишли Манастир Манасију и Ресевску пећину.Касно поподне смо провели у обиласку лепог градића Свилајнца да би смо дан завршили вечером у тамошњем хотелу "Топољар" .Циљ путовања, осим дружења и ширења сарадње међу школама, је био и упознати места која бисмо могли уврстити у наш план и програм ученичких екскурзија. Наравно.као и увек поред видео записа и предивних утисака са овог путовања смо донели и мноштво фотографија. Неке од њих  и ви можете видети .

 << почетак

ДАН ШКОЛЕ

30. мај 2009.

У суботу 30.маја, као и сваке године окупили смо се поводом обележавања Дана школе. Ове године Дан наше школе је имао много свечанији тон јер је читава ова школска година у знаку обележавања 240 година образовања у Томашевцу, па је тако и овај дан кулминација свих наших активности, труда и рада током читаве године. Овим поводом улепшали смо просторије наше школе етно-кутком који је сачињен од старих употребних предмета који на најаутентичнији начин осликавају томашевачку прошлост. Осим изложбеног дела, који су гости школе са дивљењем посетили, одржан је у просторијама месне заједнице и пригодан програм. Свечана академија имала је забавно-едукативни карактер. Програм, којем су присуствовале бројне званице, отворен је наступом школског хора који  је извео "Химну школе", након којег су ученици наше школе одмеравали снаге у познавању градива из историје нашег краја са ученицима ботошке и орловатске школе. Након проглашења победника, публика се смејала уз драматизације наших ученика који су изводили одломак "Госпође министарке " и "Аутобиографије" нашег непревазиђеног комедиографа Бранислава Нушића и пропратила их најснажнијим овацијама. Ученици нижих разреда подсетили су нас како су изгледале некадашње банатске игре и обичаји.  Едукативни карактер свечаности дали су и ученици који су читали о развојном путу школства у Томашевцу.  Након овог дивног програма који нас је опустио и забавио, али захваљујући којем смо и научили нешто ново о нашој прошлости, провели смо лепо време у пријатном ручку са нашим драгим гостима.

 << почетак

"КЛИКЕРАШ"

20. мај 2009.

Ево, већ пета година како се у мају, на крају такмичарске сезоне, одржава пријем за најбоље код директора школе. Пријему су присуствовали сви ученици, али и њихови наставници, који су ове године учествовали на такмичењима у организацији Министарства просвете и спорта. Најуспешнији ученици су награђени књигама. Титулу овогодишњег «КЛИКЕРАША» понела је ученица VIII разреда Марија Љубојевић,  која је ове године била најуспешнија на одржаним такмичењима и њој је данас уручена традиционална Плакета "КЛИКЕРАШ" за шк.2008/2009. годину.Част нам је и задовољство што имамо такве ученике који на најбољи начин репрезентују име наше школе.Стварно смо поносни на њих!

 << почетак

НАГРАДА ЛИСТА"ЗДРАВО"

11. мај 2009.

И првог радног дана након екскурзије, под чијим се позитивним утисцима још увек налазимо, донео је радост свима нама, а нарочито ученици IV разреда Весни Мојин која је захваљујући наградној игри листа "Здраво" добила бицикл. Тим поводом нашу школу посетили су чланови редакције листа "Здраво" као и представници филијале Ауто-мото савез Србије који су нашој Весни предали ову вредну награду. Овом свечаном уручењу које је одржано на летњој бини у дворишту школе присуствовали смо сви и радовали се заједно са Весном која је први круг на новом бициклу  провозала у дворишту школе, а како је све ово изгледало можете видети на фотографијама. 

 << почетак

ЕКСКУРЗИЈА

9. мај 2009.

Топао и сунчан девети мајски дан ученици наше школе са својим учитељима и разредним старешинама провели су ван Томашевца уживајући у чарима ђачке екскурзије. Дан испуњен дружењем, смехом и песмом свима ће остати у лепом сећању. Поред тога што смо се целог дана  лепо забављали, екскурзија је имала и образовни карактер. Ученици нижих разреда упознали су се са знаменитостима Зрењанина и уживали у чарима његове околине, а нарочито у лепотама дворца Каштел у Ечки и резервата Царске баре. За старије, ученике од V до VIII разреда, предвиђена је била мало даља релација – обилазак средњовековног манастира Манасије и Ресавске пећине. Сви смо оценили екскурзију највишом оценом, а делић позитивне атмосфере можете видети на приложеним фотографијама на овој страни али и у нашем фото албуму овде >>>

 << почетак

Е-ТЕСТИРАЊЕ

7. мај 2009.

