повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2021/2022

-ZAVRŠNI ISPIT
-EKSURIJA RADNIKA
-NAŠI OSMACI

-INSEKTARIJUM

-NOVI USPESI

-DAN ŠKOLE
-PESNIČKA ŠTAFETA
-NAŠI USPESI

-ŠKOLSKA SLAVA

-NOVE KNJIGE
-U SUSRET NOVOJ GODINI
-PRVE NAGRADE
-NAŠI PRVACI

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
<< početak
ZAVRŠNI ISPIT

1.jul 2022.

Ova generacija osmaka je posebno zablistala na završnom ispitu.
Sve čestitke i njima i njihovim nastavnicima !

<< početak
EKSKURZIJA RADNIKA

18 jun 2022.

 Predlog da posle dužeg vremena organizujemo zajedničku ekskurziju radnika pokazao se kao sjajan. Naime, kolegama iz naše škole se, na naše veliko zadovoljstvo, priključilo i nekoliko naših bivših kolega , kao i kolega iz susedne orlovatske škole. Posetili smo Ramsku tvrđavu, uživali na Golubačkoj tvrđavi, a putovanje završili na divnom Srebrnom jezeru. Pored  prelepih destinacija koje smo obišli, ono što je pre svega obeležilo taj sunčani junski dan jeste sjajna atmosfera, puno smeha i zanimljivih razgovora i, naravno, prelepe fotografije koje delimo i sa vama:

<< početak
NAŠI OSMACI

jun 2022.

Petorica veličanstvenih, kako je to njihova učiteljica Vesna Mojin volela da kaže, završila je osmi razred.  I zaista, petorici sjanih dečaka je razredni starešina Nataša Ivanov u petak, na poslednjem svečanom roditeljskom sastanku,  uručila svedočanstva sa odličnim ocenama, kao i diplome i nagrade za lepe rezultate koje su postigli u toku osmogodišnjeg školovanja. Ona im je u ime svih nas poželela  uspeh na završnom ispitu koji im sledi, ali i svaku sreću, kako u daljem školovanju, tako i u životu uopšte. Ne kvareći tradiciju, ovom prilikom želimo da pohvalimo najuspešnije osmake:
Aleksandar Vitomirov
-odličan uspeh na kraju 8. razreda
Mateja Drakulić
- odličan uspeh na kraju 8. razreda
Ognjen Živojnov
- odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Fizike, diploma „Vuk Karadžić“
Aleksa Romanov
- odličan uspeh na kraju 8. razreda, specijalna diploma iz Tehnike i tehnologije, diploma „Vuk Karadžić“, UČENIK GENERACIJE
Uz nekoliko fotografija koje smo napravili poslednjih dana koje su proveli u
našoj školi, upućujemo im najlepše želje za sve ono što ih očekuje u narednom periodu.
                                                                               SREĆNO,  DRAGI DEČACI!

<< početak
INSEKTARIJUM

maj-jun 2022.

U toku šk. 2021-2022.godine Pripremni predškolski program realizovao se u skladu sa primenom nove programske koncepcije, simbolično nazvane „Godine uzleta“-projektno planiranje. Predškolci su se tokom godine bavili raznim temama, a između ostalog i projektom -Insekti. Divan je dalji nastavak priče. Naime, naši najmlađi đaci, naši zabavištanci motivisali su svoje starije drugare, pre svega učenike petog i šestog razreda, da im se priključe u istraživanju. Tako su najpre krenuli  sa zajedničkim sakupljanjem insekata, a potom uz pomoć nastavnice biologije napravili svoj prvi insektarijum. Najmlađi su motivisali starije, stariji pomagali najmlađima-bio je to pravi primer međuvršnjačke edukacije, timskog rada i učenja kroz igru. Sigurni smo da će ovakvih zajedničkih projekata biti još, a do tada uživamo u fotografijama koje su naši istraživači napravili u toku rada na projektu.

<< početak
NOVI USPESI

maj-jun 2022.

Vesti o novim nagradama i novim uspesima naših đaka na najlepši mogući način obeležili su završetak još jedne školske godine. Najpre je zlatna medalja zasijala na grudima Mateje Jankovića, učenika 5. razreda. On je, naime, predstavljao našu školu na 9. SOŠOV-u (Sportskoj olimpijadi školske omladine Vojvodine) i ponovo bio najbolji u svom godištu, osvojivši 1. mesto u disciplini 50m leđnim stilom. Potom su stigle divne vesti iz Književnog časopisa za decu „Vitez“ sa kojim imamo odličnu dugogodišnju saradnju. Naime, tri naša učenika nagrađena su za svoje likovno stvaralaštvo. Diplome su zasluženo dobili sledeći kreativni mladi umetnici: Marko Vijatov (1. razred), Merima Radovančev (3.razred) i Dušan Pujić (4. razred).  Posle likovnih uspeha, na red je došla nagrada za literarno stvaralaštvo, a ovog puta je od strane Crvenog krsta Zrenjanin za svoje literarno umeće nagradjena talentovana učenica 3. razreda Nikolina Vijatov koja je osvojila 2. mesto na konkursu „Krv život znači.“ Radujemo se što se lista naših uspešnih učenika svakim danom povećava i zato smo, kao i svake godine, u njihovu čast, napravili pano u školskom holu kako bismo im čestitali na trudu, talentu i uspehu, ali i motivisali sve njihove drugare da krenu njihovim stopama.I ove školske  godine  proglasili smo i najuspešnijeg učenika na takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, te je tako laskava titula „KLIKERAŠA“ pripala učeniku 5. razreda Mateji Jankoviću.
Bravo za Mateju, bravo za sve naše vredne đake, bravo za našu školu!
Naši učenici su naš ponos, radujemo se njihovim uspesima, a tu radost delimo i sa svima vama.
<< početak
DAN ŠKOLE

21. maj

U subotu,  21. maja proslavili smo Dan škole. Divno vreme i isto takvo raspoloženje obeležili su ovaj dan jer smo se, nakon dve godine, zbog dobro poznate epidemiološke situacije, ponovo svi okupili na jednom mestu u prazničnom raspoloženju. Odlučili smo da naš dan bude ispunjen zabavno-sportskim aktivnostima koje su podrazumevale takmičenje u poligonima za niže razrede i sportska nadmetanja između učenika i nastavnika za više razrede.

