повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2014/2015

- Čitalačka značka
- Naši osmaci
- Dan škole

-
Naši uspesi
- Novi kutak
- Poseta ambasadi Grčke
-
Vitezovo proleće

- Ekskurzija
- Evropsko selo

- Pesnička štafeta
- Kviz
-
Poljska u Tomaševcu
- Školska slava

- U susret praznicima
- Zdrava hrana
- Novi projekat

-
Dečija nedelja
- Poseta Žabljaku
- Doček prvaka

 

           
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

           
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

           
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

           
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 << početak

ČITALAČKA ZNAČKA

5.jun 2015.

I ove godine bili smo deo manifestacije "Čitalačka značka" koju 32. put po redu organizuje Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” . Ovogodišnja tema manifestacije glasila je "Nasmejani svet Branka Ćopića" jer se ove godine obeležava sto godina od rođenja ovog istaknutog književnika. U petak, 5. juna  u okviru svečanog programa u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”u Zrenjaninu nagrađeni su i pohvaljeni autori najuspešnijih čitalačkih dnevnika.  U konkurenciji od 443 čitalačka dnevnika,   iz naše škole bilo je čak tri nagrade. Teodora Savić, učenica 6. razreda,  ponela je srebrnu čitalačku značku, a Anastasija Vanja Romanov, učenica 4. razreda,  po drugi put je postala nosilac bronzane čitalačke značke. U  kategoriji mlađeg uzrasta nagradu je takođe po drugi put osvojio Rada Novakov, učenik drugog razreda. Sve čestitke našim nagrađenim učenicima!

 << početak

NAŠI OSMACI

4.jun 2015.

Još jedna generacija dobrih dečaka i devojčica završila je osmi razred u našoj školi. Oni su se u četvrtak, 4.juna oprostili od svojih učiteljica i nastavnika, a tom prilikom im je razredni starešina Gordana Janković podelila svedočanstva, kao i knjige za odlične učenike, nosioce specijalnih diploma, nosioce diploma "Vuk Karadžić". Direktor škole Slobodan Rakić je ovom prilikom uručio i priznanje "Učenik generacije". Uz želje da im dani koji su pred njima budu ispunjeni dobrim zdravljem, ljubavlju,  srećom i uspehom na svakom koraku, navodimo imena naših najuspešnijih osmaka:
Jelena Ivanović-odličan uspeh na kraju 8. razreda;
Nikoleta Milićev -odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz srpskog jezika, hemije i biologije,
diploma "Vuk Karadžić";

Aleksandra Stankov
 -odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz srpskog jezika, hemije i istorije,
diploma "Vuk Karadžić", UČENIK GENERACIJE

 << početak

DAN ŠKOLE

30. maj 2015.

 Svake godine, kada se završi priredba povodom Dana škole,  publika nas oduševljeno pohvali da program nikada nije bio bolji. To se, na naše zadovoljstvo,  desilo i ove godine, te mi iz ovoga jedino možemo zaključiti da zaista svake godine napredujemo i to nam daje dodatni motiv da budemo još bolji,  originalniji, veseliji, interesantniji. Sa ciljem da našim najuspešnijim učenicima ukažemo čast tako što ćemo im pred mnogobrojnom publikom uručiti pohvale i nagrade, u prvom delu programa organizovali smo svečanost na kojoj smo dodeljivali diplome, pohvale, knjige, kao i laskavu titulu "Klikeraša".

Nakon toga je usledio zabavni deo programa i zaista se nije znalo šta je zanimljivije i lepše, da li slatki pačici iz Pačije škole ili konjanici koji razdragano đihaju, zaljubljeni plesači, "naši Grci i Poljaci", Lale i Sose koji nakon znalački odigranog užičkog kola đuskaju uz pravi pravcati rok ili standardno dobri glumci koji se bave uvek aktuelnim pitanjima ljubavi, škole i tajni. Veselo i uspešno priveli smo kraju još jednu školsku godinu, a kao rezime svega toga realizovali smo još jednu odličnu priredbu. Uverićete se u to gledajući naše fotografije: OVDE  >>>

 << početak

NAŠI USPESI

28. maj 2015.