У нашој школи је данас спроведен један потпуно нови начин провере знања ученика путем интернета и он-лине електронског теста.Носилац овог пројекта је  Завод за вредновање  квалитета образовања и васпитањаа наша школа је једна од 52 школе из Србије које у њему учествују.Тестирани су ученици 4.раѕзреда из предмета Природа и друштво.Ученици су са великим задовољством радили на овом тесту иако је за неке од њих ово био први сусрет не само са интернетом него и са компјутером уопште.

 << почетак

ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА

1. април 2009.

Традиционална културна манифестација "Песничка штафета", коју већ тридесет пету годину по реду организује зрењанинска Градска народна библиотека "Жарко Зрењанин", одржана је као и претходних година и у нашој школи. Песник, чија се збирка дечије поезије "Ето – баш тако" промовише у свим школама зрењанинске општине, а данас, 1. априла, је промовисана и у нашој, је  песник из Бачке Тополе Бранко Стевановић. Поводом његовог доласка у нашу школу, организовано је прошле недеље школско такмичење младих песника, а најбољих десет песама је прочитано пред песником на приредби која је приређена у његову част. Четири најуспешније песме (Данило Пронић – Мрак, Бранислава Ановић – Солидарност, Милан Рада Ракић – Живот у пола минуте  и Марија Љубојевић – Полицајац ) биће прочитане на завршној свечаности у Културном центру 3.априла. Нашим најбољим песницима желимо много среће на завршној свечаности на којој ће бити изабране најуспешније песме овогодишње "Песничке штафете".

 << почетак

НАША ПРОШЛОСТ

19. март 2009.

У склопу активности на  обележавању 240- годишњице образовања у Томашевцу, ученици 3. разреда припремили су изложбу употребних предмета из прошлости нашег родног краја. Са пуно оптимизма и елана обилазили су домаћинства у Томашевцу и од својих бака, дека, тетака и остале родбине и комшија прикупили са тавана: старе ћупове, фењере, чаше, ткане ташне за хлеб, стари новац, лампе, сланике, тањире, ћилиме, преслицу ... Посебно место заузимају и старе фотографије које су заинтересовале ученике због начина облачења својих чикундеда и чукунбаба као и прабаба и прадеда.Пано красе предивни ручно урађени пешкири од српског платна из девојачких штафира њихових бака.На задовољство ученика, изложбу су посети и родитељи.

 << почетак

УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ

10. март 2009.

Настављајући перманетан рад на стручном усавршавању наших наставника, данас је  отпочела реализација једног посебног семинара којим се  по први пут практично сусрећемо са системом  "Учење на даљину" путем интернета.  Семинар је у категорији обавезних и акредитованих а назив му је "Да свака учионица буде мултимедијална". Ово је један од најсавременијих  видова семинара за наставно особље јер су наставници у могућности да, боравећи у нашем одлично опремљеном информатичком кабинету, али и код своје куће, прате предавања и вежбе  као и да и решавају обавезне тестове. Програм семинара траје двадесет четири сата, а наставници су у могућности да га прате и да у њему активно учествују у периоду који индивидуално изаберу. Дакле, предност   тзв. "on-line" семинара je у томе што он не захтева одласке у друге школе и друга места у којима ће се током једног или оба дана викенда пратити предавање стручних лица. Ми смо његови активни учесници док седимо за својим рачунарима у периодима које сами изаберемо, не реметећи тиме своје остале обавезе.На крају семинара  сваки полазник добија сертификат о савладаности програма.

 << почетак

КОЛАЧИЈАДА

6.  март 2009.

