повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2019/2020

-NAŠI OSMACI
-USPESI

-UPIS PRVAKA I PPP
-NOVE NAGRADE
-ŠKOLSKA SLAVA
-SREĆNA 2020.
-TALENTI 2019.

-LIKOVNI KONKURSI
-GOSTI IZ SLOVENIJE
-DECIJA NEDELJA
-PROJEKAT

-JENOSMENSKI RAD
-PRVACI
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 << početak

NAŠI OSMACI

jun 2020.


 

NAŠI OSMACI
Još jedna generacija osmaka završila je našu školu u potpuno nesvakidašnjim uslovima zbog prolašene pandemije i početka nastave na daljinu. Međutim, i u novim okolnostima ovih deset divnih devojčica  i dečaka po ko zna koji put odbranilo je epitet jedne od naših najboljih generacija. Čestitamo im svima na volji, trudu i zalaganju koje su pokazali prethodnih devet godina u našoj školi, a ovom prilikom izdavajamo imena najuspešnijih:

Nataša Živojnov
- odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Biologije, specijalna diploma iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja, specijalna diploma iz Hemije,  specijalna diploma iz Ruskog jezika,  diploma "Vuk Karadžić";
Andrija Janković
-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Matematike,  specijalna diploma iz Srpskog jezika, specijalna diploma iz Istorije, specijalna diploma iz Fizičkog vaspitanja,  diploma "Vuk Karadžić", UČENIK GENERACIJE;
Stefan Milićev
- odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Matematike,
specijalna diploma iz Biologije,
specijalna diploma iz Istorije,  diploma "Vuk Karadžić";
Tamara Pujić
-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Srpskog jezika,
specijalna diploma iz Biologije, diploma "Vuk Karadžić"

Sergej Romanov
-odličan uspeh na kraju 8. razreda
Milan Stanišić
-odličan uspeh na kraju 8. Razreda
Srećno vam bilo i dalje, dragi naši osmaci!

 << početak

USPESI

jun 2020.

Na kraju svake školske godine po tradiciji sumiramo rezultate koje su naši učenici ostvarili  na različitim takmičenjima, kako u organizaciji Ministarstva prosvete, tako i na brojnim konkursima raznih drugih organizacija. Dug spisak naših uspeha govori o tome koliko smo vredni i motivisani bili i tokom ove godine, međutim, sigurni smo da bi spisak bio daleko duži da nije bilo pandemije zbog koje je veliki broj takmičenja otkazan, pa nismo imali priliku da nastavimo sjajan niz sa početka takmičarske sezone:
Najpre navodimo uspehe naših učenika u
organizaciji Ministarstva prosvete:
DUŠAN PUJIĆ, 2.razred
-pohvala  na matematičkom takmičenju "Misliša" (učiteljica Vesna Mojin)
MATEJA JANKOVIĆ, 3. razred
-1.mesto  na matematičkom takmičenju "Misliša"  i plasman  na republičko takmičenje (učiteljica Gordana Rakić)-3.mesto na školskom okružnom takmičenju u plivanju (učiteljica Gordana Rakić)
MARTIN ĐORĐEV, 3. razred
-2.mesto  na matematičkom takmičenju "Misliša"  (učiteljica Gordana Rakić)
NIKOLA ĐOKIĆ, 3. razred
-pohvala  na matematičkom takmičenju "Misliša"  (učiteljica Gordana Rakić)
VLADIMIR ZORLJENAC, 3. razred
-pohvala  na matematičkom takmičenju "Misliša"  (učiteljica Gordana Rakić)
ALEKSA JANKOVIĆ, 5. razred
-3.mesto na školskom okružnom takmičenju u plivanju (nastavnik Dragan Carević)
OGNJEN ŽIVOJNOV, 6. razred
-3.mesto na opštinskom takmičenju iz fizike (nastavnik Dušanka Živojnov)
ALEKSA ROMANOV, 6 .razred
-pohvala na opštinskom takmičenju iz fizike (nastavnik Dušanka Živojnov)
RADA NOVAKOV, 7. razred-2.mesto na opštinskom takmičenju iz hemije (nastavnik Nataša Pavlov -Maćoš)
ALEKSANDAR MILIĆEV, 7 .razred
-2. mesto na opštinskom takmičenju iz hemije (nastavnik Nataša Pavlov -Maćoš)-3.mesto na školskom okružnom takmičenju u plivanju (nastavnik Dragan Carević)
NATAŠA ŽIVOJNOV, 8.razred 
-1.mesto na opštinskom takmičenju i 1. mesto na okružnom takmičenju iz ruskog jezika (nastavnik Milica Živić)-1.mesto na opštinskom takmičenju iz hemije (nastavnik Nataša Pavlov -Maćoš)-2.mesto na opštinskom takmičenju iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja (nastavnik Dušanka Živojnov)
-ANDRIJA JANKOVIĆ, 8. razred-
2.mesto na školskom okružnom takmičenju u plivanju (nastavnik Dragan Carević)

