повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2013/2014

-Dan škole
-Naši osmaci
-Ekskurzija
-"Klikeraš"
-Čitalačka značka
-"Ipak zajedno"

-Vitezovo proleće
-Evropsko selo
-Uskršnje čarolije
-Pesnička štafeta
-Kviz
-Školska slava

-Svetosavki konkurs
-Seminar

-Poučno i veselo
-Milica-umetnica
-Sportski susret
-Evropa i ja

-Likovni konkurs
-Pipi šou
-Poseta iz Celja
-Dečja nedelja

-Doček prvaka

           
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 << početak

DAN ŠKOLE

13.jun 2014.

U petak 13.juna, proslavili smo naš dan,  Dan  naše škole. Tokom ove školske godine koja je već na izmaku,  radilo se sa puno volje i entuzijazma kako na časovim redovne nastave, tako na realizaciji vannastavnih aktivnosti, a priredba koju smo ovom prilikom pripremili bila je jedan interesantan kolaž svega toga. Pevali smo, igrali i glumili, a publika je oduševljeno pozdravljala svaku tačku našeg programa. Fotografije iz našeg foto albuma ovde na kojima možete videti naša vedra lica, vesele kostime, zanimljivu scenografiju i raspoloženu publiku  govore više od reči.

 << početak

NAŠI OSMACI

6. jun 2014.

U petak, 6.juna, održan je svečani roditeljski sastanak povodom dodeljiivanja svedočanstava o završetku osmog razreda. Bilo je divno gledati nasmejana lica naših osmaka i sa njima deliti i radost i tremu, i strah i uzbuđenje zbog završetka osnovne škole. Prisutnim učenicima , njihovim roditeljima i nastavnicima obratili su se Ivan Vencelj, razredni starešina osmog razreda i Slobodan Rakić, direktor škole i u ime svih nas uputili im čestitke i  najlepše želje u životu koji je pred njima. Ovom prilikom prigodnim knjigama nagrađeni su i odlični učenici, nosioci specijalnih diploma, nosioci diploma " Vuk Karadžić", kao i učenik generacije.
Sa ponosom navodimo imena najboljih:
Anita Marjanski-odličan uspeh na kraju 8. razreda
Aleksa Marković
-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz biologije
Ljubomir Pavlov
-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz hemije, diploma "Vuk Karadžić"
Božidar Stojadinov
-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz srpskog jezika, diploma "Vuk Karadžić"
Nemanja Savić
-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz biologije, hemije,  tehničkog i informatičkog obrazovanja, diploma "Vuk Karadžić, UČENIK GENERACIJE
Srećno, dragi osmaci! Vrata naše škole uvek će vam biti otvorena!

 << početak

EKSKURZIJA

01. jun  2014

U dobrom raspoloženju krenuli smo na ovogodišnje ekskurzije, a u još boljem smo se sa njih vratili! Učenici nižih razreda uživali su u lepotama Vršca, Vršačkog brega i vinograda, posetili su manastir Mesić i igrali se u hali Milenijum, dok su stariji đaci razgledali Zobnaticu, zoološki vrt, Palić i centar Subotice. Nezaboravne priče sa ovih putovanja pričaćemo još dugo prelistavajući brojne fotografije, neke od njih vidte  A ostale se nalaze  OVDE  >>>

 << početak

KLIKERAŠ

29.. maj 2014

 Radujemo se što svake godine, već deset godina za redom, poslednje dane u školskoj godini obeležavamo organizovanjem   
 
d
odele nagrada za najuspešnije učenike na takmičenjima koje je organizovalo Ministarstvo prosvete.
 Sa posebnim zadovoljstsvom to smo učinili i ove godine jer su rezultati koje su postigli naši učenici zaista brojni.  Sedam trećih mesta, četiri druga  i pet prvih mesta na opštinskim i okružnim takmičenjima, tri izlaska na republičko takmičenje zaista su za  svaku pohvalu s obzirom na činjenicu da u školi imamo stotinak đaka. Najuspešnije učenike smo pohvalili i nagradili knjigom, a proglasili smo i najbolju među njima. Naime, učenica sedmog razreda Aleksandra Stankov ove godine ponela je laskavu titulu "Klikeraša". Njoj i svim ostalim takmičarima od srca čestitamo i želimo da ovakve uspehe ponove i sledeće godine.

 Naši đaci su naš ponos i sa zadovoljstvom ćemo se pohvaliti svim njihovim uspesima:
STEFAN MILIĆEV, 2.razred
1.mesto na  matematičkom takmičenju „MISLIŠA“i pohvala na republičkom takmičenju
ANDRIJA JANKOVIĆ, 2.razred
1.mesto na  matematičkom takmičenju „MISLIŠA“i učešće na republičkom takmičenju
ANĐELA NOVAKOV, 3.razred
3. mesto na opštinskom takmičenju iz MATEMATIKE
3. mesto na  matematičkom takmičenju „MISLIŠA“
BRANKA PUJIĆ, 5. razred
2. mesto na opštinskom i 3. mesto na okružnom takmičenju iz SRPSKOG JEZIKA
3. mesto na opštinskom takmičenju iz BIOLOGIJE
TEODORA SAVIĆ, 5. razred
3. mesto na opštinskom takmičenju iz BIOLOGIJE
JOVAN ROMANOV, 6. razred
1.mesto na opštinskom i 1. mesto na okružnom i učešće na republičkom takmičenju iz TIO
NIKOLETA MILIĆEV, 7. razred
2. mesto na opštinskom takmičenju  i učešće na okružnom takmičenju iz HEMIJE
ALEKSANDRA STANKOV, 7. razred
3. mesto na opštinskom takmičenju „KNjIŽEVNA OLIMPIJADA“i učešće na okružnom takmičenju
3. mesto na opštinskom i 1. mesto na okružnom takmičenju iz HEMIJE
2. mesto na opštinskom takmičenju iz ISTORIJE i učešće na okružnom takmičenju
BOŽIDAR STOJADINOV, 8. razred
2. mesto na opštinskom i učešće na okružnom takmičenju iz SRPSKOG JEZIKA

