повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2011/2012

-Dan škole
-Klikeraš
-Ekskurzije učenika
-Evropa u Zrenjaninu
-Savindan
-U susret zimskom raspustu
-Pokloni za najmlađe

-U susret praznicima
-Novi školski ljubimac

-"EVROPSKO SELO"
-Bundeva – banatska banana
-Dečja nedelja

-Sportski dan
-Doček đaka prvaka
-Stručna ekskurzija-međunarodna saradnja     

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 << početak

DAN ŠKOLE

2. jun 2012.

U subotu, 2.juna, proslavili smo naš dan,  Dan  naše škole. Tokom ove školske godine koja je već na izmaku,  radilo se sa puno volje i entuzijazma kako na časovim redovne nastave, tako na realizaciji vannastavnih aktivnosti, a priredba koju smo ovom prilikom pripremili bila je jedan interesantan kolaž svega toga. Pevali smo, igrali i glumili, a publika je oduševljeno pozdravljala svaku tačku našeg programa. Fotografije iz našeg foto albuma ovde na kojima možete videti naša vedra lica, vesele kostime, zanimljivu scenografiju i raspoloženu publiku  govore više od reči.

 << početak

KLIKERAŠ

28.maj 2012.

 Kao što smo to činili i ranijih godina u mesecu maju, tako smo i ove godine organizovali tradicionalni prijem kod direktora škole za sve one učenike koji su u toku ove školske godine  uzimali učešce na takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete. Najuspešnije učenike nagradili smo lepim knjigama, a posebnu plaketu i laskavu titulu „Klikeraša“ po običaju je dobio onaj učenik koji je postigao najbolje rezultate iz naučno –tehničkih oblasti u toku  šk.2011-2012.godine. Ovogodišnji „KLIKERAŠ“ je učenik šestog razreda Nemanja Savić. Njemu i svim ostalim učenicima koji su na najbolji mogući način predstavljali našu školu od srca čestitamo i želimo da ovakve, ali i još veće uspehe ponove i iduće godine!

 << početak

EKSKURZIJE UČENIKA

15.maj 2012,

Iako je 15. maj, dan predviđen za učeničke ekskurzije,  počeo kišom i prohladnim jutrom, nismo se obeshrabrili, već smo se, naoružani dobrim raspoloženjem i željom za novim saznanjima,  uputili ka planiranim destinacijama.
Učenici nižih razreda krenuli su put Beograda gde su sa velikom znatiželjom obilazili Muzej vazduhoplovstva i Hram Svetog Save, a potom uživali u Zoološkom vrtu i na  Kalimegdanskoj tvrđavi. Jednako dobro raspoloženje vladalo je i među učenicima viših razreda koji su posetili dva fruškogorska manastira, Hopovo i Krušedol, kao i Muzej hleba u Pećincima.
Postali smo bogatiji za jedno novo iskustvo, učili smo, uživali u prirodi i druženju i sada sa nestrpljenjem očekujemo sledeću ekskurziju, nove predele i nova saznanja, a  lepih trenutaka sa ovogodišnjeg putovanja sećamo se gledajući fotografije
u našem foto albumu
. OVDE  koje smo ovom prilikom napravili.

 << početak

EVROPA U ZRENJANINU

26.april 2012.-
Najava manifestacije na TV "Santos"
, EVRONET, Prilog na RTS-u, Prilog TV "Santos", Prijem u Gradskoj kući