Ovogodišnja laskava titula "KLIKERAŠ" koja se dodeljuje najuspešnijem učeniku na takmičenjima u toku jedne školske godine, pripala  je učenici 8. razreda

MERIMA RADOVANČEV, 1.razred-pohvala na likovnom konkursu „Sveti Sava u mojoj školi“ –„Svetosavlje” Zrenjanin (učiteljica Svetlana Todorov)
MILICA MARKOVIĆ, 2.razred
-pohvala na likovnom konkursu „Sveti Sava u mojoj školi“ –„Svetosavlje” Zrenjanin  (učiteljicaVesna Mojin )
LAZAR MOJIN, 2.razred
-pohvala na likovnom konkursu : ,,Moji baba i deda”- Crveni krst Zrenjanin (učiteljica Vesna Mojin) SRĐANA ANOVIĆ, 3.razred-nagrada na likovnom konkursu „Železnica očima dece 2019.“ (učiteljica Gordana Rakić)
ALEKSANDRA ROMANOV, 3.razred
-pohvala na likovnom konkursu : ,,Moji baba i deda”-Crveni krst Zrenjanin (učiteljica Gordana Rakić)
NIKOLA ĐOKIĆ, 3.razred
-Arhimedesova zimska škola mladih matematičara-3. mesto na završnom testu, 1.mesto u kvizu „Bonton“i diploma za „Zvezdu šumskog bontona“ -pohvala na likovnom konkursu „Sveti Sava u mojoj školi“ –„Svetosavlje” Zrenjanin  (učiteljica Gordana Rakić),
MARINA RADOVANČEV, 4. razred
-1. mesto na likovnom konkursu : ,,Moji baba i deda”- Crveni krst Zrenjanin (učiteljica Branka Nikolić)-nagrada na likovnom konkursu „Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”- Zavod za javno zdravlje Zrenjanin (učiteljica Branka Nikolić)
NINA FILIPOVIĆ, 4. razred
-2.mesto na likovnom konkursu „Sveti Sava u mojoj školi“-Svetosavlje Zrenjanin (učiteljica Branka Nikolić)-nagrada na likovnom konkursu „Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”- Zavod za javno zdravlje Zrenjanin (učiteljica Branka Nikolić)

 << početak

NOVE LIKOVNE NAGRADE

januar 2020.

I nakon bogate „jesenje berbe nagrada“ na likovnim konkursima, našim najmlađim đacima nije nestalo inspiracije, te su ovi zimski dani bili u znaku novih, sjajnih nagrada. Naime, učenici nižih razreda naše  škole  učestvovali su na 36. likovnom konkursu „Železnica očima dece 2019.“  Na adresu Železnice Srbije prispelo je ukupno 2835 radova, a među nagrađenima bio je i likovni rad Srđane Anović, učenice 3. razreda (učiteljica Gordana Rakić). Srđana je osvojila i  novčanu nagradu, a njen rad je, kao jedan od 9 pobedničkih radova,  izložen u Galeriji Železničkog muzeja.
Čini se da je već postalo tradicija da se za ime naše škole svake godine čuje na Svetosavskom balu u Zrenjaninu koji Humanitarna organizacija “Svetosavlje” organizuje već 20. put. To je zato što radovi naših učenika svake godine budu među najboljima na konkursu koji raspisuje ova organizacija. Tako je bilo i ove godine. Naime,  na likovni konkurs „Sveti Sava u mojoj školi“pristiglo je  263 rada, a naši đaci osvojili su jednu nagradu i tri pohvale.
Drugo mesto i vredna novčana nagrada pripala je učenici 4.razreda Nini Filipović (učiteljica Branka Nikolić), koja je, na ponos svih nas, prisustvovala svečanoj dodeli i divnom programu u Baroknoj sali skupštine grada Zrenjanina.
Ovom prilikom pohvaljeni su i radovi sledećih  učenika: Merima Radovančev, 1.razred (učiteljica Svetlana Todorov), Milica Marković, 2.razred (učiteljica Vesna Mojin) i
 Nikola Đokić, 3.razred (učiteljica Gordana Rakić).
Čestitke svim nagrađenima i puno uspeha i u narednim umetničkim izazovima!

 << početak

ŠKOLSKA SLAVA
27. januar 2020.

Sveti Sava živi u svakom od nas, tiho, skromno, nenametljivo, umno. Savinim putem krećemo se uvek kada smo i sami plemeniti, umni, vredni i pošteni. Upravo u tom duhu pripremili smo i ovogodišnju priredbu u kojoj su učestvovali gotovo svi učenici naše škole, bilo kao recitatori, glumci ili članovi hora. Publika je sa velikom pažnjom i uživanjem pratila program posle koga smo svi zajedno prisustvovali rezanju svetosavskog kolača u crkvi gde su kumovi, po tradiciji, bili učenici osmog razreda. Detalje sa ovog svečanog događaja podelićemo sa vama preko fotografija na ovim stranama kao i u posebnom albumu koji se  nalazi  OVDE  >>>, kao i na video snimku na našem you tube kanalu. Takođe na našem you tube kanalu možete pogledati i foto prezentaciju ovog događaja.

