повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2020/2021

NAŠI OSMACI
VITEZOVO PROLEĆE

PESNIČKA ŠTAFETA
NOVE NAGRADE
ŠKOLSKA SLAVA
USPESI NA KONKURSIMA
 
 
 
 
 

 

 

 
 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
<< početak

NAŠI OSMACI

jul 2021.

Juče nas je obradovala divna vest da su svi naši osmaci uspeli da upišu svoju „prvu želju“ koja se odnosila na upis srednje škole. Ovo je zaista veliki uspeh, ali moramo priznati da nije neočekivan s obzirom na činjenicu da je devet zaista vrednih i pametnih devojčica i dečaka završilo našu školu. Čestitamo im svima na volji, trudu i zalaganju koje su pokazali prethodnih devet godina u našoj školi, na odlično urađenim završnim ispitima,  a ovom prilikom izdavajamo imena najuspešnijih:Nikola Savin- odličan uspeh na kraju 8. razredaUroš Piperski- odličan uspeh na kraju 8. razredaAleksandar Milićev-odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Matematike, Srpskog jezika i književnosti, Istorije, Fizičkog i zdravstvenog vaspitanja,  Biologije, Hemije,  Fizike , diploma "Vuk Karadžić"Rada Novakov- odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Matematike, Tehničkog i informatičkog obrazovanja, Fizike,  Informatike i računarstva, Hemije,  diploma "Vuk Karadžić"; UČENIK GENERACIJE

<< početak

VITEZOVO PROLEĆE

maj 2021.

Nakon prošlonedeljnih literarnih uspeha, javljamo se sa vestima o novim uspesima naših đaka. Ovog puta u pitanju su nagrađeni likovni radovi. Naime, dugogodišnja saradnja sa Književnim časopisom za decu „Vitez“ na kraju svake školske godine krunisana je nagradama koje naši učenici redovno osvajaju. Ovog puta u pitanju su dve talentovane učenice-Merima Radovančev (2.razred) i Milica Marković (3.razred) kojima su sa poslednjim junskim brojem ovog časopisa poslate diplome i vredne knjige jer se ove godine, zbog poznate epidemiološke situacije,  završna manifestacija „Vitezovo proleće“ na kojoj se uručuju nagrade i diplome, ne održava. Sigurni smo da je nagrada stigla u prave ruke, te  Merimi i Milici od srca čestitamo i poručujemo da neguju svoj talenat i da nas i naredne školske godine obraduju nekim novim uspesima.

<< početak

PESNIČKA ŠTAFETA

maj 2021.

Poslednji dani maja u našoj školi bili su u znaku originalnih rima i divnog pesničkog takmičenja koje svake godine organizuje Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina. Ovogodišnja 47. Pesnička štafeta na čelu sa Nikoletom Novak gostovala je i kod nas. Uživali smo u druženju sa poznatom dečijom književnicom koja nam je govorila odlomke iz svoje nove interesantne knjige „Zvali su me“. Koliko smo mi bili oduševljeni njenim pričama, toliko je i  ona bila oduševljena našim pesničkim umećem, te je napravila presedan, pa u našoj školi proglasila čak 4 pobedničke pesme koje su se plasirale u dalje takmičenje. Najbolje pesme napisali su naši sjajni stihotvorci: Uroš Latić (3. razred), Maša Mojin (4.razred), Marina Radovančev (5.razred) i Nina Filipović (5.razred).Ovde radosti nije bio kraj, jer nam je ubrzo stigla i divna vest da je pesma naše Nine  Filipović „Hvala ti, mama“ osvojila 3.mesto u konkurenciji od čak 1500 pesama. Ona je svoju pesmu pročitala na završnoj manifestaciji  Pesničke štafete u Zrenjaninu kada je i nagrađena vrednim poklonima. Za Ninu i za sve naše talentovane mlade pesnike ponosno uzvikujemo jedno veliko BRAVO!

<< početak

NOVE NAGRADE

14.maj 2021.