Поводом 8.марта, Дана жена, који ће ове године бити празнован у недељу, у петак после часова је, на општу радост ученика, али и запослених , организована наша традиционална забавна манифестација КОЛАЧИЈАДА. Вредне и умешне руке мама наших ученика заслужују сваку похвалу јер без њих не би било ни ове наше "најслађе" манифестације. Оне су заслужне за то што су се на штандовима у приземном холу наше школе нашле најразличитије врсте слатких и сланих ђаконија у чијим укусима смо сви уживали, а чијом продајом ће бити сакупљен новац којим ће касније бити купљене књиге за најбоље и највредније ученике.
У поподневним часовима наставници и сво особље наше школе наставља дружење. Дан жена ће колектив наше школе провести у пријатној атмосфери ресторана "Европа" у Зрењанину, у заједничком дружењу са нашим драгим колегама из школа у Ботошу и у Деспотовцу. Након вечере у ресторану посетићемо зрењанински биоскоп. Уживањем у биоскопској представи, наш колектив ће завршити овај заиста лепо употпуњен дан којим је у нашем колективу обележен Дан жена.

 << почетак

"ЗАЉУБЉЕНА ПОШТА"

13. фебруар 2009.

Поводом Дана заљубљених у нашој школи организована је забавна манифестација под називом "Заљубљена пошта". У приземном холу школе постављено је поштанско сандуче у које ученици убацују писма својим симпатијама и драгим особама у школи. На сваком одмору може се видети понеки ученик или ученица како убацују у сандуче ковертирану поруку намењену само њему или њој знаној особи. Они смелији ученици ће се потписати, а стидљивији ће упутити лепе речи анонимно, потајно се надајући да ће их њихова тајна симпатија приметити. Поштар који ће носити "заљубљену пошту" побринуће се да свака лепа порука, а врло вероватно и изјава љубави , стигне на праву адресу, односно, до адресираног ученика. Овом акцијом наша школа подстиче другарство међу ученицима свих разреда, а на помолу ће бити, вероватно, и неких нових љубави…

 << почетак

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ

27. јануар 2009.

Данас је у нашој школи традиционално обележен дан Светог Саве. Химном Светом Сави у извођењу ученичког хора под диригентском палицом  Маје Ћурчин, наставнице музичког образовања, започета је прослава у част првог српског просветитеља. Светосавска академија  је ове године одржана под насловом СВЕТИ САВА – ШКОЛСКА СЛАВА. Отац Зоран Тарајић, свештеник и вероучитељ, био је, сада већ традиционално, наш духовни домаћин. Домаћини школске славе били су чланови породице и ученици наше колегинице Милене Дивљаков, који су са свештеником учествовали у обредном сечењу колача. Славску јабуку ове године је у име школе преузела Душица Јањуш, васпитач у нашој школи. Након поучног и топлог говора, свештеник Зоран Тарајић  поделио је ученицима завршног разреда који похађају часове веронауке пригодне поклоне – књигу Нови завет и мале освећене слике са ликом светаца. И овом приликом, наша школа је угостила многобројне мештане, родитеље и рођаке ученика, који су дошли да својим присуством увеличају овај велики школски празник. Пригодан програм уприличили су ученици свих разреда, укључујући и оне најмлађе, децу која похађају предшколску наставу. Својим наступом у хору, рециталима и изражајним читањем поетских текстова о Светом Сави, ученици су улепшали прославу школске славе.  По завршетку академије, свим ученицима су додељени пакетићи. Свечаним славским ручком на којем су присуствовали запослени у нашој школи, некадашњи радници и пријатељи школе окончана је прослава школске славе. Захваљујући директору наше школе Слободану Ракићу  програм је забележен видео камером и фотоапаратом.

 << почетак

ИНТЕРАКТИВНА ЕЛЕКТРОНСКА ТАБЛА

16. јануар 2009.

Од данас је наша школа богатија за  једно од најсавременијих и највреднијих средстава које се данас може користити у настави. Преко Београдске фирме "3d-caddIT" набављена је, 2000 евра вредна , врхунска инерактивна електронска табла величине 77". Табла је производ најпознатијег светског произвођача у овој области, канадске компаније "SMART technologies". На данашњој седници Наставничког већа присутни професори су били у прилици да сагледају њене огромне могућности и предности над осталим класичним наставним средствима. Примена ове табле, као уосталом и скоро све друге ИТ опреме  у суштини је ограничена  углавном маштом корисника. Наравно, иако је руковање таблом врло једноставно и интуитивно , биће потребно одвојити мало времена и воље , (која нама никада није недостајала) , да би се осмислиле и употребиле све њене могућности. Први корак у том правцу је и данашња презентација табле која је изазвала велику пажњу и интерес присутних колега.