 << početak

SREĆNA 2020.

decembar 2019.

Kao i svake godine u decembru, prostor naše škole zablistao je u najlepšem novogodišnjem sjaju. Osmaci su, po tradiciji, okitili veliku novogodišnju jelku u holu škole, članovi bilološke sekcije izradili su  interesantne ukrase koji su ulepšali naše hodnike, a niži razredi su po ko zna koji put pokazali svoju kreativnost  praveći originalne novogodišnje ukrase od ekološkog plastelina i  ukrašavajući panoe ispred svojih učionica. Uz najlepše novogodišnje želje koje vam šalju svi učenici i zaposleni u našoj školi, izdvajamo neke interesantne fotografije sa brojnih aktivnosti.    >>>>>>  SREĆNI PRAZNICI!  <<<<<

 << početak

TALENTI 2019.
11.12.2019.

Juče je u Pokrajinskoj vladi uručeno tradicionalno pokrajinsko priznanje „Talenti“ darovitim učenicima iz Vojvodine i njihovim mentorima, koji su u školskoj 2018/2019. godini postigli vrhunske rezultate na republičkim takmičenjima u zemlji ili u inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.Čast nam je što je ove godine naša škola  prvi put imala svog predstavnika na ovoj svečanosti. Naime, ovogodišnjim dobitnicina, pa i našem učeniku 3.razreda Mateji Jankoviću  i njegovoj učiteljici Gordani Rakić pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir  Batez  uručio je diplome i vredne novčane nagrade za postignute vrhunske rezultate iz oblasti matematike u prethodnoj školskoj godini.Uz iskrene čestitke Mateji i njegovoj učiteljici Goci  i zadovoljstvo što se za ime naše škole ponovo čulo u najlepšem svetlu, prenosimo fotografije sa ove svečanosti.

 << početak

USPESI NA LIKOVNIM KONKURSIMA

oktobar-novembar 2019.

Učenici nižih  razreda naše škole rado učestvuju na likovnim konkursima i možemo se pohvaliti da uvek neki od naših radova bude proglašen za pobednički. Prethodnih dana sve nas je obradovala vest da su dve učenice četvrtog razreda postigle zaista lep uspeh. Naime,  u okviru manifestacije ,,Sunčana jesen života” koju realizuje Crveni krst Zrenjanin priređena je i izložba najboljih radova pristiglih na konkurs na temu: ,,Moji baba i deda”. Učenica Marina Radovančev (4.razred) svojim likovnim radom osvojila je 1. mesto, a radovi Lazara Mojina (2.razred) i Aleksandre Romanov (3.razred) su pohvaljeni.
Nekoliko dana kasnije u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin održana se završna manifestacija povodom kampanje "Oktobar - mesec pravilne ishrane". Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” raspisao je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu „Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”. U Zavod za javno zdravlje Zrenjanin je pristiglo oko 300 dečijih radova sa teritorije Srednjobanatskog okruga. Među najuspešnijim učesnicima konkursa našle su se ponovo učenice četvrtog razreda Marina Radovančev i Nina Filipović. Čestitamo im na uspehu!
Obema manifestacijama naše talentovane mlade slikarke prisustvovale su sa svojom učiteljicom Brankom Nikolić i tom prilikom napravile lepe fotografije.

 << početak

DRUŽENJE SA PRIJATELJIMA IZ SLOVENIJE

oktobar 2019.

Jedanaest godina prijateljstva sa učenicima i nastavnicima iz Slovenije, iz  „ II osnovne šole“ iz Celja je za nama i zato je svaki naredni susret sve srdačniji i lepši. Ovog puta mi smo bili domaćini i potrudili smo se da našim gostima bude isto onako prijatno i zanimljivo kako je bilo i nama kod njih u Celju. Prelepo jesenje vreme nas je poslužilo,  te smo gostima predstavili lepote našeg sela i okoline, upoznali smo ih sa znamenitostima Zrenjanina, ali i sa čarima Tamiša, a potom smo se iz naše banatske ravnice uputili  put Viminacijuma i Srebrnog jezera . Uživali smo razmenjujući iskustva, z planove za naredno druženje,  a  neki od tih nezaboravnih trenutaka zabeleženi su i na našim narednim fotografijama:

 << početak

DEČJA NEDELJA

7-13. oktobar 2019.