Posle kraće pauze javljamo se sa novim vestima o uspesima naših đaka. U prethodnom periodu bili smo uspešni na svim poljima-nauka, sport i umetnost. Prvo su, naime, stigle lepe vesti iz Matematičkog društva „Arhimedes“. Učenik 3.razreda Dušan Pujić osvojio je pohvalu na čuvenom matematičkom takmičenju „Misliša“.  Zatim su nas novim uspesima obradovali naši sportisti. Naime, na školskom opštinskom takmičenju u plivanju učenik 4.razreda Mateja Janković osvojio je 1.mesto u disciplini leđno, a učenik 6. razreda Aleksa Janković osvojio je 2.mesto u disciplini prsno. Uspesima tu nije bio kraj jer je Mateja Janković  zatim sa republičkog školskog takmičenja u plivanju doneo srebrnu medalju. Na scenu su zatim stupile devojčice koje su svoj slikarski talenat pokazale na likovnom konkursu „Krv život znači“ u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanina. Tako je učenica 2. razreda Merima Radovančev osvojila 1. mesto, a njena školska drugarica Nikolina Vijatov 2.mesto. Čestitamo našim vrednim i talentovanim učenicima! Ponosimo se njihovim uspesima, a sreću delimo sa vama putem nekoliko fotografija:

<< početak

ŠKOLSKA SLAVA

27. januar 2021.

Zbog poznatih okolnosti izazvanih pandemijom korona virusa proslava školske slave-Svetog Save ove godine realizovana je na drugačiji način u odnosu na ranije godine. Naime, uz poštovanje svih epidemioloških mera snimljeni su nastupi učenika koji su podrazumevali recitatorske tačke u kojima su učestvovali predstavnici svih odeljenja, a potom su oni objedinjeni u jedan video-materijal kome je dodata još i prezentacija o životu i značaju Svetog Save. Ovaj interesantno urađen video-zapis prezentovan je učenicima u odeljenjima u vreme kada bi se uobičajeno realizovala priredba u normalnim okolnostima. Ovom prilikom pohvaljujemo sve učesnike koji su se i u ovim novim, neobičnim okolnostima odlično snašli i pokazali snažnu veru na putu svetosavlja.Uz nekoliko fotografija koje smo napravili ovom prilikom, preporučujemo da pogledate i naš svetosavski   >>> VIDEO-ZAPIS

 << početak

USPESI NA KONKURSIMA
septembar-decembar 2020.

Iako je prvo polugodište ove školske godine po mnogo čemu bilo drugačije od svih ostalih zbog poznatih okolnosti u vezi sa korona virusom, motivacije i kreativnosti našim đacima nije nedostajalo ni u ovim neobičnim danima. Uzimali smo učešće na različitim likovnim i literarnim konkursima, a nagrade, po običaju,  nisu izostale. Najpre su nas u septembru obradovale lepe vesti iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina kada su u okviru 46. Pesičke štafete pesme naša tri učenika ušle u uži izbor i oni su imali tu čast i priliku da pročitaju svoje pesme u Biblioteci i da se druže sa  pesnikinjom Elizabetom Georgijev koja je bila domaćin ovogodišnje Pesničke štafete. Ovom prilikom pohvaljujemo naše mlade pesničke nade: Merimu Radovančev (2.razred), Dušana Pijića (3.razred) i Marinu Radovančev (5.razred). Naredne lepe vesti stigle su z Beograda. Naime, na Umetničkom literarnom konkursu u organizaciji Dečijeg kulturnog centra iz Beograda “Domovina se brani lepotom” pesma Marine Radovančev (5.razred) je pohvaljena, a pesma Nine Filipović (5.razred) osvojila je drugo mesto!Ovo je sjajan uspeh s obzirom na činjeniu da su pesme stizale ne samo iz cele Srbije, nego iz iz svih krajeva sveta gde se srpski jezik može čuti,  tako da je konkurencija zaista bila velika. Kraj prvog polugodišta ulepšala je i vest koju je stigla iz Zavoda za javno zdravlje iz Zrenjanina.  Likovni rad Lazara Mojina ”(3.razred)   na temu “Zdravlje na usta ulazi“ nagrađen je i biće postavljen i  na sajtu Instituta za javno  zdravlje Srbije i korišćen za izradu zdravstveno-promotivnog materijala u cilju promocije zdravih stilova života. Čestitamo od srca našim uspešnim učenicima-Merimi, Dušanu, Marini, Nini i Lazaru i njihovim mentorima-učiteljicama Svetlani Todorov i Vesni Mojin i nastavnici Gordani Janković i želimo da ovako lepe uspehe ponove i naredne godine.

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2021. , sva prava zadržana