Sa ciljem da pohvalimo i nagradimo naše najuspešnije učenike, već deset godina za redom organizujemo svečanost na kojoj im dodeljujemo diplome, pohvalnice i knjige. Ove godine smo odlučili da to učinimo u okviru proslave Dana škole. To se pokazalo kao odličan potez jer smo time učinili čast našim najuspešnijim učenicima da pred mnogobrojnom publikom dobiju nagrade,  ali smo dali i podsticaj svim ostalim učenicima da se i oni naredne godine nađu u sličnij poziciji. Pohvale i nagrade je učenicima uručivala predsednik Đačkog parlamenta Aleksandra Stankov, a njoj je, kao najuspešnijem učeniku iz naučno-tehničkih oblasti u ovoj školskoj godini, plaketu "Klikeraša" uručio direktor škole Slobodan Rakić. Aleksandri je ovo, inače, drugi put za redom da ponese laskavu titulu "Klikeraša", te joj od srca čestitamo i želimo da takve uspehe nastavi da niže i u srednjoj školi. Čestitamo i svim ostalim nagradjenim učenicima i sa ponosom navodimo njihova imena:
RADA NOVAKOV
, 2.razred, pohvala na matematičkom takmičenju "Misliša" 
MILICA BOGDANOVIĆ
, 2.razred-pohvala na matematičkom takmičenju "Misliša"                      
ALEKSANDAR MILIĆEV, 2.razred- pohvala na matematičkom takmičenju "Misliša"
ANDRIJA JANKOVIĆ, 3.razred-pohvala na opštiskom takmičenju iz matematike,3.mesto na matematičkom takmičenju "Misliša"
STEFAN MILIĆEV, 3.razred-pohvala na matematičkom takmičenju "Misliša"                        
ANĐELA NOVAKOV, 4.razred-2.mesto na opštiskom takmičenju iz matematike i učešće na okružnom takmičenju, 1.mesto na matematičkom takmičenju "Misliša"i 3. mesto na republičkom takmičenju, pohvala za uspeh na finalu V „Arhimedesove“matematičke internet olimpijade 
BRANKA PUJIĆ, 6.razred-2.mesto na opštiskom takmičenju iz srpskog jezika i učešće na okružnom takmičenju
TEODORA SAVIĆ, 6.razred-3.mesto na opštiskom takmičenju iz biologije,
DUŠKO LAMBIĆ, 6.razred-3.mesto na opštiskom takmičenju iz biologije,
KATARINA JEFTIĆ,
7.razred-3.mesto na opštiskom takmičenju iz hemije i učešće na okružnom takmičenju
BRANISLAVA RADU,
7.razred-2.mesto na opštiskom takmičenju iz hemije i učešće na okružnom takmičenju                                                                                                                             
KATARINATOMAŠEV,
7.razred-
3.mesto na opštiskom takmičenju iz hemije i učešće na okružnom takmičenju
NIKOLETA MILIĆEV, 8.razred-2.mesto na opštiskom takmičenju „Književna olimpijada“ i 3.mesto na okružnom takmičenju
ALEKSANDRA STANKOV,
8.razred-2.mesto na opštiskom takmičenju „Književna olimpijada“ i 2.mesto na okružnom takmičenju,3.mesto na opštiskom takmičenju iz srpskog jezika i učešće na okružnom takmičenju, 3.mesto na opštiskom takmičenju iz istorije i 2.mesto na okružnom i plasman na republičko takmičenje- KLIKERAŠ šk.2014-2015.                                                                                                   
 