Ove godine, Dečija nedelja obeležava značajan jubilej, 30 godina Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, najznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koji se tiče deteta. Vodjeni ovogodišnjim sloganom “Da pravo svako –dete uživa lako” osmislili smo , kao i obično,  brojne aktivnosti. Pored aktivnosti koje su bile deo projekta “Moje je prvo da živim zdravo”( kviz o zdravim stilovima života, višejezična enciklopedija zdravlja i  Dan velike metle), treba pomenuti još i likovne i literarne radionice na temu dečijih prava, izradu drveta dečijih prava, prijem prvaka u Dečiji savez, sadjenje drveta generacije, kao i tradicionalni Dečji vašar. Prvaci su svojim interesantnim programom pokazali da su spremni da postanu članovi Dečijeg saveza, učenici drugog razreda su se pokazali kao nabolji trgovci na vašaru, pa su stoga i osvojili „medeno srce“, a svi mi smo dokazali da smo raspoloženi i otvoreni za nove ideje i aktivnosti, kako u vreme Dečje nedelje, tako i svakog drugog dana!

 

 << početak

PROJEKAT „MOJE JE PRAVO DA ŽIVIM ZDRAVO“

septembar-oktobar 2019.

U cilju podizanja nivoa svesti učenika o zdravim stilovima života, razvijanja odgovornog odnosa prema zdravlju, podsticanja kritičkog mišljenja, unapređivanja digitalnih kompetencija i  negovanja međuvršnjačke saradnje,  u našoj školi realizovali smo projekat “Moje je pravo da živim zdravo“. U projektu koji je podrazumevao brojne zanimljive aktivnosti učestvovali su svi učenici i nastavnici naše škole. Projekat je realizovan u toku septembra i oktobra, a jedan deo aktivnosi poklopio se i sa obeležavanjem Dečje nedelje.Prva aktivnost bila je  takmičenje u brzom hodanju pod maskama sa upotrebom mikrobita koji broji korake . Učenici nižih razreda osmišljavali su  maske na temu zdravih namirnica, a učenici viših razreda programirali mikrobite. Kakva je to samo zabavna trka bila!

Usledio je kviz o zdravim stilovima života. Učenici viših razreda sami su smišljali  pitanja, a potom  je nastavnica biologije izvršila izbor pitanja koja će biti uvrštena u kviz. Realizacija kviza bila je naročito interesantna jer smo se takmičili koristeći svoje mobilne telefone i Kahoot aplikaciju .

Učenici starijih razreda su na sekcijama srpskog, engleskog i ruskog jezika  izradili višejezičnu enciklopediju zdravlja. U pitanju su  panoi i  plakati na temu zdravih stilova života na srpskom, ruskom, engleskom i romskom jeziku- azbuka zdravlja, nazivi zdravih namirnica, preporuke za zdrav život na navedenim jezicima). Izložba ovih panoa postavljena je u holu škole.

Posebno interesantan bio je Dan velike metle. Naime , svaki razred imao je zadatak da pomoću reciklažnog materijala kostimira svoju metlu. Ideja i kreativnosti bilo je na pretek, pa je žiri imao veoma težak zadatak, ali  su sve metle dobile diplomu u skladu sa prethodno definisanim kriterijumima uz opšti zaključak da smo svi pobednici jer smo na neverovatno interesantan način iskoristili reciklažni materijal.

Uspešnom realizacijom ovog projekta, pokazali smo da nam, kao i uvek do sad,  učenje na drugačiji način prija i zato već danas počinjemo sa prikupljanjem novih ideja za neki naredni projekat koji ćemo vam uskoro predstaviti.
Ovde >>>  možete pogledati još fotografija sa ovih aktivnosti

 << početak

OBOGAĆEN JEDNOSMENSKI RAD

septembar 2019.

Na predlog Ministarstva prosvete naša škola se uključila u pilot projekat obogaćenog jednosmenskog rada. Suština projekta jeste da učenici koji to žele  nakon redovne nastave odlaze kući na ručak, a potom se vraćaju u školu na aktivnosti za koje su se opredelili. Svaka od ponuđenih aktivnosti traje 90 minuta (1 blok čas). Rad u tim aktivnostima se ne ocenjuje i ideja je,  pre svega, da se učenici u tom terminu organizovano, kvalitetno, a pre svega bezbedno druže i stiču nova znanja i veštine za koja imaju posebne želje i afinitete. U našoj školi realizuju se sledeće aktivnosti: Igrajmo se kroz učenje-učimo igre, Igrom do znanja, Moja škola-moja pozornica, Sport,  Naših ruku delo i  Mladi kuvar. Učenici se zaista  rado odazivaju na sve ponuđene  aktivnosti, a o tome koliko su zadovoljni načinom njihove realizacije najbolje govore njihovi osmesi na sledećim fotografijama:

 << početak

DOČEK PRVAKA

3.septembar 2019.

Još jedan novi početak školske godine je pred nama, a njega su kao i obično ulepšala lica naših dragih prvaka! I ove godine slika prelepa-osmesi, šaputanja, iznenađenje, malčice i treme, a oči pune iščekivanja nečeg novog, lepog i interesantnog.  Srdačnu dobrodošlicu u vidu veselog programa najpre  su im uputili njihovi stariji drugari, a potom ih je sa radošću preuzela njihova buduća učiteljica Svetlana Todorov kako bi im naredne četiri godine bila vodič na čudesnom putovanju ispunjenom učenjem, znanjem, igrom, druženjem, jednom rečju uživanjem. Neka im je srećan početak tog nezaboravnog putovanja kroz našu školu!