 << почетак

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА

24. децембар 2008.

Желели смо да се на забаван и весео начин опростимо од 2008. године, тако да смо за сам крај испланирали бројне активности.Врхунац нивогодишње атмосфере је био последњег наставног дана и то после часова. У послеподневним часовима организован је одлазак у позориште од новца који је сакупљен на Дечјем вашару. Ученици наше школе су посетили позориште Културног центра у Зрењанину и уживали у новогодишњој представи ,,  Мала вила      „  коју је извела глумачка група из Русије иѕ Московског државног позоришта за младе.

 << почетак

ШКОЛА ИЗ ПРОШЛОСТИ

24. децембар 2008.

Већ смо помињали да ове године наша школа обележава важан јубилеј- 240 година школства у Томашевцу и да ћемо овај јубилеј обележавати током читаве школске 2008/2009. године. Поводом тога, последњег наставног дана у овом полугодишту смо направили акцију ,, Школа из прошлости“. Да бисмо дочарали атмосферу која је владала пре много година у школама , задатак је био да сви ученици и наставници обуку униформе које су се раније носиле- беле кошуље, тегет панталоне или сукње и кравате. На првом часу ученици су чули занимљиве детаље и правила која су важила за ђаке у прошлом веку: како су морали да се облаче, које су предмете имали, како су ђаци морали да се понашају у школи али и ван ње.Нашим ученицима је овај дан био веома занимљив и необичан али не би волели да су данашња школска правила другачија.

 << почетак

ПОКЛОН ПАКЕТИЋИ

16 децембар 2008.

Данас су наши најмлђи ученици , 1-4. разреда, били посебно срећни јер су им у школском холу  испред  јелке подељени лепи поклон-пакетићи.Ове пакетиће су преко једне хуманитарне организације а посредством Скупштине града Зрењанина послали њихови вршњаци из Енглеске.
Раздрагани ђаци су озарених лица позирали за фотографије које смо уз неколико писама захвалности послали малим дародавцима у Енглеску.Уосталом, приложене слике говоре више од било које приче, зар не ?

 << почетак

СТИЖЕ НОВА ГОДИНА

   



 
    11.  д е ц е м б а р   2 0 0 8.

Као и претходних, и ове године,  у школи је празнична атмосфера почела већ почетком децембра и то кићењем велике јелке у холу школе од стране ученика а уз здушну помоћ њихових наставника. Такође су украшене и учионице и ходници а и зборница је , наравно, добила своју нешто мању али јако лепу јелку. Круна свега ће бити последњи дан овог полугодишта за који планирамо посету специјалној новогодишњој позоришној предтави о чему ће те ускоро читати на овим страницама.

.

 << почетак

СЕМИНАР „САМОВРЕДНОВАЊЕ У ФУНКЦИЈИ РАЗВОЈА ШКОЛЕ“

6-7.децембар 2008.

У циљу остваривања потребе за сталним стручним усавршавањем запослених, овог викенда је у нашој школи организован семинар „Самовредновање у функцији развоја школе“.У шеснаесточасовном раду подељеном на два дана учествовали су наставници наше школе, али и колеге из суседних школа, из Ботоша и Банатског Деспотовца. Иако су сви наставници наше школе  већ увелико укључени у процес самовредновања (постоји подела на тимове који се баве вредновањем појединих  кључних области-настава и учење, подршка ученицима, постигнућа ученика, етос...) од овог семинара имали смо вишеструку корист. Могли смо, у разговору са предавачима, да проверимо да ли наш рад у процесу самовредновања иде у добром правцу, да добијемо сугестије у вези са оним што нам је представљало проблем, да разменимо искуства са колегама из других школа.У таквој радној атмосфери јавиле су се и нове идеје које ће свакако допринети квалитетнијем остваривању свих активности у нашој школи.