Pohvalnice za postignut uspeh u oblasti literarnog ili likovnog stvaralaštva dobili su:
·        
Nađa Banković. Lucia Klara Puneli, Marija Stojanov, Milan Vitomirov, Aleksa Janković, Nikola Kazan, Zlatomir Zorljenac(zabavište)
·        
Ivan Stankov i Ognjen Živojnov (1.razred)
·        
Rada Novakov (2.razred)
·        
Andrija Janković, Tamara Pujić, Klarisa Stankov i Sergej Romanov (3.razred)
·        
Anđela Novakov, Stefan Marković, Anastasija Vanja Romanov (4.razred)
·        
Jelena Pronić (5.razred)
·        
Jelena Vitomirov, Branka Pujić, Stojanka Stojanov (6.razred)
·        
Miloš Piperski i Goran Živanov(7.razred)

 << početak

KUTAK ZA PROFESIONALNU ORJENTACIJU

22.maj 2015.

U ovim danima kada se bliži završetak školske godine za osmake i kada i kada oni treba konačno da odluče koju srednju školu žele da upišu, kutak za profesionalnu orjentaciju  je pravi pogodak. Naime, iako je Tijana Ninkov, psiholog škole, čitave godine sa njiima kontinuirano radila na profesionalnoj orjentaciji , iako se o tome mnogo govorilo na časovima odeljenjskog starešine, kao što je to uostalom i bilo predviđeno Razvojnim planom škole, ovaj kutak za profesionalnu orjentaciju  mogao bi da se shvati kao rezime svega toga. Veoma detaljni, jasni i krajnje originalno osmišljeni panoi pamoći će našim osmacima da još jednom dobro promisle i donesu najbolju odluku.

 << početak

POSETA AMBASADI  GRČKE

21.maj 2015.

Grupa učenika i nastavnika naše škole posetila je ambasadu Grčke u Beogradu. Naime, naša škola je u okviru projekta „Evropsko selo 2015.“ mesecima upoznavala Grčku, a potom je i predstavljala na završnoj manifestaciji u Zrenjaninu. Tom prilikom naš štand posetili su i predsavnici grčke ambasade i uputili nam poziv da budemo njihovi gosti. Mi smo to sa zadovoljstvom prihvatili, te smo u četvrtak, 21.05.2015. bili kod njih  u poseti u okviru u manifestacije “Otvorena vrata Ambasada“. Tom prilikom upoznali smo se sa ulogom i radom ambasade, njenim osobljem, bili smo u  Helenskom fondu za kulturu,  pogledali video o Grčkoj i Evropi, posetili Kulu Nebojša gde je  postavka o Rigi od Fere i Prvom srpskom ustanku. Dan je prošao u srdačnom razgovoru sa domaćinima,  probali smo neke od  ukusnih grčkih specijaliteta i razmenili poklone u znak sećanja na ovaj divan susret. Sve ovo su zabeležile i divne fotografije koje možete pogledati OVDE  >>>

 << početak

VITEZOVO PROLEĆE

17.maj 2015

Prošlogodišnji uspeh koji su učenici naše škole postigli na likovno-literarnom konkursu dečijeg časopisa „Vitez“ podstakao nas je da i ove godine učestvujemo i rezultati ponovo nisu izostali. Naime, tri učenika naše škole-Ivan Stankov(1. razred), Tamara Pujić i Sergej Romanov (3.razred) ove godine osvojili su nagrade. Oni su u Sava Centru u Beogradu prisustvovali dodeli diploma i knjiga, a pritom su imali prilike da se druže sa piscima i glumcima koji su bili učesnici festivalskog programa. Bilo je divno biti deo  "Vitezovog proleća"!

 << početak

EKSKURZIJA

16.maj 2015.

Divan subotnji dan proveli smo u učenju, razgledanju, druženju i uživanju. Pogađate, zar ne?! Bili smo na ekskurziji. Učenici nižih razreda posetili su Petrovaradinsku tvrđavu, obišli Sremske Karlovce, uživali u igri na Stražilovu i u šetnji Novim Sadom, a učenici viših razreda sa oduševljenjem su obilazili Smederevsku tvrđavu, Viminacijum i Srebrno jezero. Sa ovih putovanja donosimo samo divne utiske i još lepše fotografije koje možete pogledati OVDE  >>>

 

 << početak

EVROPSKO SELO

8.maj 2015.