 
 
 
 
 
 

 

 << početak

NAŠI OSMACI

jun 2019.

Još jedna školska godina se bliži kraju, a samim tim i još jedan rastanak. Šest devojčica i deset dečaka završilo je osmi razred i oni pomešanih osećanja  napuštaju našu školu. I radosni su i tužni u isto vreme. Isto je tako i sa nama koji ih ispraćamo u nove pobede.  Želimo da im kažemo da smo srećni što su bili deo sveta naše škole i da ćemo ih pamtiti samo po dobrom i lepom! Čestitamo im svima na trudu i radu koji su pokazali prethodnih devet godina u našoj školi, a ovom prilikom izdavajamo imena najuspešnijih:
Nikolina Antonić- odličan uspeh na kraju 8. razreda
Vanja Živojnov
- odličan uspeh na kraju 8. razreda
Anastasija Vanja Romanov
- odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Srpskog jezika, specijalna diploma iz Biologije, specijalna diploma iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja, diploma "Vuk Karadžić";
Anđela Novakov
-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Srpskog jezika, specijalna diploma iz Hemije, specijalna diploma iz Matematike, specijalna diploma iz Istorije, specijalna diploma iz Fizike,  diploma "Vuk Karadžić", UČENIK GENERACIJE.
Uz najlep
še želje u daljem školovanju i životu uopšte, opraštamo se od njih prezentacijom koja predstavlja kolaž najlepših uspomena koje će poneti iz naše škole. FOTO-PREZENTACIJA

 << početak

DAN ŠKOLE

1  jun 2019.

Polako privodimo kraju još jednu školsku godinu, a priredba povodom Dana škole je odlična prilika da rezimiramo šta smo sve radili prethodnih meseci. Kakva nam je bila šk.2018-2019. godina,  takav nam je bio i Dan škole, veoma uspešan, svečan i veseo. Najpre smo pohvalili naše najuspešnije učenike i uručili im pohvalnice, diplome i knjige, a potom smo pevali, plesali i glumili na opše oduševljenje mnogobrojne publike. Fotografije naših nasmejanih učenika govore više od hiljadu reči .--- > FOTO ALBUM

 << početak

NAŠI USPESI

maj 2019.

Još jedna uspešna školska godina je za nama i zato sa posebnim zadovoljstvom rezimiramo uspehe koje su naši učenici postigli na brojnim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, ali i na raznim likovnim i literarnim konkursima drugih organizacija.
Čak devet naših učenika ostvarilo je zapažene rezultate na  opštinskim i okružnim takmičenjima iz više predmeta.  Sa ponosom ističemo da su se među njima našli i učenici nižih razreda : Dušan Pujić, Nikola Đokić i Mateja Janković, a oni su sledili primer starijih drugara, već iskusnih takmičara Rade Novakova, Aleksandra Milićeva, Andrije Jankovića, Nataše Živojnov, Anastasije Vanje Romanov i Anđele Novakov.
Veoma važan podatak je i to da je šestoro ovih učenika (Nikola Đokić, Mateja Janković, Rada Novakov, Andrija Janković, Nataša Živojnov i Anđela Novakov) ostvarilo zapažene rezultate i na republičkim takmičenjima,  a da su Mateja Janković i Andrija Janković  u našu školu doneli jedno zlatno  i dva bronzana republička odličja. Ali,  krenimo redom:
DUŠAN PUJIĆ, 1.razred
3.mesto  na matematičkom takmičenju "Misliša" (učiteljica Vesna Mojin)
NIKOLA ĐOKIĆ,
2. razred
1.mesto
 na matematičkom takmičenju "Misliša"  i učešće na republičkom takmičenju "Misliša"  (učiteljica Gordana Rakić)
MATEJA JANKOVIĆ,
2. razred
1.mesto
 na matematičkom takmičenju "Misliša"  i 1. mesto na republičkom takmičenju "Misliša"  (učiteljica Gordana Rakić)
1.mesto
na školskom okružnom takmičenju u plivanju i 3. mesto na republičkom takmičenju (učiteljica Gordana Rakić)
RADA NOVAKOV
, 6. razred
3.mesto
na opštinskom takmičenju i  plasman na okružno takmičenje iz fizike(nastavnik Dušanka Živojnov)
2.mesto
na opštinskom takmičenju i 2.mesto na okružnom takmičenju iz Tehnike i tehnologije i učešće na republičkom takmičenju (nastavnik Dušanka Živojnov)
3.mesto
na opštinskom takmičenju iz Informatike i računarstva (nastavnik Dušanka Živojnov)
ALEKSANDAR MILIĆEV
, 6 .razred
3.mesto
na opštinskom takmičenju i 1.mesto na okružnom takmičenju iz fizike (nastavnik Dušanka Živojnov)
2.mesto
na opštinskom takmičenju i učešće na okružnom takmičenju iz srpskog jezika   (nastavnik Gordana Janković)
NATAŠA ŽIVOJNOV,
7.razred  
1.mesto
na opštinskom takmičenju i 1.mesto na okružnom takmičenju iz Tehničkog i informatičkog obrazovanja i plasman na republičko takmičenje (nastavnik Dušanka Živojnov)
1.mesto
na opštinskom takmičenju i 1.mesto na okružnom takmičenju iz hemije i učešće na republičkom takmičenju (nastavnik Nataša Pavlov -Maćoš)
ANDRIJA JANKOVIĆ,
7. razred
uspeh na
"Arhimedesovoj matematičkoj  internet olimpijadi" i pohvala na  republičkom takmičenju "Arhimedesove matematičke  internet olimpijade"(nastavnik Nataša Ivanov)
2.mesto
na školskom okružnom takmičenju u plivanju (nastavnik Dragan Carević)
1.mesto
na opštinskom takmičenju i 2.mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i učešće na republičkom takmičenju (nastavnik Gordana Janković)
2.mesto
na opštinskom takmičenju i 1.mesto na okružnom takmičenju iz istorije 3.mesto na republičkom takmičenju (nastavnik Aleksandar Goda)
ANASTASIJA VANJA ROMANOV,
8.razred
 3.mesto na okružnom takmičenju Književna olimpijada (nastavnik Gordana Janković)