 << početak

ČITALAČKA ZNAČKA

28. maj 2014

Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin " u saradnji sa Ministarstvom prosvete  i ove godine, 31. put po redu,  organizovala je "Čitalačku značku". To je manifestacija koja za cilj ima razvijanje čitalačkih navika i negovanje književnog ukusa i kreativnosti u pisanju kod dece tako što deca pišu svoje čilačke dnevnike. Pored prikaza određenog broja knjiga koje sami biraju, svake godine postoji i obavezni deo programa. On je ove godine glasio „Desanki u čast“ jer je Vlada Srbije 2013. godinu proglasila godinom naše velike pesnikinje Desanke Maksimović. Deo ove divne manifestacije, posle dužeg niza godina, činili su i naši đaci. Oni ne samo da su uzeli učešće  na ovom takmičenju, nego su ostvarili i sjajne rezultate. Tako je Rada Novakov, učenik prvog razreda, osvojio zlatnu Čitalačku značku u svojoj kategoriji, a učenica trećeg razreda Anastasija Vanja Romanov se ove godine mogla pohvaliti bronzanom Čitalačkom značkom. Ova priznanja, kao i nagrade u vidu knjiga, uručene su im 28.maja na prigodnoj svečanosti u zrenjaninskom pozorištu „Toša Jovanović“. U današnje vreme, kada se neretko čuju komentari da deca malo čitaju, divno je pohvaliti se ovim uspehom naših đaka i zato sa velikim zadovoljstvom sa vama delimo fotografije sa svečane dodele ovih priznanja:

 << početak

"IPAK ZAJEDNO"

14-18. maj 2014

 

Osmočlana ekipa koju su činila četiri nastavnika i četiri učenika naše škole boravila je pet dana u Sloveniji kod naših dragih prijatelja, učenika i nastavnika "II osnovne šole" iz Celja. Ovaj deveti zajednički susret bio je specifičan po tome što su pored nas u Celju gostovali i predstavnici još tri osnovne škole- iz Ohrida, sa Žabljaka i iz Sarajeva.  Ovo je, naime,  bio prvi susret u okviru projekta simbolično nazvanog "Ipak zajedno" koji za cilj ima saradnju i druženje učenika i nastavnika osnovnih škola iz bivših republika SFRJ (Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne) . Ideja je da se zajednički susreti organizuju dva puta godišnje, uvek u drugoj zemlji i sa novom, zanimljivom temom koju su već okvirno definisale škole domaćini.

 U Celju smo se ove godine u okviru njihove tradiconalne  aktivnosti  "Ex tempotre" bavili arhitekturom drevne Grčke, te smo učili i zabavljali se praveći tvrđavu od plastičnih čaša.Mi smo se na to već i navikli, a u gostoprimstvo, odličnu organizaciju, divan provod  i srdačnost naših domaćina mogli su se uveriti i predstavnici drugih škola dok smo boravili u njihovoj školi, obilazili znamenitosti njihovog kraja, pevali, razgovarali do duboko u noć, jednom rečju uživali! Sledeći zajednički sastanak planiran je za septembar, a nova destinacija je Žabljak. S nestrpljenjem očekujemo nove susrete, a do tada vam prenosimo predivne utiske iz Celja kroz naredne fotografije:

 << početak

VITEZOVO PROLEĆE

11.maj 2014.

Tokom ove školske godine nije bilo literarnog ili likovnog konkursa na kojem su učestvovali naši đaci , a da pritom nisu osvojili neku od nagrada. Upravo tako bilo je i po završetku likovno-literarnog konkursa  dečijeg časopisa „Vitez“ kada su nagrađena čak četiri učenika naše škole i to: Tamara Pujić, Klarisa Stankov i Andrija Janković, učenici drugog razreda, kao i Nikola Paunović, njihov godinu dana stariji drugar. Svi oni su prisustvovali divnom festivalskom programu koji je održan u Sava centru u Beogradu, gde su im nagrade u vidu knjiga i diploma uručili članovi redakcije i žirija koji su činili naši poznati pisci i slikari. Nezaboravno je bilo druženje sa Dobricom Erićem, Rašom Popovim, Slobodanom Stanišićem, Leontinom, Borom Đorđevićem, Peđolinom, Radom Đuričin i mnogim drugim poznatim ličnostima, prijateljima festivala „Vitezovo proleće“. Pogledajte kako su se u Beogradu proveli naši mladi umetnici:

 << početak

EVROPSKO SELO

7.maj 2014.

Prethodne dve godine iniciranjem, vodjenjem i naravno sopstvenim učešćem u projektu “Evropsko selo” postali smo pravi znalci za karakteristike i osobenosti dve evropske države-Grčke i Češke. Sa nestrpljenjem smo čekali  ovogodišnji žreb i obradovali se što ćemo se nekoliko meseci baviti proučavanjem susedne Bugarske.

Kao i prethodnih godina, odmah smo prionuli na posao , a mašta i kreativnost nas nisu napuštali nijednog trena, te smo kao rezultat toga imali veliki broj panoa, magnetića, lančića,  maski, ukrasnih cipelica, čestitki, šešira sa motivima bugarske zastave, mnoštvo predivnih ruža i martenica koje su zaštitni znak Bugarske, lutke u narodnoj nošnji, kofer spreman za putovanje po ovoj divnoj zemlji. Sve ove aktivnosti sprovodili smo sa ogromnim zadovoljstvom i, naravno, željom da što više saznamo o ovoj divnoj zemlji.