Entuzijazam sa kojim je naša škola šk.2011-2012.god. pokrenula projekat „Evropsko selo“ nije jenjavao ni u narednim godinama. Naprotiv, volja za upoznavanjem država članica Evropske unije, uvek nove i kreativne ideje samo su postajali veći. Kao dokaz toga jeste i činjenica da je ove godine naša škola predstavljala ne jednu, već dve zemlje.Tako su prethodnih meseci naše aktivnosti bile u znaku Poljske i Grčke. Rezultat svega toga mogao se videti i 8.maja na završnoj manifestaciji u Zrenjaninu. Brojni posetioci uživali  su kako u nastupima đaka na centralnoj bini, tako i u obilasku štandova.  Kada je naša škola u pitanju, srećni smo što možemo da se pohvalimo da je bilo zapaženo i jedno i drugo. O tome će vam posvedočiti i naredne fotografije na kojima možete videti naše nasmejane djake koji igraju uz taktove grčke i poljske muzike, ali i bogatu ponudu na našem štandu. Gosti našeg štanda,a imali smo čast da se  među nađe i zamenik ambasadora Grčke.Nisu znali u šta bi pre pogledali, da li u originalno osmišljene panoe, maketu Partenona  i Trojanskog konja, lutke Loleka i Boleka, ukrasne tanjire i flaše, magnetiće, medaljone,  podmetače i razne druge suvenire,  a sve sa grčkim i poljskim obeležjima. Čitava atmosfera zaslađena je i specijalitetima iz njihovih kuhinja. Sve one koji su ovo slučajno propustili, pozivamo da nam se pridruže naredne godine na „Evropskom selu“, a umesto pozivnice šaljemo im divne fotografije koje možete pogledati OVDE  >>>

 << početak

PESNIČKA ŠTAFETA

05.maj 2015.

Sa velikom znatiželjom i radošću očekivali smo susret sa Ljubivojem Ršumovićem, ovogodišnjim voditeljem Pesničke štafete. U izdanju Gradske narodne biblioteke „ Žarko Zrenjanin“ izašla je njegova knjiga „Marinirane priče mahom u stihovima“ koju smo prethodnih dana čitali, a potom neke od stihova i recitovali i dramatizovali pred samim pesnikom. Nakon razgovora sa Ršumom o tome kako nastaje jedna pesma i preporukama za pisanje poezije koje nam je on dao, naši mladi pesnici pokazali su svoje literarno umeće i čitali svoje stihove. Veliki broj pesama je ovom prilikom pohvaljen, a pesničku štafetu iz naše škole „ponele“ su pesme Anđele Novakov i Stefana Markovića, učenika 4.razreda, kao i Miloša Piperskog, učenika 7. razreda. Očekujemo da će ove pesme postići uspeh i  u daljem takmičenju, odnosno da će  biti nagrađene i na završnoj manifestaciji  Pesničke štafete koja će biti održana 15. maja u Zrenjaninu. Do tada, pogledajte fotografije našeg susreta sa čuvenim Ršumom!

 << početak

KVIZ

20.mart 2015.

Veliki dečiji kviz „SuperSu“ u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina predstavlja takmičenje iz opšte kulture za učenike viših razreda osnovnih škola zrenjaninske opštine.I ove godine smo prihvatili učešće u ovom takmičenju,ali ovog puta sa dve ekipe. U prvoj epizodi ovog trećeg serijala takmičilia se naša prva ekipa sa OŠ „2.oktobar“ iz Zrenjanina i OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina, a druga ekipa sa OŠ"Dr.A.Sabovljev" iz Ečke i OŠ"Sveti Sava" iz Stajićeva. Bez obzira na pobedu vršnjaka iz drugih škola, sa kviza se nismo vratili razočarani, već naprotiv, bogatiji za još jedno novo iskustvo i odlično druženje.