ANĐELA NOVAKOV,
8.razred
3.mesto
na opštinskom takmičenju iz hemije (nastavnik Nataša Pavlov -Maćoš)
1.mesto
na opštinskom takmičenju iz istorije i učešće na okružnom takmičenju (nastavnik Aleksandar Goda)
2.mesto
na okružnom takmičenju iz srpskog jezika i učešće na republičkom takmičenju (nastavnik Gordana Janković) 

Ovogodišnja laskava titula "KLIKERAŠ" koja se dodeljuje najuspešnijem učeniku na takmičenjima u toku jedne školske godine, pripala  je učeniku 7. razreda
 ANDRIJI JANKOVIĆU.


Darom za pisanu reč i likovno stvaralaštvo mogu se pohvaliti mnogi naši učenici, a to potvrđuju i brojne nagrade na likovnim i likovnim konkursima. Sa ponosom navodimo imena naših talentovanih učenika.
MILICA MARKOVIĆ,
1.razred
nagrada na XVI I Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Vesna Mojin)
LAZAR MOJIN,
1.razred
nagrada
na XVI I Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Vesna Mojin)
UROŠ LATIĆ,
1.razred
nagrada
na XVI I Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Vesna Mojin)
DUŠAN PUJIĆ,
1.razred
nagrada
na XVI I Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Vesna Mojin)
MAŠA MOJIN,
2.razred
nagrada
na XVII Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Gordana Rakić)
MARTIN ĐORĐEV,
2.razred
nagrada
na XVII Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Gordana Rakić)
MATEJA JANKOVIĆ,
2. razred
nagrada
na XVII Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Gordana Rakić)
NIKOLA FILIPOVIĆ,
2. razred
nagrada
na XVII Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Gordana Rakić)
NINA FILIPOVIĆ,
3. razred
nagrada
na XVII Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Branka Nikolić)
MARINA RADOVANČEV,
3. razred
nagrada
na XVII Vitezovom proleću u oblasti likovnog stvaralaštva (učiteljica Branka Nikolić)
ALEKSA JANKOVIĆ,
4. razred
pobednička pesma
na Pesničkoj štafeti u školi (učiteljica Svetlana Todorov)
IVAN STANKOV,
5. razred
pobednička pesma
na Pesničkoj štafeti u školi (nastavnik Gordana Janković)
ANĐELA NOVAKOV,
8. razred
pobednička pesma
na Pesničkoj štafeti u školi i 2. mesto na završnoj svečanosti Pesničke štafete(nastavnik Gordana Janković)

 

Srećni smo i ponosni što je spisak naših uspešnih učenika ovako dug jer je to dokaz sa koliko volje i entuzijazma rade kako učenici naše škole, tako i njihove učiteljice i nastavnici.

Svima im od srca čestitamo!

 

 << početak

EVROPSKO SELO

10. maj 2019.

Još jedno Evropsko selo je uspešno realizovano, a mi kao inicijatori ovog projekta, ali i jedni od najangažovanijih učesnika, možemo biti više nego zadovoljni. „Naša evropska zemlja“-Belgija predstavljena  je na najbolji mogući način. Za to su pre svega bili zaduženi učenici drugog razreda i njihova učiteljica Gordana Rakić. Originalni kostimi i vesela koreografija učinili su da njihov muzičko-scenski nastup bude jedan od najzapaženijih. A što se našeg štanda tiče, kao i obično, nije se znalo šta je lepše, suveniri sa oznakama Belgije ili ukusni specijaliteti belgijske kuhinje. Sve je ovo učinilo da tog dana budemo zadovoljni, vedri i veseli, o čemu svedoče i brojne fotografije na ovoj stranici kao i u posebnom  --- FOTO ALBUMU

 << početak

VITEZOVO PROLEĆE

12. maj 2019.