 << почетак

ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

6. новембар 2008.

И ове године смо одлучили да наставимо са добром праксом и након завршетка првог квартала направимо скромну свечаност поводом обележавања Дана просветних радника. као и претходне године и ове смо одлучили да овај наш празник проведемо у друштву старих зналаца, колега из суседних школа из Боташа и Банатског Деспотовца. По завршетку наставе упутили смо се пут Зрењанина где смо провели пријатно поподне уз вечеру и разговор.Ову прилику искористили смо да доделимо и јубиларне награде нашим колегиницама  која ове године прослављају  двадесет , односно десет година рада у просвети. Дан смо завршили уживајући у представи  „Мртве душе“ у извођењу глумаца зрењанинског позоришта.

 << почетак

ПОСЕТА СЛОВЕНИЈИ

12-15. октобар 2008.

Представници наше школе су ових дана боравили у Словенији, тачније у граду Цељу у узвратној посети њиховој
"
II основној шоли" чији су представници били наши гости априла месеца.Љубазни домаћини су се изузетно потрудили да нашим колегама покажу што више , како у самој школи , тако и у њиховој прелепој земљи која  заиста има чиме да се поноси. Са пута смо се вратили са пуно утисака али и са мноштвом фотографија а са домаћинима смо се договорили да ову сарадњу наставимо и проширујемо и даље.

 << почетак

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

 06-12. октобар 2008.

Иза нас је још једна весела, занимљива и активностима богата Дечја недеља која је ове  године имала мото „Одрасли, шта сте стали? Хајде да растемо заједно!“
Управо на ову тему читаве недеље уређивали смо паное испред наших учионоца.Направили смо мноштво фотографија, а оне говоре више од речи...

Организовали смо већ традиционални велики јесењи дечји вашар, добро се провели и зарадили довољно новца да одемо у биоскоп.

Еколошки дан обележили смо уређивањем школске околине и постављањем кућица за птице, а спортско поподне јесењим кросом.

 


Солидрност на делу показали смо прикупљајући школски прибор у општој акцији
„Деца-деци“, а познавање дечјих права приказали  у ликовној колонији сликајући по бетону.

Одлично смо се забављали на игранци и уживали у маскембалу. 

 

Наше мале прваке примили смо у Дечји савез, а они су нам том приликом приредили интересантну приредбу. након приредбе и ова генберација је ѕасадила своје дрво у школском парку.

 У току ове Дечје недеље смо се дружили, смејали, учили ! Нека нам и свака наредна недеља буде тако лепа, шарена и ведра као ова!
Живела Дечја недеља!

 << почетак

ОТВАРАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

 6.октобар  2008.

Сваке године са великом радошћу и нестрпљењем очекујемо почетак октобра јер у то време бројним активностима обележавамо Дечју недељу. Овогодишњу Дечју недељу прослављамо у посебном празничном расположењу јер се ове године обележава значајан јубилеј-240 година школства у Томашевцу. У то име ученици наше школе обрадовани су лепим поклонима-беџевима, хемијским оловкама и  привесцима са логом школе који су им уручени на свечаном отварању Дечје недеље. Иначе, договорено је да убудуће обичај додељивања ових беџева буде везан за почетак школске године како би се на тај начин нашим будућим првацима пожелела добродошлица.Данас су са посебним задовољством и поносом  беџеве са логом школе, њеном интернет адресом и натписом „Ја волим моју школу“ носили сви наши ђаци, а судећи по њиховим озареним лицима то ће бити обичај и убудуће.
 

 << почетак

ТИМ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

3.октобар .2008.

Настављајући са активностима које имају за циљ да , иако одличну, безбедност ученика још више учврсте и осигурају у нашој пколи је формиран посебан Тим за заштиту ученика од насиља.Формирање тима је део активности који је предвиђен Посебним протоколом за заштиту деце и ученика у школама који је донело Министрство просвете Србије.Тим чине директор школе, стручни сарадник-психолог и три члана из редова наставника.Протокол за заштиту деце од насиља је презентован  на часовима одељенске заједнице и на родитељским састанцима,   израђени су едукативни панои на тему препознавања насиља и заштите од насиља (за ученике и за родитеље)

 << почетак

ПОСТАВЉЕНА ЗАСТАВА ШКОЛЕ

 25.септембар .2008.

