повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2017/2018

-Inklusive Art
-Naši osmaci
-Dan škole
-Naši uspesi
-Vitezovo proleće
-Evropsko selo
-Pismo vojniku
-Pesnička štafeta
-Sveti Sava
-Srećna Nova 2018.
-Sove u školskom parku
-Sanacija sale
-Poseta Sloveniji
-Zelena jabuka
-Dečija nedelja
-Elektronski dnevnik
-Prijem prvaka
-Poseta Temišvaru
 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 << početak

INKLUSIVE ART

jun 2018.

Učenici nižih razreda naše škole imali su priliku da budu deo IPA projekta -projekta prekogranične saradnje Rumunije i Srbije pod nazivom„Inclusive Art – Inkluzivna umetnost“ koji za cilj ima aktivno uključivanje marginalnih socijalnih grupa i dece sa posebnim potrebama u kulturni život naše zajednice. Oni su najpre u sredu, 6. juna sa radošću učestvovali u različitim kreativnim radionicama, a potom su  nedelju dana kasnije bili deo divne izložbe na kojoj su predstavljeni kako njihovi originalni radovi, tako i  interesantni radovi njihovih vršnjaka iz drugih sredina, a sve u cilju  prihvatanja i poštovanja različitosti. Biti deo ovog projekta bila je i čast i zadovoljstvo!

 << početak

NAŠI OSMACI

8.jun 2018.

U petak , 8.juna, na poslednjem svečanom roditeljskom sastanku oprostili smo se od do sada najmanje generacije osmaka u našoj školi. Naime, samo četiri učenika  je ove školske godine završilo osmi razred. Ovom prilikom uručena su im svedočanstva i nagrade za ostvarene rezultate tokom osmogodišnjeg školovanja. Titulu „Učenika generacije“ ponela je Jelena Pronić, koja je istovremeno i nosilac specijalne diplome iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja, kao i diplome "Vuk Karadžić". Dragi naši osmaci,  želimo vam svaku sreću i uspeh daljem školovanju i životu uopšte!

 << početak

DAN ŠKOLE

1.jun 2018.

Ovogodišnji Dan škole obeležili smo u posebno svečanom raspoloženju jer ove godine obeležavamo 250 godina školstva u Tomaševcu. Nastavili smo tradiciju pohvaljivanja i nagrađivanja najuspešnijih učenika na takmičenjima i različitim konkursima u toku ove školske godine, dodelili laskavu titulu „Klikeraša“, uručili zahvalnice nastavnicima koji su zajedno sa svojim učenicima postigli izuzetne rezultate na ovogodišnjim takmičenjima, a potom na opšte zadovoljstvo publike pevali, glumili i plesali, jednom rečju uživali. Kako je to sve izgledalo pogledajte u našem FOTO ALBUMU ili FOTO PREZENTACIJI, a na našem YOUTUBE kanalu možete videti i kompletan VIDEO SNIMAK naše priredbe

 << početak

NAŠI USPESI

maj 2018.

Nastavljajući dugogodišnju praksu i ove godine sa zadovoljstvom objavljujemo listu uspeha koje  su učenici naše škole u toku ove školske godine postigli, kako na takmičenjima čiji je organizator Ministarstvo prosvete, tako i na raznim drugim likovnim ili literarnim konkursima.Ukoliko pažljivo pogledate spisak, uverićete da je ova školska godina bila više nego uspešna.Međutim, ono na šta smo posebno ponosni jeste to što se u ovoj jubilarnoj godini, kada obeležavamo 250 godina školstva u Tomaševcu , pored velikog broja uspeha koje su naši učenici postigli na opštinskim i okružnim takmičenjima iz više predmeta,  možemo pohvaliti još jednim važnim podatkom. Naime, šest učenika naše škole ostvarilo je zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Za našu malu školu ovo je zaista neverovatan uspeh.  Tri dečaka i tri devojčice iz naše škole bili su među najboljima u Srbiji iz različitih predmeta. To su: Rada Novakov, Aleksandar Milićev, Andrija Janković, Nataša Živojnov, Anastasija Vanja Romanov i Anđela Novakov.  Oni su naš ponos   i mi ovom priikom želimo da posebno izdvojimo njihove uspehe. koje vam predstavljamo na  OVOJ  posebnoj stranici      >>>>     NAŠI REPUBLIČKI TAKMIČARI