 << početak

U SUSRET EVROSPKOM SELU

februar-mart  2015.

Naša škola se i ove godine sa puno žara i entuzijazma priprema za ovogodišnju manifestaciju "Evropsko selo 2015". Posle Grčke, Češke i Bugarske, ove godine imamo priliku da se upoznamo sa Poljskom. Kao što se na priloženim fotografijama vidi  taj zadatak se sa puno osmeha i zadovoljstva realizuje u našoj školi.Takođe koristimo ovu priliku da se podsetimo  divnih iskustava i vrlo pozitivnih komentara sa prethodnih manifestacija: podsetimo se  ovde, ili u video zapisima Najava manifestacije na TV "Santos", EVRONET, Prilog na RTS-u, Prilog TV "Santos", Prijem u Gradskoj kući , kao i foto albumu-1, foto albumu-2, foto albumu-3, a tu je  i FB stranica.

 << početak

ŠKOLSKA SLAVA

27.januar 2015.

Sveti Sava živi u svakom od nas, tiho, skromno, nenametljivo, umno. Savinim putem krećemo se uvek kada smo i sami plemeniti, umni, vredni i pošteni. Upravo u tom duhu pripremili smo i ovogodišnju priredbu u kojoj su učestvovali gotovo svi učenici naše škole, bilo kao recitatori, glumci ili članovi hora. Publika je sa velikom pažnjom i uživanjem pratila program posle koga smo svi zajedno prisustvovali rezanju svetosavskog kolača u crkvi gde su kumovi, po tradiciji, bili učenici osmog razreda.
Detalje sa ovog svečanog događaja podelićemo sa vama
preko fotografija na ovim stranama kao i u posebnom albumu koji se
 nalazi  OVDE  >>>

 << početak

U SUSRET PRAZNICIMA

22.decembar 2014.

 


 

  Sa prvim danima decembra počela je da se oseća svečana atmosfera u našoj školi.

Osmaci su, po običaju, okitili novogodišnju jelku u školskom holu, a svi ostali razredi su se trudili da što originalnije ukrase svoj prostor.

Ne zna se šta je lepše, da li panoi ispred učionica, dekoracija  na prozorima ili sandučići za novogodišnju poštu.
 


Svima je za oko zapao novogodišnji Coca-Cola kamion, delo učenika četvrtog razreda, u koji smo svi sa radošću ubacivali poštu dok su ga četvrtaci vukli po hodniku , a on svetleo uz poruku Praznici nam stižu!


Ove godine smo se, u duhu projekta u kojem učestvujemo, „ Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“,  potrudili da veliki broj ukrasa bude od recikliranog materijala. U tom smislu smo za sve učenke naše škole pripremili i predavanje o kupovini novogodišnjih jelki sa busenom, a članovi dramske sekcije izveli su i dramatizaciju „Dobro drvo“ po romanu Šela Silverstejna. Kako je izgledala ova naša dramatizacije možete pogledati na video snimku  OVDE
>>>

Poslednji dan je po običaju bio rezervisan za maskembal. Divno smo se provodili ovih dana, a to želimo i svima vama uz najlepše želje za nastupajuće novogodišnje i božićne praznike.Ostale fotkice naših veselih dana se nalaze  OVDE  >>>

 << početak

ZDRAVA HRANA

26.novembar 2014.

U našoj školi  se kroz različite aktivnosti neguje zdrav život i zato su učenici naše škole rado uzeli učešće na  likovnom i literarnom konkursu na temu zdrave ishrane koji je  raspisao Zavod za javno zdravlje Zrenjanin. Sa posebnim ponosom ističemo da su naši najmlađi drugari, naših osam  talentovanih zabavištanaca,  za svoj grupni likovni rad osvojili treće mesto, a naše zadovoljstvo je bilo još veće jer se među nagrađenima našla i naša učenica četvrtog  razreda, Anđela Novakov čiji je likovni rad osvojio drugo mesto. Svi oni su u sredu, 26.11.2014. u prostorijama Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin prisustvovali svečanoj dodeli nagrada koje im je uručila naša poznata plivačica Miroslava Najdanovski koja je tom prilikom sa njima podelila svoja iskustva o pravilnoj ishrani sportista  i zdravom načinu života koji se uči od malih nogu.  Detalje sa ovog događaja možete pogledati na sledećim fotografijama:

 << početak

„Za čistije i zelenije  škole u Vojvodini“

22.oktobar 2014.
Naša škola je  danas podnela prijavu za učešće u projektu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ čiji je cilj  podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o živptnoj sredini, kao i podsticanje aktivnosti koje će doprineti negovanju i očuvanju čistijeg i zelenijeg ambijenta u predškolskim ustanovama, osnpvnim i srednjim školama i lokalnim sredinama. Učešće u projeketu podrazumeva jako veliki broj aktivnosti a o njima ćemo detaljne izveštaje davati  OVDE  >>>

 << početak

DEČIJA NEDELJA

6.10-10.10.2014.

 ove godine smo nedelju koju svi đaci sa nestrpljenjem očekuju, Dečju nedelju, obeležili mnoštvom različitih aktivnosti. Ovogodišnji moto bio je "Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica". Već početkom nedelje pokrenuli smo akciju solidarnosti "Deca-deci", potom smo uredjivali panoe ispred učionica, takmičili se u odbojci, imali izložbu igračaka, likovnu koloniju, kao i ekološki dan.

I Najinteresantniji su po običaju bili veliki jesenji vašar, kao i priredba povodom prijema prvaka u Dečiji savez i sađenje drveta generacije. Naše zadovoljstvo što smo brojnim veselim i poučnim aktivnostima učestvovali u promociji dečijih prava možete videti i na ovde priloženim fotografijama. A ostale se nalaze  OVDE  >>>

 << početak

POSETA ŽABLJAKU

18-21.septembar 2014.

U periodu od 18. do 21. septembra realizovan je drugi susret u okviru projekta "Ipak zajedno" koji za cilj ima saradnju i druženje učenika i nastavnika osnovnih škola iz bivših republika SFRJ (Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne) . Ideja je da se zajednički susreti organizuju dva puta godišnje, uvek u drugoj zemlji i sa novom, zanimljivom temom koju su već okvirno definisale škole domaćini. Domaćini su ovoga puta bili učenici i nastavnici OŠ "Dušan Obradović" sa Žabljaka. Susretu su, pored domaćina prisustvovali još i predstavnici "II osnovne šole" iz Celja, kao i petočlana ekipa naše škole koju su činila dva nastavnika i tri učenika. Predstavnici škola iz Sarajeva i Ohrida bili su, nažalost, sprečeni da prisustvuju sastanku.Bilo je zaista divno boraviti  na Žabljaku, gradu sa najvećom nadmorskom visinom u bivšoj SFRJ, uživati u lepotama Durmitora, Crnog jezera i kanjona Tare.Upoznali smo se sa uslovima i načinom rada škole domaćina, učestvovali u sadnji Parka prijateljstva, nadmetali snage u košarci, razmenjivali iskustva, smejali se i uživali...U iščekivanju narednog susreta u okviru projekta "Ipak zajedno" obradovaćemo vas divnim fotografijama sa Žabljaka.

 << početak

DOBRODOŠLICA ZA PRVAKE

01.septembar 2014.

Danas,  prvog sunčanog septembarskog jutra u školske klupe sela je četa mala, ali odabrana. Šest dečaka nasmejano i veselo krenulo je u prvi razred. Prigodnim programom dobrodošlicu su im, po tradiciji, poželeli njihovi stariji drugari, kao i njihova učiteljica Vesna Mojin, a ovim putem najlepše želje za dane koji ih očekuju šaljemo im i svi mi! Srećno, dragi prvaci!


 

ОШ"МЛАДОСТ" @ Томашевац 2015. , сва права задржана