повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2012/2013

-Stručna ekskurzija
-Dan škole
-Klikeraš
-Ekskurzija
-Češka u Tomaševcu

-Pipi šou

-Pesnička štafeta
-Kviz
-Poseta Celju
-Evropsko selo 2013
-Sveti Sava
-Bravo za Teodoru

-Srećni praznici
-Prijatelji iz Slovenije
-Dečija nedelja
-Sportski dan

-Doček prvaka

-Stručna ekskurzija

          
 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

<< početak

STRUČNA EKSKURZIJA

31. avgust 2013.

U susret novim radnim izazovima koji nas očekuju u narednoj školskoj godini, a sa ciljem da šk. 2012/2013. privedemo kraju na najlepši mogući način, organizovali smo stručnu ekskurziju za zaposlene u našoj školi i uputili se ka Fruškoj gori. Lagana šetnja stazom zdravlja i kupanje u bazenima banje Vrdnik, uživanje u lepotama fruškogorskih manastira Jazak i Ravanica, razgledanje Sremskih Karlovaca, puno priče i smeha obeležili su zajedničko druženje ovog prijatnog avgustovskog dana. Divne fotografije koje smo napravili na ovoj stručnoj ekskurziji bile su nam još jedna potvrda da ove destinacije svakako treba da budu u planu narednih đačkih ekskurzija, ali i naših zajednikih susreta.

<< početak

DAN ŠKOLE

1. jun 2013.

U subotu, 1. juna, proslavili smo naš dan, dan naše škole. Priredba koju smo pripremili, a koja je predstavljala kolaž svega onoga što smo radili čitave godine izazvala je neskriveno oduševljenje mnogobrojne publike jer su jednočasovni program obeležili: vesela muzika, duhovite dramatizacije, odlične plesne tačke, neverovatni kostimi i pre svega nasmejana lica naših đaka koji su sa puno truda i volje, zajedno sa svojim učiteljicama, nastavnicama i vaspitačicom pripremali svoj nastup. Na sceni su se smenjivali i Marko Kraljević i vila, i dvorska luda i nastavnica-štikla,  i kuca i maca, i cvetići i gumeni medvedići, i momci i devojke sa Havaja, i gimnastičarke sa obručima i fantastični igrači uz rusku i češku muziku. Bio je to pravi praznik za oči i dušu čijih kadrova  ćemo se još dugo sećati jer smo, kao i uvek, napravili divne fotografije koje možete pogledati i OVDE

<< početak

KLIKERAŠ

22.maj 2013.
I ove godine smo nastavili sa tradicijom i po deveti put dodelili priznanje "KLIKERAŠ". Okupili  smo sve učenike i nastavnike i na prigodnoj svečanosti učenici Mojin Vesni, koja je bila najuspešnija ove godine na takmičenjima iz naučno tehničkih oblasti, dodelili  ovu laskavu titulu i nagradili je  plaketom i lepom knjigom. Osim toga najuspešnije učenike, a to su svi oni koji su osvojili jedno od prva tri mesta na takmičenjima, nagradili smo knjigama, a svim ostalim učenicima koji su na najbolji mogući način predstavljali našu školu od srca čestitamo i želimo da ovakve, ali i još veće uspehe ponove i iduće godine!

<< početak

EKSKURZIJA

18. maj 2013.

Kada bi u nekoliko reči trebalo da prenesemo svoje utiske sa ekskurzija koje su realizovane u subotu, 18.maja,  ne znamo da li bismo pre pomenuli divno vreme i interesantne destinacije, odlično raspoloženje i još bolje druženje ili mnoštvo novih saznanja i brojne zanimljivosti koje ćemo još dugo prepričavati. Uz informaciju da su učenici nižih razreda posetili Carsku baru, Kaštel u Ečki, Narodnu biblioteku,  Gradski muzej i druge znamenitosti u Zrenjaninu, a da su učenici viših razreda putovali do manastira Manasije, Resavske pećine i vodopada Lisine, ostavićemo vas da pažljivo pogledate fotografije OVDE koje govore više od reči:

<< početak

ČEŠKA U TOMAŠEVCU

10. maj 2013.