USPEŠNA ORGANIZACIJA „EVROPSKOG SELA“, 26.april 2012.
Zahvaljujući ideji koja je potekla upravo iz naše škole, Zrenjanin je 26.aprila  bio centar Evrope. Projekat „ Evropsko selo“ pokrenuli smo sa namerom da se u jednom danu i na jednom mestu predstavi 27. zemalja Evropske unije, a sve u cilju upoznavanja istorije, običaja, znamenitosti,  nacionalne kuhinje drugih naroda i negovanja i poštovanja različitosti. Ovoj manifestaciji koja je organizovana na gradskom trgu priključile su se 22  škole zrenjaninske opštine, kao i škole iz Slovenije i Rumunije. Na hiljade znatiželjnih posetilaca moglo je da uživa  razgledajući šta su sve učenici pripremili u želji da što originalnije i vernije predstave „svoju zemlju“. Moramo priznati da smo posebno ponosni kako na pozitivne komentare koji se tiču organizacije čitave manifestacije, tako i na posetu našem štandu na kome su posetioci mogli videti brojne suvenire sa obeležjima Grčke, zemlje koju smo mi predstavljali,  repliku trojanskog konja, ratnika i štitova,  originalne panoe sa temom grke kulture, ali i probati ukusna grčka jela..Veoma zapažen bio je i nastup naših učenika trećeg razreda koji su nakon obraćanja na grkom jeziku izveli kratku dramatizaciju i odigrali sirtaki. Imali smo čast da gost na našem štandu bude i predstavnik grčke ambasade,
g. Petros Tsarouchis koji je za sav trud učenika i nastavnika naše škole imao samo reči hvale. Ukoliko pomenemo još i to da je čitava ova priča imala i humanitarni karakter, pomoć našoj mladoj sugrađanki kojoj treba da se izvrši transplantacija bubrega, naše zadovoljstvo i sreća su još veći.Naš štand je prodajom suvenira ali i kulinarskih specijaliteta Grčke ostvario ubedljivo najveći prihod među svim školama.
Ovih dana imali smo još razloga za dobro raspoloženje i radost. Naime, pomenutoj manifestaciji priključili su se učenici i nastavnici „
II osnovne šole“ iz Celja, naši dobri prijatelji iz Slovenije,  koji su  tri dana bili naši  dragi gosti. Ovo je već četvrta godina uspešne saradnje, ali i nezaboravnog druženja učenika i nastavnika dveju škola.U iščekivanju nekih novih, ovako lepih i zanimljivih događaja, uživaćemo u nezaboravnim fotografijama u našem foto albumu
. ovde, ili u video zapisima
Najava manifestacije na TV "Santos", EVRONET, Prilog na RTS-u, Prilog TV "Santos", Prijem u Gradskoj kući

 << početak

SAVINDAN

27.januar 2012.

U prostorijama naše škole, a zatim i u seoskoj crkvi svečano je proslavljen Dan Svetog Save. Povodom obeležavanja Savindana pripremili smo prigodan program u kome su podjednako uživali i učesnici i publika. Horisti, recitatori i mladi glumci svojim nastupom su nas podsetili na ime i delo Svetog Save, a nakon priredbe svi zajedno smo pošli u crkvu gde su uz sveštenika Mladena Moromilova učenici VIII razreda, njihova razredna Milica Živić i direktor škole Slobodan Rakić obavili svečano rezanje slavskog kolača. Po završetku proslave učenici su se okrepili perecama i čokoladama, a zaposleni u školi i nekadašnji radnici svečanim slavskim ručkom okončali su ovogodišnju proslavu Savindana.Program je zabeležen video-kamerom i fotoaparatom, pa pogledajte delić atmosfere sa ovogodišnje proslave u našem foto albumu  ovde

 << početak

U SUSRET ZIMSKOM RASPUSTU

23.decembar 2011,

U SUSRET ZIMSKOM RASPUSTU  - Poslednji je dan prvog polugodišta i svi se radujemo. Počinje nam dugo očekivani raspust koji će odneti naše školske obaveze, a doneti nam slobodno vreme za igru, druženje i odmaranje. Praznično raspoloženje je već prisutno. Juče su mališani dobili poklon-paketiće kojima su se silno obradovali, a danas su uživali u maskembalu. Tokom celog prepodneva defilovali su školom pajaci, klovnovi, princeze, deda mrazevi, vile, a mi smo ih oduševljeno gledali, ne mogavši da odlučimo koji je kostim od kojeg lepši. Možda ćete vi to uspeti ukoliko pogledate fotografije sa našeg maskembala!
Kod učenika viših razreda izraženiji je takmičarski duh i ljubav prema sportu, pa smo, na inicijativu Učeničkog parlamenta, posle nastave organizovali sportsko nadmetanje u odbojci i igri „između 4 vatre“. Sportski duh, razigranost, radost i smeh su pobedili, pa smo vodjeni njima započeli raspust na najbolji mogući način.
U iščekivanju Nove godine i Božića zamišljamo mnogo lepih želja, nadajući se da će nam nova 2012. godina biti srećna i uspešna. Svima vama, dragi prijatelji, želimo mnogo lepih momenata u 2012.godini. SREĆNA NOVA GODINA I BOŽIĆNI PRAZNICI od svih nas iz Osnovne škole „MLADOST“!

 << početak

POKLONI ZA NAJMLAĐE

22.decembar 2011.

Danas su naši najmlđi učenici , pripremnog odeljenja i 1-4. razreda, bili posebno srećni jer su im u školskom holu  ispred  jelke podeljeni lepi poklon-paketići. Paketiće su, kao i nekoliko ranijih godina, preko jedne humanitarne organizacije a posredstvom Grada Zrenjanina poslali njihovi vršnjaci iz Engleske. Ove godine najmlađima je poklone podelio zamenik gradonačelnika Zrenjanina gospodin Goran Kaurić. 
Razdragani đaci su ozarenih lica pozirali za fotografije koje govore više od bilo koje priče, zar ne ?