Pored naših šest republičkih takmičara, veoma uspešni u ovoj školskoj godini bili su i sledeći učenici:
 
MAŠA MOJIN,
1.razred
ü 
nagrada na XVI Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Gordana Rakić) 
MARTIN ĐORĐEV,
1.razred
ü 
nagrada na XVI Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Gordana Rakić) 
MATEJA JANKOVIĆ,
1. razred
ü 
pobednička pesma na Pesničkoj štafeti u školi (učiteljica Gordana Rakić) 
MARINA RADOVANČEV, 2.razred
ü 
3.mesto  na likovnom konkursu "Azbuka svetosavlja" (učiteljica Branka Nikolić) 
ALEKSANDAR VITOMIROV,
4.razred
pohvala
na na likovnom konkursu "Azbuka svetosavlja" (učiteljica Vesna Mojin) 
MATEJA DRAKULIĆ,
4. razred
ü 
pobednička pesma na Pesničkoj štafeti u školi (učiteljica Vesna Mojin)
ALEKSA ROMANOV, 4.razred
ü 
nagrada na XVI Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Vesna Mojin) 
MILICA BOGDANOVIĆ
, 5. razred
ü 
1.mesto na opštinskom takmičenju i učešće na okružnom takmičenju iz matematike (nastavnik Nataša Ivanov)
ü 
pohvala na matematičkom takmičenju "Misliša" (nastavnik Nataša Ivanov)
ü 
1.mesto na opštinskom takmičenju i 2.mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika  (nastavnik Gordana Janković)  STEFAN MILIĆEV, 6.razred 
ü 
2.mesto na opštinskom takmičenju i 3.mesto na okružnom takmičenju iz biologije (nastavnik Ana Petrov)
TAMARA PUJIĆ, 6.razred
ü 
3.mesto na opštinskom takmičenju i učešće na okružnom takmičenju iz srpskog jezika (nastavnik Gordana Janković)
ü 
3.mesto na opštinskom takmičenju iz biologije (nastavnik Ana Petrov) 
JELENA PRONIĆ, 8.razred
ü 
1.mesto na opštinskom takmičenju i 2.mesto na okružnom takmičenju iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja (nastavnik Dušanka Živojnov)

Kao i ranijih godina, njima će u okviru proslave Dana škole biti uručene pohvalnice i knjige,
a takođe će biti dodeljena i plaketa "KLIKERAŠ".

 Ovogodišnja laskava titula "Klikeraš" koja se dodeljuje najuspešnijem učeniku na takmičenjima u toku jedne školske godine, ubedljivo je pripala  učenici 7. razreda ANĐELI NOVAKOV. 

Srećni smo i ponosni što imamo takve đake! Njima, ali i njihovim učiteljicama i nastavnicima koji su tokom ove školske godine radili sa puno volje i entuzijazma još jednom od srca čestitamo i želimo da takve uspehe ponove i sledeće godine!

 << početak

VITEZOVO PROLEĆE

20.maj 2018

Dugogodišnje uživanje uz Književni časopis za decu „Vitez“ naši učenici svake školske godine završe na najbolji mogući način, prisustvovanjem čuvenom Vitezovom proleću koje se održava u Sava centru u Beogradu. Ove godine tri učenika naše škole dobila su diplome i nagrade za uspeh u oblasti likovnog stvaralaštva. Naši „vitezovi“ su Martin Đorđev (1.razred), Maša Mojin (1.razred) i Aleksa Romanov (4.razred). Oni su proveli nezaboravne trenutke u Beogradu družeći se sa najpoznatijim piscima za decu, uživajući u nastupima dečijih horova, glumaca, pevača i  komičara. Dragi drugari, čestitamo!

 << početak

EVROPSKO SELO

10.maj 2018.