Nezaboravno prošlogodišnje iskustvo u vezi sa pokretanjem projekta „Evropsko selo“ i njegovom odličnom organizacijom  bilo je dobar pokretač da se i ove godine uključimo u ideju koja za cilj ima upoznavanje istorije, običaja, znamenitosti, nacionalne kuhinje zemalja Evropske unije, kao i negovanje i poštovanje različitosti. Zajedno sa još 23 osnovne škole zrenjaninske opštine pošli smo na divno imaginarno putovanje Evropom, a naša ovogodišnja destinacija, određena žrebom, bila je Češka republika. U prethodnim mesecima  sa velikim interesovanjem upoznavali smo ovu državu, a delić naših aktivnosti možete videti i na sledećim fotografijama, ali i u foto-albumu OVDE

Utiske u vezi sa upoznavanjem Češke pokušali smo sa podelimo i sa mnogobrojnim posetiocima na trgu u Zrenjaninu, na završnoj manifestaciji projekta“ Evropsko selo“, 10. maja 2013. godine. Ispred „češke kućice“ naši nasmejani đaci u crvenim cilindrima sa puno žara objašnjavali su posetiocima kako su pravili maketu Karlovog nosta, Karlštejn zamka, fabrike Zetora i Škode, drvene češke igračke, tapiseriju češke zastave, robota, čuvenog Peta i Meta, posteljinu od češkog damasta, magnetiće i kutijice za nakit sa češkim motivima i naravno izvrsne češke specijalitete.

Pored toga što se možemo pohvaliti znanjem o Češkoj i velikim interesovanjem posetilaca za naš bogati štand, moramo istaći i lepršavi nastup naših učenika četvrtog razreda koji su zabavljali publiku igrajući uz muziku čuvenog češkog pevača Karela Gota.  Učili smo i uživali, a vi sada uživajte u fotografijama koje slede ili onima iz foto-albuma OVDE

<< početak

PIPI ŠOU

23.april 2013.

Učenici četvrtog razreda naše škole su u utorak, 23.aprila učestvovali u jednoj od najgledanijih emisija KTV Zrenjanin -„ Pipi šou“ . Oni su se naime, uz ogromnu  podršku svojih drugova iz ostalih odeljenja, takmičili protiv svojih vršnjaka iz Aradca u poznatom zabavno-edukativnom kvizu i odneli sjajnu pobedu rezultatom 81:61 i time obezbedili plasman za dalje takmičenje. Pogledajte fotografije naših odličnih takmičara i isto toliko dobre publike:

<< početak

PESNIČKA ŠTAFETA

 18.april 2013.

I ove godine bili smo učesnici Pesničke štafete,  manifestacije koju već 39 godina za redom organizuje Gradska narodna biblioteka iz Zrenjanina. Susret pesnika Toda Nikoletića koji je ove godine promovisao zbirku pesama „ Ne dirajte moje bube“ i učenika naše škole zaista je bio za pamćenje. Deca su se neprestano smejala dok je pesnik govorio svoje stihove, a on je imao samo reči hvale kako za program koji je pripremljen u njegovu čast, tako i za pesme naših mladih pesnika. Pesnik je na kraju ovog divnog druženja proglasio i najuspešnije pesme, a njihovi autori su: Aleksandar Milićev(zabavište), Andrija Janković(1. razred), Nemanja Savić (7. razred) i Branislava Anović(8. razred). Pesma našeg prvaka Andrije Jankovića „Deda bez zuba“ plasirala se u dalje takmičenje i zauzela je 3. mesto u kategoriji učenika nižih razreda u konkurenciji od 57 škola, a naš zabavištanac Aleksandar Milićev dobio je specijalnu nagradu kao najmlađi učesnik čitave Pesničke štafete. Oni su svoje pesme čitali i na završnoj manifestaciji Pesničke štafete koja je održana 19. aprila u Zrenjaninu na gradskom trgu. Ni ovoga puta nećete ostati uskraćeni za interesantne fotografije koje smo napravili ovom prilikom:

<< početak

KVIZ

12.april 2013.