 << početak

U SUSRET PRAZNICIMA

12.decembar 2011.

Kao i prethodnih, i ove godine,  u školi je praznična atmosfera počela već početkom decembra i to kićenjem velike jelke u holu škole od strane učenika a uz zdušnu pomoć njihovih nastavnika. Takođe su ukrašene i učionice i hodnici a i zbornica je , naravno, dobila svoju nešto manju ali jako lepu jelku.
 

 << početak

NOVI ŠKOLSKI LJUBIMAC

1. decembar  2011.

Od juče smo bogatiji za još jednog školskog ljubimca koji ulepšava hol naše škole i svojim cvrkutom uveseljava sve prisutne. Na inicijativu članova biološke sekcije kupljen  je papagaj Kića kao i kavez u kome će Kića stanovati. Papagaj i kavez  kupili su članovi biološke sekcije od prihoda koji su ostvarili prodajom svojih rukotvorina na djačkom vašaru, a ostatak novca potiče od ostalog prihoda sa jesenjeg djačkog vašara. Svi smo radosni i trudimo se da ga što češće obilazimo kako bi i njemu boravak u našoj školi bio što srećniji.

 << početak

BUNDEVA-BANATSKA BANANA

3.novembar 2011.

Svako postignuće naših učenika smatramo značajnim uspehom naše škole. Ponosni smo što se možemo pohvaliti uspehom naše učenice Anđele Novakov koja je na nagradnom konkursu „Oktobar -  mesec pravilne ishrane“ u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin osvojila prvo mesto. Likovni rad naše Andjele, učenice prvog razreda, pokazao se kao najbolji u kategoriji nižih razreda zrenjaninske opštine i sa pravom mu je pripalo prvo mesto. Takmičarska sudbina likovnog rada „Bundeva – banatska banana“ ovde se ne zaustavlja. Držimo palčeve Andjeli da postigne uspeh i na republičkom konkursu na kome će se njen rad takmičiti sa najboljim radovima u celoj Srbiji. Sve čestitke upućujemo našoj maloj umetnici i želimo joj još mnogo uspeha u daljem radu.

 << početak

DEČJA NEDELJA

3-7. oktobar 2011.

„Dece ima razne, al svako dete je ličnost. Razlike nisu kazne, u razlikama je sličnost“ moto je ovogodišnje Dečje nedelje koja je i ove godine bila veoma sadržajna. Svoju vedrinu, plemenitost, druželjubivost, kreativnost i sportski duh prezentovali smo svakodnevno u različitim aktivnostima. Svaki dan je bio tematskog karaktera.U ponedeljak je svaka odeljenska zajednica načinila pano sa akcentom na našim sličnostima, ali i razlikama koje nam ne smetaju da budemo dobri drugovi.Veliku humanitarnu akciju smo organizovali u utorak sa željom da svojim skromnim doprinosima pružimo pomoć onima kojima je ona neophodna.

Sreda je bila rezervisana za snimanje dečjeg kviza „Pipi šou“, pa smo pohitali put Zrenjanina da tamo odmerimo znanje sa učenicima iz druge škole. Odatle smo poneli mnogo lepih uspomena na jedno veselo druženje i prijatne trenutke.

Ova nedelja je posebno značajna za prvake koji su i zvanično postali članovi Dečjeg saveza. U njihovu čast priredili smo im priredbu, a oni su zatim posadili svoje „drvo generacije“. Sada je naš park još lepši.

U četvrtak smo bili domaćini deci iz orlovatske škole sa kojima smo igrali odbojku i igru „između četiri vatre“. I ovog puta je pobedio takmičarski duh i ogromna želja za sledećim sportskim susretom.

Tradicionalni jesenji vašar i ovog puta je neizostavni deo Dečje nedelje. Svi smo se danima pripremali za ovu, za nas, veliku trgovinu, i možemo reći da je bila veoma uspešna jer su za sat vremena sve tezge već bile prazne. Osim što smo zaradili, lepo smo se i zabavili i jedva čekamo naš sledeći vašar. 

Dečja nedelja je tu da probudi u odraslima ono na šta oni često zaboravljaju – svest o važnosti svakog deteta ponaosob. Bez obzira na razlike među nama, nadamo se da će se oni okrenuti našim sličnostima i to iskoristiti da nam izgrade lepšu budućnost.

 << početak

SPORTSKI DAN

17.septembar  2011.