A sve to, 7.maja,   mogli su da vide i mnogobrojni posetioci na trgu u Zrenjaninu na završnoj manifestaciji projekta “Evropsko selo”, gde se među 26 štandova škola zrenjaninske opštine nalazio i naš štand. Moramo se pohvaliti, a vi ćete se u to i uveriti gledajući naše fotografije, da smo se i ovoga puta izdvajali po raznovrsnosti i originalnosti ponude!

Naročito smo ponosni na naše vesele prvake, koji su po ideji svoje učiteljice i uz pomoć svojih starijih drugara izveli tačku koja je otvorila program i oduševila sve prisutne.Tog dana dokazali smo da smo deo Evrope, bili smo ponosni i srećni.
Osmeh nam nije silazio sa lica, a verujemo da neće ni vama dok budete uživali u našim fotografijama
kao i u posebnom albumu
>>> OVDE

 << početak

USKRŠNJE ČAROLIJE

14. april  2014.

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, Uskrsu, učenici nižih razreda naše škole pustili su mašti na volju i ukrasili učionice i hodnike. Vredne i spretne ruke naših mališana pažljivo su ukrašavale uskršnja jaja, pravile koku i  piliće, pisale uskršnje čestitke. Ne zna se šta je lepše i originalnije! Najvažnije od svega je to što su sve te aktivnosti realizovane sa puno truda, volje, ljubavi i osmeha, dakle onako kako je i u duhu nastujućeg praznika, Uskrsa! Uz najradosniji hrišćanski pozdrav, Hristos voskrese, uživajte u narednim fotografijama:

 << početak

PESNIČKA ŠTAFETA

7. april 2014.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ ove godine obeležava 40 godina „Pesničke štafete“. Tim povodom izdata je zbirka pesama „Zrenjaninski vatromet“ koja sadrži odabrane pesme svih voditelja  „Pesničke štafete“ prethodne četiri decenije. Zbirku su priredili pesnici Igor Kolarov i Branko Stevanović  koji su bili i ovogodišnji voditelji ove divne manifestacije. Praznik poezije u našoj školi bio je 7. aprila kada je „Pesnička štafeta“ gostovala i kod nas. Recitovali smo, slušali poeziju pesnika domaćina, a potom govorili i svoje stihove. Tradicionalno, proglašene su i najbolje pesme, a ove godine titulu najtalentovanijih stihotvoraca poneli su sledeći učenici: Rada Novakov(1.razred), Andrija Janković(2.razred), Stojanka Stojanov(5.razred ODSSUR) i Anita Marjanski(8.razred). Njihove pesme plasirale su se u dalje takmičenje, a u konkurenciji od 200 nagradjenih pesama iz 56 škola, pesma  „Supa i biber našeg prvaka Rade Novakova osvojila je treće mesto u kategoriji učenika nižih razreda! Rada je učestvovao i na završnoj manifestaciji  Pesničke štafete koja je održana u Kulturnom centru, te je imao prilike da čita svoje stihove pred mnogim poznatim pesnicima, nekadašnjim voditeljima „Pesničke štafete“, Ljubivojem Ršumovićem, Rašom Popovim, Mošom Odalovićem, Slobodanom Stanišićem, Jasminkom Petrović i drugima. Bilo je to nezaboravno iskustvo za njega i veliki uspeh na kome mu svi od srca čestitamo! Detalje sa ova dva događaja možete pogledati na sledećim fotografijama:

 << početak

KVIZ

2. mart 2014.

Veliki dečiji kviz „SuperSu“ u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina predstavlja takmičenje iz opšte kulture za učenike viših razreda osnovnih škola zrenjaninske opštine. Pozitivno prošlogodišnje iskustvo uticalo je na to da i ove godine prihvatimo učešće u ovom takmičenju, te smo se u prvoj epizodi ovog drugog serijala takmičili sa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina i OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Belog Blata. Takmičenje je bilo neizvesno do samog kraja, a pobednika je odlučilo poslednje pitanje. Bez obzira na pobedu vršnjaka iz Belog Blata, sa kviza se nismo vratili razočarani, već naprotiv, bogatiji za još jedno novo iskustvo i odlično druženje.

 << početak

ŠKOLSKA SLAVA

27. januar 2014.

Vođeni idejom da je Sveti Sava živa duhovna snaga koja večito traje, obnavlja se i jača u svakom novom vremenu, mi smo i ove godine, kao i svih ranijih godina, svečano obeležili školsku slavu-Svetog Savu  . Uspešni nastup našeg hora , pesme i dramatizacije u izvođenju naših najboljih recitatora i glumaca koji su činili deo svetosavske priredbe u školi, kao i rezanje slavskog kolača u crkvi od strane učenika osmog razreda, dokaz su da Savindan proslavljamo sa uvek novom inspiracijom. Deo svečarske atmosfere prenosimo vam i na narednim fotografijama, kao i u posebnom albumu >>> OVDE

 << početak

SVETOSAVSKI KONKURS

27. januar 2014.

Ne prođe ni mesec dana, a naši talentovani učenici  već nas obraduju nekom novom nagradom na likovnom konkursu. Tako je bilo i ovoga puta kada je je likovni konkurs raspisala Humanitarna organizacija „Svetosavlje“ iz Zrenjanina. Naime,  u konkurenciji od preko 400 likovnih radova učenika nižih razreda, naša učenica 2. razreda Klarisa  Stankov osvojila je 2. mesto. Njen rad na temu „Blage oči Svetog Save“ je zajedno sa ostalim nagrađenim radovima bio izložen u baroknoj sali Skupšnine grada Zrenjanina gde je i upriličena svečana dodela nagrada kojoj je ona, 27.01.2014,  prisustvovala zajedno sa svojim roditeljima i   učiteljicom Brankom Nikolić. Našoj dragoj Klarisi od srca čestitamo i želimo da nas uskoro obraduje još nekom novom nagradom!