Svake godine veliki broj učenika naše škole veoma uspešno učestvuje na likovno-literarnom konkursu Književnog časopisa za decu „Vitez“, ali čini se da nijedne godine nismo pobrali toliko nagrada. Čak deset učenika naše škole osvojilo je vredne knjige i diplome i prisustvovalo je čuvenom Vitezovom proleću koje se održava u Sava centru u Beogradu. Interesantan podatak je to da su svi učenici prvog razreda osvojili nagrade – Milica Marković, Dušan Pujić, Uroš Latić i Lazar Mojin. Od njihovih starijih drugara, uspehom se mogu pohvaliti sledeći učenici drugog razreda – Maša Mojin, Martin Đorđev, Nikola Filipović i Mateja Janković, kao i dve učenice trećeg razreda – Nina Filipović i Marina  Radovančev. Svima im od srca čestitamo i želimo da i u  narednom periodu nastave da nižu ovakve uspehe!
 << početak

PESNIČKA ŠTAFETA

26. mart 2019.

Najnovija knjiga poznatog dečijeg pesnika Vladimira Andrića “Savršen darmar” čitala se ovih dana u našoj školi, a naročito nakon njene promocije u okviru 45. Pesničke štafete. I ove godine bili smo deo ovog lepog peničkog druženja. Našu školu pesnik je posetio26. marta i tom prilikom družio se sa ljubiteljima pisane reči, ali i proglasio najbolje pesnike. Pobedničke pesme napisali su Aleksa Janković,(4.razred), Ivan Stankov (5.razred) i Anđela Novakov (8.razred). U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 60 škola iz tri okruga Banata i Bačke. Od dve stotine pesama koje su bile u konkurenciji za nagrade Anđelina pesma je osvojila 2.mesto. Ona je svoju pesmu čitala na završnoj manifestaciji  u Kulturnom centru Zrenjanina i sa te svečanosti donela nam predivne utiske i divne fotografije. Uz najlepše čestitke za ovaj veliki uspeh donosimo nekoliko odabranih fotografija sa ove manifestacije:

 << početak

POSETA SLOVENIJ

.21. 03. 2019-24. 03. 2019.

Nakon susreta koji smo jesenas organizovali kod nas, dogovorili smo se da naredno druženje sa učenicima i nastavnicima iz „ II osnovne šole“ iz Celja bude na proleće u Sloveniji. U periodu od 21. 03. 2019. do 24. 03. 2019. delegacija naše škole koju su činila četiri nastavnika i pet učenika posetila je Sloveniju. Poseta časovima u njihovoj školi, obilazak Celja, Ljubljane, Ptuja i Maribora samo su neke od brojnih sadržaja koje su nam organizovali naši domaćini, a najinteresantniji od svega bili su nam  skijaški skokovi na Planici. Kao i uvek uživali smo u vrhunskom gostoprimstvu naših domaćina. Do narednog susreta koji sa nestrpljenjem očekujemo.
 << početak

SVETOSAVSKA AKADEMIJA

27. januar 2019.

 Jedan narod ne čini prost skup pojedinaca koji žive u jednom vremenu i na jednom prostoru. Narod je određen jezikom kojim govori, istorijskim i kulturnim nasleđem, sećanjem na zajedničku prošlost i verom u jednu budućnost. Ako narodi imaju roditelje i vreme nastajanja, onda je roditelj, otac i osnivač srpskog naroda Sveti Sava i njegovo delovanje. Mi smo danas, 27.januara,  proslavili taj sabirni znak našeg postojanja. Proslavili smo svetitelja i prosvetitenja  i obeležili školsku slavu- Svetog Savu. Na današnjoj svečanosti čule su se najlepše reči srpskog jezika, upravo one kojima nas je učio i Sveti Sava-ljubav, sloga, mir, nauka, istina, pravda, čast, dostojanstvo, anđeo, učitelj, sloboda, znanje. Čule su se reči koje nas uče, leče, blaže i snaže. Poslušali smo ih pažljivo i poneli sa sobom kao nauk.Nakon prigodne svečanosti koja je upriličena u školi, učenici osmog razreda, ovogodišnji kumovi slave,  u crkvi su rezali svoj svetosavski kolač. Mnoštvo je lepih fotografija ovom prilikom napravljeno, a vi pogledajte samo neke od njih.

 << početak

NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA

decembar 2018.