Nakon višemesečnih priprema, uspešno je realizovano još jedno „Evropsko selo“. Mi smo se, kao i svake godine, kao inicijatori ovog projekta koji za cilj ima upoznavanje članica zemalja Evropske unije i upoznavanje drugih kultura kao i negovanje različitosti,  svojski trudili da predstavimo „svoju evropsku zemlju“. Ove godine u pitanju je bila Mađarska, te se na našem štandu moglo naći mnoštvo sitnica sa obeležjem ove susedne zemlje, a koje su učenici sa zadovoljstvom izrađivali u saradnji sa svojim učiteljicama i nastavnicima. Najinteresantniji  deo prezentovanja Mađarske svakako  je bio nastup naših preslatkih prvaka koji su,  zahvaljujući ideji svoje učiteljice Gordane Rakić,  imali jedan od najzapaženijih nastupa na završnoj manifestaciji koja je ove godine uz veliki broj  zainteresovanih posetilaca  održana na centralnom gradskom trgu u Zrenjaninu. Ukoliko ste kojim slučajem propustili ovaj veliki događaj, pogledajte naše fotografije na ovoj stranici kao i u posebnom albumu OVDE , Takodje možete pogledati i video priloge.OVDE

 << početak

PISMO VOJNIKU
23.april 2018.

Povodom Dana Vojske Srbije, 23.aprila, Garnizon iz  Zrenjanina, a  u saradnji sa  Dečijim odeljenjem Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina, raspisao je literarni konkurs na temu “Pismo vojniku”.  Sa ponosom ističemo da je prošlogodišnja pobednica, a naša učenica 7. razreda,  Anastasija Vanja Romanov  ponovo osvojila prvo mesto. Ona je svoju pesmu,  koju je stručni žiri ocenio kao ubedljivo najbolju, pročitala  na svečanosti u kasarni “NH Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu. Uz najlepše čestitke za Anastasijin uspeh, prenosimo vam  detalje sa ove manifestacije putem  sledećih fotografija:

 << početak

PESNIČKA ŠTAFETA
19. april 2018.

Ovogodišnja, 44. po redu, Pesnička štafeta  posvećena  je Igoru Kolarovu, a pisci koji su svojim tekstovima iskazali poštovanje prema njemu  su: Uroš Petrović, Jasminka Petrović, Dejan Aleksić, Branko Stevanović, Dušan Pop Đurđev. Knjigu Veliki lepi balon u izdanju Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u našoj školi predstavljao je Dejan Aleksić. On je takođe izabrao i pobedničke pesme iz naše škole koje su se plasirale u dalje takmičenje. Na nivou nižih razreda najbolji pesnici su Mateja Janković, 1. razred i Mateja Drakulić, 4. razred,  a na višim razredima najuspešniji su bili Rada Novakov, 5. razred, Anastasija Vanja Romanov, 7. razred, i Anđela Novakov, 7. razred..Prenosimo vam delić atmosfere sa ovog pesničkog druženja:

USPEH NA PESNIČKOJ ŠTAFETI-U utorak, 15.aprila u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina organizovana je završna manifestacija 44. po redu Pesničke štafete u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina“. Učenica sedmog razreda naše škole Anastasija Vanja Romanov je svojom pesmom „Proleće u meni“ u konkurenciji od preko 3000 pesama osvojila treće mesto u kategoriji viših razreda.  Za svoju pesmu nagrađena je vrednim nagradama, ali je svakako najlepša od njih bila ta što je dobila pohvale i potvrdu za svoj pesnički dar od gostujućih voditelja ove manifestacije, poznatih dečijih penika Uroša Petrovića, Dušana Pop Đurđeva, Branka Stevanovića,  Dejana Aleskića  i Jasminke Petrović. Anastasija, bravo!

 << početak

SVETI  SAVA
27. januar 2018.

Kao i u većini škola u Srbiji, tako je i u našoj školi u subotu,  27. januara, upriličena svečanost povodom Svetog Save, školske slave. Svetosavska akademija podrazumevala je recital u izvođenju kako onih najmlađih, tako i  najiskusnijih recitatora, prigodne dramatizacije, kao i nastup našeg hora. Nakon svečanog programa učenici osmog razreda, ovogodišnji kumovi školske slave,  rezali su svetosavski kolač u seoskoj crkvi.Ono što je  posebno ulepšalo današnji dan jeste i vest da je učenica 2. razreda Marina Radovančev osvojila 3.mesto na literarnom konkursu "Azbuka svetosavlja" koji je raspisala  humanitarna organizacija „Svetosavlje“ iz Zrenjanina. Ona je sa svojim roditeljima, prisustvovala Svetosavskom balu koji je upriličen u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina gde joj je i  uručena vredna novčana nagrada. Marini od srca čestitamo, a fotografije sa ova dva svečana događaja sa zadovoljstvom delimo sa vama na ovoj stranici .Po običaju, zabeležili smo najlepše momente sa školske slave,i u posebnom albumu  OVDE  >>> , kao i na video snimku na našem you tube kanalu. Takođe na našem you tube kanalu možete pogledati i foto prezentaciju ovog događaja.