 << početak

SEMINAR- INOVACIJE U NASTAVI

26-27. decembar 2013.

Usled potrebe za stalnim stručnim usavršavanjem, a s obzirom na činjenicu da veliki broj kolega radi u tri susedne škole, u Orlovatu, Tomaševcu i Botošu, javila se ideja da se organizuje zajednički seminar za sve nastavike iz ove tri škole. Predavača dr Mladena Vilotijevića koji je držao seminar  “Inovacije u nastavi”, kao i kolege iz drugih škola najpre smo ugostili u našoj školi, a drugi dan seminara organizovan je u Botošu. Slušali smo, razgovarali i raspravljali o prednostima individualizovane, programirane, problemske, integrativne nastave, kao  i o drugim inovativnim modelima nastave, a potom smo i prezentovali nastavne jedinice u kojima je primenjen neki od ovih modela. Naučili smo nešto novo, osvežili ranija saznanja, dobili nove ideje, a ono što je najdragocenije, razmenili  smo iskustva sa kolegama.

 << početak

POUČNO I VESELO

23.decembar 2013.

Na inicijativu Đačkog parlamenta , poslednjeg dana prvog polugodišta organizovan je kratak program za sve učenike naše škole.naime u divno ukrašenom školskom holu, pored velike novogodišnje jelke upriličen je javni čas Građanskog vaspitanja na kojem su učenici koji pohađaju časove Građanskog vaspitanja izveli nekoliko dramatizacija koje se bave pitanjima dečjih prava, a potom su razigrani mališani , učenici nižih razreda prikazali svoje originaslne maske.

Dakle i poučno i veselo završili smo ovo polugodište, a nadamo se da će nam i sledeće polugodište proći u istom duhu!Povodom kraja polugodišta i predstojećih praznika, kao i uvek, i ove godine smo naše hodnike ukrasili prigodnim panoima koji su plod ideja i rada naših đaka.Sve ovo se može videti na našim fotosima .

 << početak

MILICA-UMETNICA

20.decembar 2013.

Iako je tek zakoračila u školu, Milica Bogdanović, učenica prvog razreda naše škole, već je pokazala svoj talenat za crtanje, pa su neki od njenih radova već i nagrađeni i objavljeni. Tako je bilo i ovog puta kada je Ministarstvo prosvete objavilo konkurs „Kalendar-meseci u godini“...(preuzmite kalendar).Naime, u konkurenciji od 2000 radova učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole  izabrano je 48 radova, po četiri za svaki mesec, a među njima se našao i crtež naše Milice koja je na svoj način predstavila mesec novembar. Velike čestitke Milici, a i vi pogledajte rad koji će zajedno sa ostalim radovima njenih vršnjaka krasiti mnoge učionice:

 << početak

SPORTSKI SUSRET

18. decembar 2013.

Učenici viših razreda naše škole ugostili su svoje vršnjake iz OŠ „Uroš Predić“ iz Orlovata kako bi ponovili  divno druženje koje je nedavno organizovano u ovoj susednoj školi. Povod za ovaj susret bio je odbojkaški meč, ali je ovaj dan doneo mnogo više od sportskog nadmetanja, a to su nova prijateljstva, nezaboravne šale, osmehom ozarena lica i, kao i uvek,  odlične fotografije.

 << početak

EVROPA I JA

6. decembar 2013.

Pozivu na konkurs dečjeg časopisa "Zdravo" koji su organizovali kulturni centar Zrenjanina i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin" odazvao se veliki broj učenika iz 14 osnovnih škola zrenjaninske opštine, a među njima bilo je , naravno , i naših đaka.Autorima najboljih literarnih i likovnih radova na temu "Evropa i ja" vredne nagrade uručene su na završnoj svečanosti u četvrtak 5. decembra u Gradskoj narodnoj biblioteci "Žarko Zrenjanin". Sa ponosom ističemo da je naš talentovani đak-prvak Aleksandar Milićev osvojio prvu nagradu na likovnom konkursu i  njegov rad krasi naslovnu stranu novog broja časpisa "Zdravo".Radujemo  se što su se među izabranim prilozima u ovom časopisu našli i likovni radovi još dva naša učenikaprvog razreda, Rade Novakova i Milice Bogdanović, kao i literarni radovi učenica petog razreda Teodore Savić i  Branke Pujić.Pogledajte kako naši đaci doživljavaju Evropu.

 << početak

POBEDA NA LIKOVNOM KONKURSU

 22.novembar 2013.

Učenici naše škole rado uzimaju učešće na raznim likovnim konkursima.  Tako je bilo i ovog puta kada je JKP-Čistoća i zelenilo iz  Zrenjanina odlučilo  da raspiše likovni konkurs na temu „Moj kućni ljubimac - moj najverniji prijatelj“, a sve u cilju promovisanja  ljubavi i brige prema životinjama. Veliko nam je zadovoljstvo što se možemo pohvaliti da je  naša učenica prvog razreda Milica Bogdanović osvojila prvu nagradu u kategoriji učenika prvog razreda i tom prilikom na poklon dobila bicikl. Njena dve godine starija drugarica Andjela Novakov primila je specijalnu nagradu u vidu  poklon- paketa sa šoljom i čokoladom. Naše mlade umetnice su sa svojim roditeljima i učiteljicom prisustvovale svečanoj dodeli nagrada nakon koje su sa ostalim nagrađenim učenicima uživale u predstavi „Ja sam pas i zovem se Salvatore“, u izvođenju poznatog glumca Narodnog pozorišta „ Toša Jovanović“. U iščekivanju nekih novih nagrada sa ponosom predstavljamo kadrove sa ovog događaja.