I ove godine su poslednji dani decembra u našoj školi bili obeleženi veselim prazničnim raspoloženjem. Osmaci su, po tradiciji, ukrasili veliku jelku u centralnom holu, a učenici svih ostalih razreda su se potrudili da nam hodnici zablistaju u punom novogodišnjem sjaju.  Međutim, ono što je ipak ostavilo  najjači utisak svakako jeste modna revija od reciklažnog materijala- „Kreativni zajedno“. Naime, učenici nižih razreda  su po ideji svojih učiteljica, a uz svesrdnu pomoć roditelja, pripremili originalne kostime od najrazličitijih reciklažnih materijala, te su ponosno prošetali najneobičnije modele nesvakidašnjom modnom pistom. Zaista nije bilo lepšeg načina da  se završi ovo polugodište i da zadovoljni odemo na zasluženi odmor. Ako želite da vidite šta je ovih dana „u modi“, pažljivo pogledajte naše fotografije:

 << početak

FIT PEDAGOGIKA

19.oktobar 2018.

U okviru tradicionalnog susret učenika i nastavnika naše škole i „II osnovne šole“ iz Celja realizovan je Stručni skup „Fit pedagogika“. Naime, šest slovenačkih kolega je sa nama podelilo svoje iskustvo u radu primenom savremenih nastavnih metoda koje za cilj imaju da povećanjem fizičke angažovanosti učenika podignu stepen njegove mentalne aktivnosti, kao i stepen  uspešnosti i zadovoljsta u radu. Pozivu našeg direktora da prisustvuju ovom veoma zanimljivom predavanju odazvalo se preko pedest predstavnika okolnih škola-direktori, učitelji, nastavnici, stručni sardanici,  kao i predstavnici Školske uprave. Bilo je zadovoljstvo biti domaćin ovakovog skupa jer su gosti zahvaljujući dinamičnom, praktičnom i interesantnom predavanju slovenačkih kolega stekli jedno dragoceno iskustvo koje će već sutra moći da primene u svojim učionicama. Delić dobre radne atmosfere prenosimo i putem narednih fotografija:

 << početak

PRIJATELJI IZ SLOVENIJE

18-21.oktobar 2018.

Ovih dana susretom u Tomaševcu obeležili smo desetu godinu prijateljstva sa učenicima i nastavnicima iz Slovenije, iz  „ II osnovne šole“ iz Celja. I ovoga puta trudili smo se da budemo dobri domaćini, pa  smo veoma pažljivo isplanirali naš susret kako bi gostima bilo što prijatnije i zanimljivije. Sa zadovoljstvom  smo im predstavili našu školu, zajedno smo uživali u lepotama Tamiša, upoznali ih sa znamenitostima Zrenjanina i okoline.

Putovanje do Smedereva, obilazak tvrđave, raygledanje Pančeva i šetnja Beogradom, uvek interesantne priče i šale koje će se još dugo prepričavati obeležili su ovaj susret. Zajedničke fotografije koje smo napravili na Petrovaradinskoj tvrđavi sa predivim pogledom na Novi Sad takođe su deo prijateljske posete koju ćemo dugo pamtiti. Delić atmosfere prenosimo i putem brojnih fotografija koje smo ovom prilikom napravili. Osim toga, kako je to sve izgledalo pogledajte i u našem FOTO ALBUMU

 << početak

DEČJA NEDELJA

01-05.oktobar 2018.

Ovogodišnji moto Dečje nedelje "Moje je pravo da živim srećno i zdravo" inspirisao nas je da realizujemo veliki broj aktivnosti u našoj školi. Sproveli smo humanitarnu akciju "Drug-drugu", uredili našu okolinu, pripremili izložbu zdrave hrane,  organizovali sportske susrete, imali likovu-literarnu radionicu-„Šta me čini srećnim?“ Najinteresantnije je bilo na priredbi povodom prijema prvaka u Dečji savez, kao i prilikom sađenja drveta generacije. Tradicionalni dečji jesenji vašar bio je odlično posećen, a najbolji trgovci ove godine bili su momci iz petog razreda, koji su kao nagradu što su zaradili najviše novca, osvojili "medeno srce". Čestitamo im od srca, a čestitamo i svima  ostalima na volji, trudu i divnim idejama koje su realizovali tokom ove Dečje nedelje. Neka nam i svaka druga nedelja bude tako uspešna kao ova! Kako je to sve izgledalo možete videti  u našem FOTO ALBUMU

 << početak

NAŠI PRVACI

3.septembar 2018.

Prvi dan školske 2018-2019.god. počeo je, po tradiciji,  dobrodošlicom za prvake. Tople i iskrene reči podrške uputili su im njihovi stariji drugari. Nakon veselog i poučnog programa koji je pripremljen u  njihovu čast, prvaci su se zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Mojin uputili ka učionici gde su ih čekali prigodni pokloni. Lepo vreme,  dobro raspoloženje i puno osmeha obeležili su njihov prvi školski dan, a mi želimo da im i svi naredni dani koje budu proveli u našoj školi budu ovako  lepi  kao i ovaj danas!

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2017. , sva prava zadržana