Сви посетиоци нашег сајта већ на првој његовој страници имају прилике да се упознају са важним обележјима наше школе-грбом и химном. Срећни смо што се од данас можемо похвалити и трећим важним обележјем за сваку институцију, а то је-застава. Јутрос су у холу наше школе постављене две заставе-прва, државна застава Републике Србије и друга, застава наше школе. Нове школске заставе са плавом позадином и грбом школе освануле су и у зборници, канцеларији директора, секретара и библиотеци и  учиниле су овај простор некако посебним и свечаним.Нарочито нас је обрадовала чињеница да су  наши ученици одушевљени  новим обележјем и сваки одмор су користили да се окупе па чак и фотографишу мобилним телефонима испред овога новог симбола школе.

 << почетак

„ВЕСЕЛО ПОЗОРЈЕ“ У НАШОЈ ШКОЛИ

 24.септембар.2008.

Ученици наше школе су данас имали прилику да уживају у представи „ Весело позорје“у извођењу глумаца Позоришта на Теразијама из Београда. Комичне сцене из „Поп Ћире и поп Спире“ Стевана Сремца, љубавне згоде и незгоде Нушићевог Милана и Марице, као и прича о незгодном сапутнику Ћопићевог Николетине Бурсаћа одушевиле су публику. Посебну чар уносила је и чињеница што су се глумци на сцени шминкали и облачили, а ученици и сами учествовали у представи, чиме је учињена својеврсна демистификација позоришта. Данас смо заиста уживали, а надамо се да ће током ове школске године оваквих догађаја бити још.

 << почетак

ДОЧЕК ПРВАКА

1.септембар 2008.

И ове године смо, по традицији, весело и свечано дочекали наше нове другаре,  прваке. Приредили смо им свечани дочек на којем смо им уз пригодне поклончиће приказали и кратку приредбу коју су извели ученици нижих. разреда

 << почетак

СТРУЧНА ЕКСКУРЗИЈА

 28-30.август 2008.

И овог августа смо као и прослог  организовали стручну екскурзију за раднике наше школе којој су се, већ традиционално, придружили и радници суседних основних школа из Ботоша и Банатског Деспотовца. Ѕадовољни прошлогодишњим обиласком Таре одлучили смо да се и ове године тамо вратимо.На тродневном путовању смо два дана провели у пријатном хотелу "Језеро" на обали језера хидроелектране бајина Башта у перућцу.У склопу боравка смо обишли чувено излетиште Митровац на Тари и сам центар националног парка Тара, Предов крст и прелепи видиковац на планини Звјезди Биљешку стену.  .Циљ путовања, осим дружења и ширења сарадње међу школама, је био и упознати места која бисмо могли уврстити у наш план и програм ученичких екскурзија. Поред видео записа и предивних утисака са овог путовања смо донели и мноштво фотографија. Неке од њих можете видети овде >>>

 << почетак

240 ГОДИНА ШКОЛСТВА У ТОМАШЕВЦУ

У току ове школске године наша школа обележава један важан јубилеј-240 година школства у Томашевцу. Веома смо поносни на  чињеницу да  у нашем малом месту образовање постоји већ готово два и по века. Наиме, у зборнику Матице српске бр.48 из 1967. године аутор Срета Пецињачки наводи податак да је још давне 1768. године у школи у Томашевцу радио магистратор Јован који је уједно био и писар.
Наставничко веће наше школе одлучило је да се овај јубилеј обележава током читаве
  
      Стара школска зграда
       школске 2008/2009. године различитим активностима у које ће бити укључени не само
наши ученици и наставници, већ и представници родитеља и  локалне заједнице. Израда паноа, поставка изложбе и квиз знања са темом историјата наше школе само су неке од планираних  активности. Са њима, али и другим интересантним садржајима који се тичу овог јубилеја моћи ћете да се упознате током ове школске године на нашем сајту.

 


 

ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2008. , сва права задржана