 << početak

PIPI ŠOU

22.oktobar 2013.

Srećni smo jer možemo da se pohvalimo još jednom  ubedljivom pobedom u kvizu „ Pipi šou“. Naime, učenici petog razreda naše škole učestvovali su ponovo u jednoj od najgledanijih emisija KTV Zrenjanin i bili su bolji od svojih vršnjaka iz Jaše Tomića. Čestitke na odličnom znanju najpre im je uputila mnogobrojna i dobro raspoložena publika, među kojom se nalazilo još učenika naše škole, a zatim smo to učinili i svi mi koji s nestrpljenjem očekujemo snimak ove emisije. PETACI, SVAKA ČAST

 << početak

POSETA PRIJATELJA IZ SLOVENIJE

9-11. oktobar 2013

Srećni smo jer smo ove godine radost povodom Dečije nedelje mogli da podelimo i  sa osam  učenika i šest nastavnika „II osnovne šole“ iz Celja. Ovo je osmi zajednički susret sa starim prijateljima iz Slovenije. Kao što smo i očekivali, tri dana zajedničkog druženja proletela su u  interesantnim razgovorima i razmeni iskustava, sportskom nadmetanju i zajednički realizovanoj likovnoj koloniji, nezaboravnom pecanju na Tamišu i obilasku znamenitosti Zrenjanina. Ostalo je još mnogo neispričanih priča, rodilo se još mnoštvo ideja vezanih za dalju saradnju i druženje, tako da nove zajedničke susrete sa nestrpljenjem svi očekujemo. Do tada, uživamo u zajedničkim fotografijama!

 << početak

DEČJA NEDELJA

7-11.oktobar 2013.

Pod divnim sloganom „Slušajte, mama i tata, želim sestru ili brata!“ obeležili smo ovogodišnju Dečiju nedelju. U igri, učenju i druženju realizovali smo mnoštvo aktivnosti-pravljenje panoa ispred učionica, likovnu koloniju, postavljanje izložbe zdrave hrane, sportske susrete, humanitarnu akciju. Kao i obično, najveselije je bilo na priredbi povodom prijema prvaka u Dečiji savez i na velikom jesenjem vašaru. Radujemo se što  smo deo aktivnosti planiranih za ovogodišnju Dečiju nedelju realizovali zajedno sa prijateljima iz „ II osnovne šole“ iz Celja. U mnoštvu divnih fotografija izdvajamo nekoliko najinteresantnijih kadrova.

 << početak

DOBRODOŠLICA ZA PRVAKE

02.septembar 2013.

Veselim programom i širokom osmehom buduće prvake pozdravili su, po tradiciji, učenici drugog razreda. Uzbuđeni prvaci sa velikom pažnjom slušali su od svojih starijih drugova kako će u prvom razredu naučiti  slova i postati prave sveznalice, kako će naučiti da računaju, pa će znati da sabiraju dobra dela i dele radost, kako će steći nove prijatelje i pronaći ključ za uspeh, ključ od srca prve simpatije, ključ za mnoge druge ključne stvari u životu. Nakon ovog programa, dobrodošlicu im je poželela i njihova učiteljica Gordana Rakić sa kojom su odškrinuli vrata svoje učionice i vrata jednog novog, divnog druženja koje upravo počinje. Srećno, dragi prvaci!

          
 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

<< početak

STRUČNA EKSKURZIJA

31. avgust 2013.

U susret novim radnim izazovima koji nas očekuju u narednoj školskoj godini, a sa ciljem da šk. 2012/2013. privedemo kraju na najlepši mogući način, organizovali smo stručnu ekskurziju za zaposlene u našoj školi i uputili se ka Fruškoj gori. Lagana šetnja stazom zdravlja i kupanje u bazenima banje Vrdnik, uživanje u lepotama fruškogorskih manastira Jazak i Ravanica, razgledanje Sremskih Karlovaca, puno priče i smeha obeležili su zajedničko druženje ovog prijatnog avgustovskog dana. Divne fotografije koje smo napravili na ovoj stručnoj ekskurziji bile su nam još jedna potvrda da ove destinacije svakako treba da budu u planu narednih đačkih ekskurzija, ali i naših zajednikih susreta.

<< početak

DAN ŠKOLE

1. jun 2013.

U subotu, 1. juna, proslavili smo naš dan, dan naše škole. Priredba koju smo pripremili, a koja je predstavljala kolaž svega onoga što smo radili čitave godine izazvala je neskriveno oduševljenje mnogobrojne publike jer su jednočasovni program obeležili: vesela muzika, duhovite dramatizacije, odlične plesne tačke, neverovatni kostimi i pre svega nasmejana lica naših đaka koji su sa puno truda i volje, zajedno sa svojim učiteljicama, nastavnicama i vaspitačicom pripremali svoj nastup. Na sceni su se smenjivali i Marko Kraljević i vila, i dvorska luda i nastavnica-štikla,  i kuca i maca, i cvetići i gumeni medvedići, i momci i devojke sa Havaja, i gimnastičarke sa obručima i fantastični igrači uz rusku i češku muziku. Bio je to pravi praznik za oči i dušu čijih kadrova  ćemo se još dugo sećati jer smo, kao i uvek, napravili divne fotografije koje možete pogledati i OVDE

<< početak

KLIKERAŠ

22.maj 2013.
I ove godine smo nastavili sa tradicijom i po deveti put dodelili priznanje "KLIKERAŠ". Okupili  smo sve učenike i nastavnike i na prigodnoj svečanosti učenici Mojin Vesni, koja je bila najuspešnija ove godine na takmičenjima iz naučno tehničkih oblasti, dodelili  ovu laskavu titulu i nagradili je  plaketom i lepom knjigom. Osim toga najuspešnije učenike, a to su svi oni koji su osvojili jedno od prva tri mesta na takmičenjima, nagradili smo knjigama, a svim ostalim učenicima koji su na najbolji mogući način predstavljali našu školu od srca čestitamo i želimo da ovakve, ali i još veće uspehe ponove i iduće godine!