 << početak

SREĆNA NOVA 2018.
22.decembar 2017.

Novogodišnja atmosfera u našoj školi oseća se na svakom koraku. Ne zna se šta je lepše i svečanije - da li velika novogodišnja jelka u holu koju su ukrasili učenici osmog razreda ili panoi ispred učionica ili pak sandučići za novogodišnju poštu. Najlepše od svega ipak jesu vedra i osmehom ozarena lica naših učenika koji sa velikom radošću očekuju predstojeće praznike. U susret zimskom raspustu učenici nižih razreda organizovali su maskembal. Detalje sa tog veselog događaja, ali i niz drugih zanimljivosti pogledajte na narednim fotografijama kao i u našem   FOTO ALBUMU

 << početak

SOVE U ŠKOLSKOM PARKU
novembar 2017.

 Ovih dana dvanaest sova (utina, malih ušara, sova srednje veličine izduženih krila)  odlučilo je da im stanište tokom zimskog perioda bude upravo naš školski park.Male ušare imaju veliki značaj za ljude jer prirodno kontrolišu brojnost sitnih glodara (poljskih voluharica i miševa) i smanjuju potrebu za korišćenjem otrova i time ljudima štede znatna materijalna sredstva. Tokom jedne godine male ušare u Vojvodini pojedu više od 500 tona glodara! Male ušare su u mnogim delovima sveta zaštićene zakonom (npr. u Srbiji su zaštićene kao prirodna retkost i zabranjeno je njihovo hvatanje, ubijanje i uznemiravvanje u toku cele godine). Mi ih svakodnevno posmatramo sa prozora jedne od naših učionica kako se odmaraju na drveću. Iako se one dobro uklapaju u okolinu i teško ih je uočitii, ovaj neobičan prizor nije moglo da ne primeti oštro oko naših učenika koji pohađaju časove biološke sekcije

 << početak

SANACIJA FIUSKULTURNE SALE
10.novembar 2017.

Zahvaljujuci  sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za  sport i omladinu, ovih dana u našoj školi su realizovani radovi na sanaciji fiskulturne sale koji su podrazumevali krečenje i farbanje zidova, kao  i obnovu parketa. Iznos od 403.000 dinara je od ovog sekretrijata dodeljen našoj školi na konkursu koji je bio raspisan u avgustu mesecu. Učenici sa nestrpljenjem očekuju prvi čas fizičkog u sali koja je dobila novi izgled. Pogledajte fotografije koje smo napravili u toku izvođenja radova, kao i po njihovom završetku. Promena je zaista očigledna:

 << početak

POSETA SLOVENIJI
5-8. oktobar 2017.

Saradnja i prijateljstvo sa učenicima i nastavnicima ”II osnovne šole” iz Celja je nešto na šta smo veoma ponosni i zato nas svaki novi susret zaista obraduje.Po nekom već uhodanom ritmu, jesen je vreme kada predstavnici naše škole putuju u Sloveniju. Osam učenika i pet nastavnika naše škole i ovoga puta bilo je oduševljeno gostoprimstvom domaćina, koji su se trudili da im ovaj susret ostane u najlepšem sećanju. Obilazak Celja, upoznavanje sa znamenitostima Ljubljane, poseta Postojnskoj jami i Predjamskom gradu, prisustvo časovima u njihovoj školi, druženje i uživanje-sve je to obeležilo ovaj, sad već 19 susret dveju škola. U iščekivanju onog jubilarnog, dvadesetog susreta, uživamo u brojnim fotografijama koje smo doneli sa ovog putovanja:

 << početak

"ZELENA JABUKA"

4.oktobar 2017.