Učenici naše škole uzeli su učešće u  kvizu koji je pod pokroviteljstvom velikog broja sponzora organizovao Kulturni centar. U kvizu je učestvovalo više od 20 ekipa iz 15 škola zrenjaninske opštine. Naša četvoročlana ekipa je zajedno sa još dve ekipe nastupala u 7. emisiji i osvojila 2. mesto. Iako se nismo plasirali za dalje takmičenje, zadovoljni smo učešćem i činjenicom da smo bogatiji za  jedno novo iskustvo i dobro druženje.

<< početak

POSETA CELJU

21-24. mart 2013.

Nastavljajući petogodišnju saradnju i druženje sa učenicima i kolegama II. osnovne šole iz Celja, grupa učenika i nastavnika, predstavnika naše škole, boravila je u Celju od 21. do 25. marta 2013. godine. Uzvratili smo oktobarsku posetu našim dragim prijateljima, na veliko zadovoljstvo svih nas. Naši dragi domaćini su se, kao i uvek, potrudili da nam svaki trenutak učine nezaboravnim. Putovanje je počelo u četvrtak, 21. marta. U popodnevnim satima, u prelepoj Sloveniji, gostoljubivom Celju i impresivnoj školi dočekala su nas nasmešena lica naših prijatelja. Naši učenici i nastavnici su, u petak 22. marta, zajedno sa domaćinima imali priliku da uživaju na Planici, u praćenju ski letova na čuvenoj Velikanki u srcu Triglavskog nacionalnog parka. Navijali su svi za svakoga, jer je umeće belih letača vredno divljenja. Banaćane je iznenadilo prejako planinsko Sunce, lepo i opasno kao u sred leta. Krema za sunčanje je pomogla, međutim, neki od nas su poneli u Tomaševac iznenadjujuću bakarnu boju.

Subota je protekla u obilasku Ljubljane. Posle podne domaćini  su nas poveli u pravi pravcati šoping, na veliko zadovoljstvo i dece i odraslih. Naši učenici su imali priliku da upoznaju Celje, da upoznaju jezik, muziku, kulturu, geografiju, istoriju i kulinarske specijalitete Slovenije, ali i da se zabave i druže sa svojim prijateljima i domaćinima. Vejao je martovski sneg, a nedelja je počela pretrpavanjem automobila poklonima, hranom i šalama kojima smo pokušavali da ublažimo žaljenje zbog rastanka. Posle pet godina druženja čvrsto smo uvereni da razloga za tugu nema jer će se naša saradnja sigurno nastaviti. Zahvaljujemo našim dragim prijateljima na svemu što su nam omogućili da vidimo i doživimo. Nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da ih ugostimo u Srbiji što pre.

<< početak

EVROPSKO SELO 2013

5.februar 2013.
Na osnovu divnih iskustava i vrlo pozitivnih komentara sa prošlogodišnje manifestacije, (podsetimo se  ovde, ili u video zapisima Najava manifestacije na TV "Santos", EVRONET, Prilog na RTS-u, Prilog TV "Santos", Prijem u Gradskoj kući , kao i foto albumu), Nastavničko veće naše škole je odlučilo da ostvarimo prošlogodišnje želje i obećanje i pozovemo sve škole grada i okoline da nam se i ove godine priključe u ovom projektu. Nakon pozivnog pisma , predstavnici škola koje su prihvatile učešće , (ovog puta je to dve škole više nego prošle godine , tj. 24), poslale su svoje kordinatora na sastanak koji je održan u školi "Đura Jakšić" u Zrenjaninu.Na sastanku smo izvukli žrebom raspored zemalja koje će škole predstavljati , i dogovorili da se završna manifestaciji održi 10. maja na trgu u centru grada.Takodje je dogovoreno da se otvori FB stranica  kako bi smo što više ljudi obavestili a i uključili u našu akciju.