Toplo i sunčano vreme septembarskog dana iskoristili smo na najbolji mogući način - družeći se i baveći se sportom. Uz pomoć nastavnika Fizičkog, učiteljica i vaspitačice organizovali smo se u ekipe i nadmetali u našim omiljenim igrama - u odbojci i igri "između četiri vatre". Školska sala i dvorište bila su uporišta graje, smeha, sportske borbenosti i takmičarskog duha. Na kraju je pobedio sportski duh, pa smo se svi vratili kućama nasmejani osećajući se zaista kao pravi pobednici. U iščekivanju sledećeg sportskog nadmetanja koje ćemo realizovati u okviru Dečje nedelje, pogledajte fotografije sa ovog našeg veselog sportskog nadmetanja

 << početak

DOČEK ĐAKA PRVAKA

1. septembar 2011.

Naša škola je i ove godine 1.septembra otvorila vrata za svoje stare, ali i za nove učenike. Svečani doček smo priredili našim novim drugarima, prvacima, kako bismo im toplom dobrodošlicom ulepšali  početak školovanja. Uz prigodne poklončiće koje smo im darovali, stariji školarci su pripremili priredbu za svoje nove drugare, a potom ih je u učionicu odvela učiteljica Katica Momirski. Našim malim prvacima želimo uspešno školovanje ispunjeno mnoštvom lepih trenutaka!

 << početak

STRUČNA EKSKURZIJA-MEĐUNARODNA SARADNJA

25-27. avgust  2011.

Kao i ranijih godina, poslednji vikend u avgustu, proveli smo na zajedničkoj, nastavničkoj ekskurziji. Odmor i opuštanje, druženje i obilazak istočne Srbije i mogućih destinacija za stručne i đačke ekskurzije je bio savršen način da se pripremimo i osnažimo za novi ''Veliki početak''. Ove godine, osim kolega iz botoške i despotovačke škole, na našu ogromnu radost i zadovoljstvo, pridružili su nam se i naši prijatelji iz Celja . Novo, ali iznenađujuće prijatno iskustvo za nas bilo je istovremeno imati ulogu turiste, ali i vodiča i domaćina i podeliti  doživljaj obilaska ovog dela Srbije sa gostima iz Slovenije. Ekskurzija je trajala tri dana, sa sadržajem takvim da većini bude zanimljivo i poučno, zabavno i opuštajuće, ali ne preterano zamorno i nametljivo

Prvog dana smo, po želji dragih gostiju, obišli Kalemegdansku tvrđavu, Knez Mihajlovu ulicu i uži centar Beograda. Poseban doživljaj je bio obilazak Kuće cveća i muzeja '' 25. maj'' što je evociralo mnoge uspomene iz prošlih vremena, na SFRJ i period kada smo svi živeli u istoj državi.

Da su ljudi zaista ljudi, da prijateljstvo i toplina nemaju granica, pokazalo se i dokazalo  u nastavku druženja na Srebrnom jezeru. Osim kupanja i sunčanja na jezeru, uživanja u šetnji obalom Dunava i u veselim čarima Aqva parka, izmešani u autobusima sa oznakama Slovenije i Srbije, obišli smo Gradište, Golubac i Golubački grad-tvrđavu.

Poseban utisak na naše goste i nas ostavilo je arheološko nalazište Lepenski vir, središte jedne od najsloženijih i najblistavijih kultura praistorije, sa ostacima najstarijih naselja u Evropi, nastambi prvih zemljoradnika i stočara iz razdoblja 5300-4800 gog.pre n.e.

Večeri su protekle u veseloj atmosferi kada se osetila Balaševićeva ''duša slovenska'' i kada su gosti iz Slovenije pokazali fantastično i zavidno poznavanje naše muzike i pesama.

Na kraju našeg predivnog druženja, poslednje večeri zajedničke ekskurzije, potrudili smo se da organizujemo obilazak Skadarlije i starog dela Beograda. Tradicionalna srpska večera u restoranu ''Tri šešira'', sa tamburašima i glumcima, bila je primerena završnica izleta koji se ne može zaboraviti. Najteže je bilo oprostiti se od prijatelja. Uz zvuke Bregovićevog Đurđevdana sa kalemegdanske terase ispratili smo naše goste. Nadamo se da smo uspeli u želji da im dostojno predstavimo bar delić naše Srbije, naše kulturno-istorijske baštine, tradicionalne kuhinje i srpskog gostoprimstva.

 Nadamo se da su, osim suvenira i fotografija, kao i svi mi, poneli u srcima i mislima i  puno lepih uspomena. Sasvim prirodno i očekivano nameću nam se reči Bajagine pesme  ''...moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu...''  jer je ovakvo druženje kolega, prosvetara iz četiri škole, događaj za pamćenje koji će zauvek  ostati u našim sećanjima. Još fotografija sa ovog divnog trodnevnog druženja možete videti u našem foto albumu . ovde

 

ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2012. , сва права задржана