<< početak

EKSKURZIJA

18. maj 2013.

Kada bi u nekoliko reči trebalo da prenesemo svoje utiske sa ekskurzija koje su realizovane u subotu, 18.maja,  ne znamo da li bismo pre pomenuli divno vreme i interesantne destinacije, odlično raspoloženje i još bolje druženje ili mnoštvo novih saznanja i brojne zanimljivosti koje ćemo još dugo prepričavati. Uz informaciju da su učenici nižih razreda posetili Carsku baru, Kaštel u Ečki, Narodnu biblioteku,  Gradski muzej i druge znamenitosti u Zrenjaninu, a da su učenici viših razreda putovali do manastira Manasije, Resavske pećine i vodopada Lisine, ostavićemo vas da pažljivo pogledate fotografije OVDE koje govore više od reči:

<< početak

ČEŠKA U TOMAŠEVCU

10. maj 2013.

Nezaboravno prošlogodišnje iskustvo u vezi sa pokretanjem projekta „Evropsko selo“ i njegovom odličnom organizacijom  bilo je dobar pokretač da se i ove godine uključimo u ideju koja za cilj ima upoznavanje istorije, običaja, znamenitosti, nacionalne kuhinje zemalja Evropske unije, kao i negovanje i poštovanje različitosti. Zajedno sa još 23 osnovne škole zrenjaninske opštine pošli smo na divno imaginarno putovanje Evropom, a naša ovogodišnja destinacija, određena žrebom, bila je Češka republika. U prethodnim mesecima  sa velikim interesovanjem upoznavali smo ovu državu, a delić naših aktivnosti možete videti i na sledećim fotografijama, ali i u foto-albumu OVDE

Utiske u vezi sa upoznavanjem Češke pokušali smo sa podelimo i sa mnogobrojnim posetiocima na trgu u Zrenjaninu, na završnoj manifestaciji projekta“ Evropsko selo“, 10. maja 2013. godine. Ispred „češke kućice“ naši nasmejani đaci u crvenim cilindrima sa puno žara objašnjavali su posetiocima kako su pravili maketu Karlovog nosta, Karlštejn zamka, fabrike Zetora i Škode, drvene češke igračke, tapiseriju češke zastave, robota, čuvenog Peta i Meta, posteljinu od češkog damasta, magnetiće i kutijice za nakit sa češkim motivima i naravno izvrsne češke specijalitete.

Pored toga što se možemo pohvaliti znanjem o Češkoj i velikim interesovanjem posetilaca za naš bogati štand, moramo istaći i lepršavi nastup naših učenika četvrtog razreda koji su zabavljali publiku igrajući uz muziku čuvenog češkog pevača Karela Gota.  Učili smo i uživali, a vi sada uživajte u fotografijama koje slede ili onima iz foto-albuma OVDE

<< početak

PIPI ŠOU

23.april 2013.

Učenici četvrtog razreda naše škole su u utorak, 23.aprila učestvovali u jednoj od najgledanijih emisija KTV Zrenjanin -„ Pipi šou“ . Oni su se naime, uz ogromnu  podršku svojih drugova iz ostalih odeljenja, takmičili protiv svojih vršnjaka iz Aradca u poznatom zabavno-edukativnom kvizu i odneli sjajnu pobedu rezultatom 81:61 i time obezbedili plasman za dalje takmičenje. Pogledajte fotografije naših odličnih takmičara i isto toliko dobre publike:

<< početak

PESNIČKA ŠTAFETA

 18.april 2013.

I ove godine bili smo učesnici Pesničke štafete,  manifestacije koju već 39 godina za redom organizuje Gradska narodna biblioteka iz Zrenjanina. Susret pesnika Toda Nikoletića koji je ove godine promovisao zbirku pesama „ Ne dirajte moje bube“ i učenika naše škole zaista je bio za pamćenje. Deca su se neprestano smejala dok je pesnik govorio svoje stihove, a on je imao samo reči hvale kako za program koji je pripremljen u njegovu čast, tako i za pesme naših mladih pesnika. Pesnik je na kraju ovog divnog druženja proglasio i najuspešnije pesme, a njihovi autori su: Aleksandar Milićev(zabavište), Andrija Janković(1. razred), Nemanja Savić (7. razred) i Branislava Anović(8. razred). Pesma našeg prvaka Andrije Jankovića „Deda bez zuba“ plasirala se u dalje takmičenje i zauzela je 3. mesto u kategoriji učenika nižih razreda u konkurenciji od 57 škola, a naš zabavištanac Aleksandar Milićev dobio je specijalnu nagradu kao najmlađi učesnik čitave Pesničke štafete. Oni su svoje pesme čitali i na završnoj manifestaciji Pesničke štafete koja je održana 19. aprila u Zrenjaninu na gradskom trgu. Ni ovoga puta nećete ostati uskraćeni za interesantne fotografije koje smo napravili ovom prilikom:

<< početak

KVIZ

12.april 2013.