<< početak

SVETI SAVA-ŠKOLSKA SLAVA

27.januar 2013.

U nedelju, 27.1.2013. godine obeležili smo školsku slavu-Svetog Savu. Svi učenici i nastavnici naše škole, kao i mnogobrojna publika uživali su  su svečanoj priredbi na kojoj je kroz zvuke svetosavske himne, ali i drugih prigodnih pesama u izvođenju našeg hora, kao i kroz brojne stihove koje su kazivali naši najbolji recitatori, proslavljen život i delo Svetog Save. Nakon toga, svi prisutni su se uputili u crkvu kako bi prisustvivali rezanju slavskog kolača, a ovogodišnji kumovi bili su, po tradiciji, učenici osmog razreda. Delić svečarskog raspoloženja prenosimo vam putem narednih fotografija kao i u našem foto albumu >>> OVDE

<< početak

BRAVO ZA TEODORU

27.januar 2013.

Na likovnom konkursu koji je raspisala Humanitarna organizacija “Svetosavlje” sa temom “ Dok posmatram ikonu Svetog Save”, učenica četvrtog razreda naše škole Teodora Savić osvojila je prvo mesto. Njen rad je bio najbolji u konkurenciji od 360 likovnih radova. Ona je sa svojom učiteljicom Gordanom Rakić i roditeljima prisustvovala svečanoj dodeli nagrada koja je bila upriličena u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina u nedelju, 27. januara 2013.godine u okviru tradicionalnog Svetosavskog  dobrotvornog bala. Uz najlepše čestitke mladoj umetnici donosimo vam i  fotografije koje nas  podsećaju  na veliki uspeh  naše Teodore.

<< početak

SREĆNI PRAZNICI

21.decembar 2012.

Novogodišnja atmosfera u našoj školi oseća se na svakom koraku. Ne zna se šta je lepše i svečanije - da li velika novogodišnja jelka u holu koju su ukrasili učenici osmog razreda ili panoi ispred učionica ili pak sandučići za novogodišnju poštu. Najlepše od svega ipak jesu vedra i osmehom ozarena lica naših učenika koji sa velikom radošću očekuju predstojeće praznike. U susret zimskom raspustu učenici nižih razreda organizovali su maskembal. Detalje sa tog veselog događaja, ali i niz drugih zanimljivosti pogledajte na narednim fotografijama.

<< početak

PRIJATELJI IZ SLOVENIJE

18-21.oktobar 2012.

Naši dragi prijatelji iz Slovenije koje smo prošlog vikenda ugostili u Tomaševcu, svojom posetom kao da su prekinuli niz od nekoliko tmurnih, hladnih i kišnih dana i doneli prijatno jesenje sunce i odlično raspoloženje u naše krajeve. Ovo je, naime, šesti susret učenika i nastavnika naše škole sa  predstavnicima „ II osnovne šole“ iz Celja. I ovoga puta, kao i prethodna tri puta, trudili smo se da budemo dobri domaćini. Sa zadovoljstvom smo im predstavili našu školu, zajedno smo uživali u lepotama Tamiša i čarima pecanja, upoznali ih sa znamenitostima Zrenjanina. Njihovu pažnju posebno je privukla etno kuća u Belom Blatu, kao i kaštel u Ečki. Družili smo se, razmenjivali iskustva i ideje, takmičili se u odbojci i košarci, šalili i što je najvažnije obećali jedni drugima da će ovakvih susreta biti i u narednom periodu. Njihov srdačan poziv za ponovno druženje, ali ovoga puta u Sloveniji,  sa zadovoljstvom smo prihvatili, a do tada se se prisećamo nezaboravnih trenutaka zabeleženih na  fotografijama na ovoj stranici kao i u našem foto albumu >>> OVDE

<< početak

DEČIJA NEDELJA

1.oktobar - 5.oktobar 2012.