Srećni smo što je ove godine upravo naša škola bila  domaćin , sada već tradicionalne,  manifestacije “Zelena jabuka” koja za cilj ima obeležavanje  meseca oktobra kao meseca zdrave hrane i promovisanje zdravih stilova života. Velika nam je čast bila da zelenu jabuku preuzmemo od prošlogodišnjih domaćina, dragih drugara iz Osnovne i srednje škole “9.maj” iz Zrenjanina i velika radost što je ove godine predajemo takođe prijateljskoj školi “2.oktobar” iz Botoša.Mi smo odlučili da ovu manifestaciju realizujemo baš u okviru Dečje nedelje kako bismo se podsetili da je jedno od važnih dečijih prava upravo pravo da se hranimo i živim zdravo.Za ovu priliku pripremili smo izložbu zdrave hrane, osmislili kreativne radionice u kojima su učestvovali i  naši dragi gosti, a potom smo svi zajedno uživali u zanimljivoj i poučnoj priredbi. Do narednog oktobra i ponovnog zajedničkog susreta, ovoga puta u Botošu, prenosimo vam utiske sa ove manifestacije i putem fotografija:

 << početak

DEČIJA NEDELJA
2-6.oktobar 2017.

Kao i svake godine,  u prvoj nedelji oktobra obeležavamo Dečju nedelju.Ovogodišnji moto Dečje nedelje  glasio je ”Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta” i mi smo u skladu sa njim realizovali brojne aktivnosti uz pomoć i podršku naših roditelja, baka i deka, nastavnika, komšija,  dakle gradeći mostove među generacijama. Napravili smo mnoštvo fotografija, a vi pogledajte one sa najzanimljivijih događaja, a to su veliki jesenji vasar, priredba povodom prijema prvaka u Dečji savez, sađenje drveta generacije:

 << početak

PRIJEM PRVAKA
1.septembar 2017.

Lepo i sunčano jutro obeležilo je početak još jedne školske godine, a mi smo srećni jer je u đačke klupe sela još jedna generacija đaka prvaka. Za njih je, po tradiciji, upriličena srdačna dobrodošlica u holu škole. Nakon veselog programa koji su pripremili njihovi stariji drugari, učenici drugog i trećeg razreda, vrata njihove učionice otvorila im je učiteljica Gordana Rakić, a oni su ohrabreni njenim širokim osmehom i toplim i ohrabrujućim rečima smelo krenuli u jedan novi svet, svet  znanja, uspeha i prijateljstva koji će spoznati zajedno sa svima nama,  u našoj školi. Dobrodošli, dragi prvaci!

 
<< početak
ELEKTRONSKI DNEVNIK
1.septembar 2017.
Pilot projekat E-dnevnik (elektronski dnevnik) počeo je 1. sepembra šk.2017-2018.god.u onim školama koje su zadovoljile kriterijume za  njegovo uvođenje, a to su pre svega tehnička opremljenost, a potom i zainteresovanost zaposlenih da se u projekat uključe. Možemo se pohvaliti činjenicom da je naša škola jedna od četrdesetakt škola u Srbiji, a takođe i jedna od samo pet škola u Vojvodini koje su se , u ovom trenutku, priključile ovom projektu. Planirano je da se do kraja ove školske godine ovaj broj poveća na ukupno 200 škola.Nakon obuke za kordinatore, svi nastavnici naše škole prošli su obuku za vođenje elektronskog dnevnika. Ova novina je veoma dobro prihvaćena jer su svi slažu u tome da je ovo mnogo brži,  jednostavaniji i efikasniji način vođenja evidencije. Pristup dnevniku, će prema obećanjima realizatora projekta, uskoro imati i  roditelji koji su, takođe, sa velikim odobravanjem prihvatili uvođenje elektronskog dnevnika. O tome kako su, kao i uvek, svi nastavnici u našoj školi otvoreni za inovacije i raspoloženi za svaku vrstu promena govore i fotografije sa obuke za elektronski dnevnik:

<< početak
POSETA TEMIŠVARU
26.avgust 2017.

Poslednju subotu u avgustu, a kao najbolji način da se pripreme za početak još jedne školske godine, članovi našeg kolektiva proveli su u Temišvaru. Razgledanje  i uživanje  u znamenitostima grada,  dobro raspoloženje i druženje obeležili su ovu stručnu ekskurziju. Zaista smo se divno proveli i sada smo spremni za nove radne pobede, a vas pozivamo da uživate u fotografijama koje smo doneli iz Temišvara:

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2017. , sva prava zadržana