Učenici naše škole uzeli su učešće u  kvizu koji je pod pokroviteljstvom velikog broja sponzora organizovao Kulturni centar. U kvizu je učestvovalo više od 20 ekipa iz 15 škola zrenjaninske opštine. Naša četvoročlana ekipa je zajedno sa još dve ekipe nastupala u 7. emisiji i osvojila 2. mesto. Iako se nismo plasirali za dalje takmičenje, zadovoljni smo učešćem i činjenicom da smo bogatiji za  jedno novo iskustvo i dobro druženje.

<< početak

POSETA CELJU

21-24. mart 2013.

Nastavljajući petogodišnju saradnju i druženje sa učenicima i kolegama II. osnovne šole iz Celja, grupa učenika i nastavnika, predstavnika naše škole, boravila je u Celju od 21. do 25. marta 2013. godine. Uzvratili smo oktobarsku posetu našim dragim prijateljima, na veliko zadovoljstvo svih nas. Naši dragi domaćini su se, kao i uvek, potrudili da nam svaki trenutak učine nezaboravnim. Putovanje je počelo u četvrtak, 21. marta. U popodnevnim satima, u prelepoj Sloveniji, gostoljubivom Celju i impresivnoj školi dočekala su nas nasmešena lica naših prijatelja. Naši učenici i nastavnici su, u petak 22. marta, zajedno sa domaćinima imali priliku da uživaju na Planici, u praćenju ski letova na čuvenoj Velikanki u srcu Triglavskog nacionalnog parka. Navijali su svi za svakoga, jer je umeće belih letača vredno divljenja. Banaćane je iznenadilo prejako planinsko Sunce, lepo i opasno kao u sred leta. Krema za sunčanje je pomogla, međutim, neki od nas su poneli u Tomaševac iznenadjujuću bakarnu boju.

Subota je protekla u obilasku Ljubljane. Posle podne domaćini  su nas poveli u pravi pravcati šoping, na veliko zadovoljstvo i dece i odraslih. Naši učenici su imali priliku da upoznaju Celje, da upoznaju jezik, muziku, kulturu, geografiju, istoriju i kulinarske specijalitete Slovenije, ali i da se zabave i druže sa svojim prijateljima i domaćinima. Vejao je martovski sneg, a nedelja je počela pretrpavanjem automobila poklonima, hranom i šalama kojima smo pokušavali da ublažimo žaljenje zbog rastanka. Posle pet godina druženja čvrsto smo uvereni da razloga za tugu nema jer će se naša saradnja sigurno nastaviti. Zahvaljujemo našim dragim prijateljima na svemu što su nam omogućili da vidimo i doživimo. Nadamo se da ćemo ponovo imati priliku da ih ugostimo u Srbiji što pre.

<< početak

EVROPSKO SELO 2013

5.februar 2013.
Na osnovu divnih iskustava i vrlo pozitivnih komentara sa prošlogodišnje manifestacije, (podsetimo se  ovde, ili u video zapisima Najava manifestacije na TV "Santos", EVRONET, Prilog na RTS-u, Prilog TV "Santos", Prijem u Gradskoj kući , kao i foto albumu), Nastavničko veće naše škole je odlučilo da ostvarimo prošlogodišnje želje i obećanje i pozovemo sve škole grada i okoline da nam se i ove godine priključe u ovom projektu. Nakon pozivnog pisma , predstavnici škola koje su prihvatile učešće , (ovog puta je to dve škole više nego prošle godine , tj. 24), poslale su svoje kordinatora na sastanak koji je održan u školi "Đura Jakšić" u Zrenjaninu.Na sastanku smo izvukli žrebom raspored zemalja koje će škole predstavljati , i dogovorili da se završna manifestaciji održi 10. maja na trgu u centru grada.Takodje je dogovoreno da se otvori FB stranica  kako bi smo što više ljudi obavestili a i uključili u našu akciju.

<< početak

SVETI SAVA-ŠKOLSKA SLAVA

27.januar 2013.

U nedelju, 27.1.2013. godine obeležili smo školsku slavu-Svetog Savu. Svi učenici i nastavnici naše škole, kao i mnogobrojna publika uživali su  su svečanoj priredbi na kojoj je kroz zvuke svetosavske himne, ali i drugih prigodnih pesama u izvođenju našeg hora, kao i kroz brojne stihove koje su kazivali naši najbolji recitatori, proslavljen život i delo Svetog Save. Nakon toga, svi prisutni su se uputili u crkvu kako bi prisustvivali rezanju slavskog kolača, a ovogodišnji kumovi bili su, po tradiciji, učenici osmog razreda. Delić svečarskog raspoloženja prenosimo vam putem narednih fotografija kao i u našem foto albumu >>> OVDE

<< početak

BRAVO ZA TEODORU

27.januar 2013.

Na likovnom konkursu koji je raspisala Humanitarna organizacija “Svetosavlje” sa temom “ Dok posmatram ikonu Svetog Save”, učenica četvrtog razreda naše škole Teodora Savić osvojila je prvo mesto. Njen rad je bio najbolji u konkurenciji od 360 likovnih radova. Ona je sa svojom učiteljicom Gordanom Rakić i roditeljima prisustvovala svečanoj dodeli nagrada koja je bila upriličena u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina u nedelju, 27. januara 2013.godine u okviru tradicionalnog Svetosavskog  dobrotvornog bala. Uz najlepše čestitke mladoj umetnici donosimo vam i  fotografije koje nas  podsećaju  na veliki uspeh  naše Teodore.

<< početak

SREĆNI PRAZNICI

21.decembar 2012.