Za nama je još jedna lepa, vesela i brojnim sadržajima ispunjena Dečija nedelja. Ovo godine njen moto bio je „ Rastimo kao jedno, bolji smo zajedno“, te smo u to ime organizovali niz aktivnosti u našoj školi. Prvog dana smo uređivali panoe ispred učionica u skladu sa tim motom i  organizovali opštu akciju solidarnosti „ Deca-deci“.

                                                                

 Utorak je bio rezervisan za priredbu povodom prijema prvaka u Dečiji savez, kao i za već tradicionalno sađenje drveta generacije,

 a popodnevni časovi su bili u znaku nezaboravne igranke  

   

U sredu smo odmeravali snage u nizu sportskih susreta, a u četvrtak uživali u pozorišnoj predstavi „Princeza Luftika“.

 Kao i uvek, najinteresantniji je bio Veliki jesenji vašar. Delić vesele vašarske atmosfere, ali i detalje sa ostalih događaja možete videti i na našim fotografijama na ovoj stranici.

<< početak

SPORTSKI DAN

15.septembar 2012.

Iako moramo priznati da je  pomisao na radnu subotu pretila da pokvari dobro raspoloženje kojim je započela ova školska godina, prevarili smo se. Sportski duh i pozitivna atmosfera obeležili su sportske susrete koji su tog dana organizovani u našoj školi. Sa puno žara igralo se „ između četiri vatre“, odmeravale su se snage u odbojci, zdušno se navijalo, a naročito tokom  odbojkaškog meča između sjajnih osmakinja i nastavnika. Bilo je ovo  jedno divno druženje i dobro zagrevanje za sve obaveze koje nas čekaju! Delić dobre atmosfere zabeležen je i na fotografijama.

 << početak

DOBRODOŠLICA ZA  ĐAKE PRVAKE

 3.septembar 2012.

Kao što smo to činili i ranijih godina,  i ove godine smo uz pesmu, igru i osmehe dočekali naše drage đake prvake. Toplu dobrodošlicu poželeli su im njihovi stariji drugari, učenici drugog razreda. Nakon veselog programa koji je pripremljen u  njihovu čast, prvaci su se zajedno sa svojom učiteljicom Brankom Nikolić uputili ka svojoj učionici gde su ih čekali prigodni pokloni. Lepo vreme, druženje, dobro raspoloženje i nezaboravno iskustvo obeležili su njihov prvi školski dan, a mi im želimo da im i svi naredni dani koje budu proveli u našoj školi budu ovako  lepi  kao i ovaj danas!

 << početak

STRUČNA EKSKURZIJA

30.avgust-1.septembar 2012.

Poslednjeg avgustovskog vikenda realizovana je, na veliko zadovoljstvo svih učesnika, već uobičajena nastavnička ekskurzija. Cilj ekskurzije bio je upoznavanje prelepih planinskih predela Srbije, ali i druženje, razvijanje pozitivnih međuljudskih odnosa u kolektivu, odmor i opuštanje pre početka nove školske godine. Boravak u divnom okruženju Nacionalnog parka Tara i na obalama jezera Perućac doneo nam je prijatno osveženje i talase pozitivne energije. Čak ni lutanja po neobeleženim, nečuveno uskim, kamenom posutim putevima nisu mogla da pokvare naše raspoloženje. Dani su protekli u obilaženju Predovog krsta i Bilješke stene, Mitrovca i Kaluđerskih bara, Bajine Bašte i Perućca, Mokre gore i Drvengrada. Interesantne i lepe trenutke ovekovečili smo ,kao i uvek, video zapisom i fotografijama koje možete pogledati.


 

ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2012. , сва права задржана