Novogodišnja atmosfera u našoj školi oseća se na svakom koraku. Ne zna se šta je lepše i svečanije - da li velika novogodišnja jelka u holu koju su ukrasili učenici osmog razreda ili panoi ispred učionica ili pak sandučići za novogodišnju poštu. Najlepše od svega ipak jesu vedra i osmehom ozarena lica naših učenika koji sa velikom radošću očekuju predstojeće praznike. U susret zimskom raspustu učenici nižih razreda organizovali su maskembal. Detalje sa tog veselog događaja, ali i niz drugih zanimljivosti pogledajte na narednim fotografijama.

<< početak

PRIJATELJI IZ SLOVENIJE

18-21.oktobar 2012.

Naši dragi prijatelji iz Slovenije koje smo prošlog vikenda ugostili u Tomaševcu, svojom posetom kao da su prekinuli niz od nekoliko tmurnih, hladnih i kišnih dana i doneli prijatno jesenje sunce i odlično raspoloženje u naše krajeve. Ovo je, naime, šesti susret učenika i nastavnika naše škole sa  predstavnicima „ II osnovne šole“ iz Celja. I ovoga puta, kao i prethodna tri puta, trudili smo se da budemo dobri domaćini. Sa zadovoljstvom smo im predstavili našu školu, zajedno smo uživali u lepotama Tamiša i čarima pecanja, upoznali ih sa znamenitostima Zrenjanina. Njihovu pažnju posebno je privukla etno kuća u Belom Blatu, kao i kaštel u Ečki. Družili smo se, razmenjivali iskustva i ideje, takmičili se u odbojci i košarci, šalili i što je najvažnije obećali jedni drugima da će ovakvih susreta biti i u narednom periodu. Njihov srdačan poziv za ponovno druženje, ali ovoga puta u Sloveniji,  sa zadovoljstvom smo prihvatili, a do tada se se prisećamo nezaboravnih trenutaka zabeleženih na  fotografijama na ovoj stranici kao i u našem foto albumu >>> OVDE

<< početak

DEČIJA NEDELJA

1.oktobar - 5.oktobar 2012.

Za nama je još jedna lepa, vesela i brojnim sadržajima ispunjena Dečija nedelja. Ovo godine njen moto bio je „ Rastimo kao jedno, bolji smo zajedno“, te smo u to ime organizovali niz aktivnosti u našoj školi. Prvog dana smo uređivali panoe ispred učionica u skladu sa tim motom i  organizovali opštu akciju solidarnosti „ Deca-deci“.

                                                                

 Utorak je bio rezervisan za priredbu povodom prijema prvaka u Dečiji savez, kao i za već tradicionalno sađenje drveta generacije,

 a popodnevni časovi su bili u znaku nezaboravne igranke  

   

U sredu smo odmeravali snage u nizu sportskih susreta, a u četvrtak uživali u pozorišnoj predstavi „Princeza Luftika“.

 Kao i uvek, najinteresantniji je bio Veliki jesenji vašar. Delić vesele vašarske atmosfere, ali i detalje sa ostalih događaja možete videti i na našim fotografijama na ovoj stranici.

<< početak

SPORTSKI DAN

15.septembar 2012.

Iako moramo priznati da je  pomisao na radnu subotu pretila da pokvari dobro raspoloženje kojim je započela ova školska godina, prevarili smo se. Sportski duh i pozitivna atmosfera obeležili su sportske susrete koji su tog dana organizovani u našoj školi. Sa puno žara igralo se „ između četiri vatre“, odmeravale su se snage u odbojci, zdušno se navijalo, a naročito tokom  odbojkaškog meča između sjajnih osmakinja i nastavnika. Bilo je ovo  jedno divno druženje i dobro zagrevanje za sve obaveze koje nas čekaju! Delić dobre atmosfere zabeležen je i na fotografijama.

 << početak

DOBRODOŠLICA ZA  ĐAKE PRVAKE

 3.septembar 2012.

Kao što smo to činili i ranijih godina,  i ove godine smo uz pesmu, igru i osmehe dočekali naše drage đake prvake. Toplu dobrodošlicu poželeli su im njihovi stariji drugari, učenici drugog razreda. Nakon veselog programa koji je pripremljen u  njihovu čast, prvaci su se zajedno sa svojom učiteljicom Brankom Nikolić uputili ka svojoj učionici gde su ih čekali prigodni pokloni. Lepo vreme, druženje, dobro raspoloženje i nezaboravno iskustvo obeležili su njihov prvi školski dan, a mi im želimo da im i svi naredni dani koje budu proveli u našoj školi budu ovako  lepi  kao i ovaj danas!

 << početak

STRUČNA EKSKURZIJA

30.avgust-1.septembar 2012.

Poslednjeg avgustovskog vikenda realizovana je, na veliko zadovoljstvo svih učesnika, već uobičajena nastavnička ekskurzija. Cilj ekskurzije bio je upoznavanje prelepih planinskih predela Srbije, ali i druženje, razvijanje pozitivnih međuljudskih odnosa u kolektivu, odmor i opuštanje pre početka nove školske godine. Boravak u divnom okruženju Nacionalnog parka Tara i na obalama jezera Perućac doneo nam je prijatno osveženje i talase pozitivne energije. Čak ni lutanja po neobeleženim, nečuveno uskim, kamenom posutim putevima nisu mogla da pokvare naše raspoloženje. Dani su protekli u obilaženju Predovog krsta i Bilješke stene, Mitrovca i Kaluđerskih bara, Bajine Bašte i Perućca, Mokre gore i Drvengrada. Interesantne i lepe trenutke ovekovečili smo ,kao i uvek, video zapisom i fotografijama koje možete pogledati.


 

ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2012. , сва права задржана