Mališani su se takmičili u nadvlačenju konopca, skakanju u džakovima, prelaženju poligona i pokazali  maksimalnu spretnost i brzinu. Srčano su navijali za svoju ekipu, a potom zasluženo dobili medalje i pohvale. Stariji učenici su odmerili snage sa svojim nastavnicima u odbojkaškoj utakmici i sa lakoćom pobedili, dok je u igri između dve vatre bilo neizvesno do samog kraja. Košarkaški susret je bio uspešniji za nastavnike (pod pretpostavkom da đaci nisu pustili nastavnike da se tog dana raduju bar jednoj pobedi).

Ovaj dan nastavnici su iskoristili i  da se oproste od  svoje dve koleginice, naše Vere koja je otišla u zasluženu penziju i  drage koleginice Ane koja je prešla u drugu školu.Uživali smo u zajedničkom druženju i  poručili im da, bez obzira što više ne rade kod nas, očekujemo da nas redovno posećuju .
Sjajna atmosfera i osmesi obeležili su današnji dan, a o tome govore fotografije koje smo tom prilikom napravili.Uživajte i vi u njima

<< početak
PESNIČKA ŠTAFETA

17. maj 2022.

Dragi prijatelji iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina bili su gosti naše škole u okviru 48. Pesničke štafete. U našu školu štafetu u obliku mnoštva interesantnih stihova koji su smešteni u knjizi „Sve same drame“ doneo je  zrenjaninski pisac Uglješa Šajtinac. Mi smo sa zadovoljstvom čitali njegove rime, a on je hvalio i naše. Među mnoštvom originalnih stihova  pesnik-domaćin izabrao je najbolje. Odlučio je da pobedničke pesme u našoj školi  budu pesme Kristine Radovančev(1.razred), Merime Radovančev(3.razred) i Marine Radovančev(6.razred). Tek nakon proglašenja pobednica,  pesnik je shvatio da su u pitanju tri rođene sestre i onda je zadovoljstvo bilo još veće. Sa talentovanim sestrama, ali i sa ostalim mladim pesnicima napravio je nekoliko lepih fotografija uz komentar da je uživao u pesničkom druženju sa nama i pozvao nas na završnu manifestaciju Pesničke štafete koja će se održati u Zrenjaninu. Uz čestitke našim pobednicama, prenosimo delić atmosfere putem narednih fotografija:

<< početak
NAŠI USPESI

maj 2022.

 Kako se polako bliži kraj još jedne školske godine, vreme je da sumiramo uspehe koje su naši učenici ostvarili na takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pohvalimo naše vredne đake.
Svi viši razredi imali su svoje predstavnike, a mi sa ponosom navodimo imena onih koji su postigli zapažene rezultate.

Mateja Janković  (5. razred)

-1. mesto na školskom okružnom takmičenju u plivanju u disciplini 50 m leđno
-1. mesto na školskom republičkom takmičenju u plivanju u disciplini 50 m leđno
Marina Radovančev  (6. razred)
-3. mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i učešće u na okružnom takmičenju
Nikoleta Sujić  (7. razred)
-3. mesto na školskom opštinskom takmičenju u atletici u disciplini trka na 100 m
Aleksa Janković  (7. razred)
-2. mesto na školskom okružnom takmičenju u plivanju u disciplini 50 m kraul
Aleksa Romanov  (8. razred)
-3. mesto na opštinskom takmičenju predmeta Tehnika i tehnologija –„Šta znaš o saobraćaju“ i učešće u na okružnom takmičenju
Čestitamo našim vrednim učenicima i njihovim nastavnicima na sjajnim rezultatima. Srećni smo što se zahvaljujući njima za ime naše škole čulo u najlepšem svetlu. Hvala im na tome i jedno veliko BRAVO!

<< početak
ŠKOLSKA SLAVA
27. januar

Obeležavanje Svetog Save-školske slave i ove godine je, kao i prošle, proteklo u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, u okviru odeljenja. Počeli smo intoniranjem svetosavske himne putem snimka koji je napravljen na časovima hora viših razreda, zatim smo se kroz prezentaciju o Svetom Savi podsetili njegovog života i dela, recitovali smo pesme o našem svetitelju i prosvetitelju, rešavali zanimljive edukativne kvizove koje su se odnosili na ovu temu. Učenici osmog razreda, ovogodišnji kumovi školske slave, rezali su slavski kolač u prisustvu sedmaka kojima su predali kumstvo za narednu školsku godinu. Na kraju smo se, kako tradicija  u našem selu nalaže, počastili perecama. Sa nadom da ćemo sledeće godine biti u prilici da u većem broju obeležimo školsku slavu, rastali smo se sa mišlju da je Sveti Sava živa duhovna snaga koja se obnavlja i jača u svakom novom vremenu i da je put svetosavlja jedini ispravni put kojim treba da hodimo.

<< početak
NOVE KNJIGE
decembar

S obzirom na to da se  bliži raspust, a to znači da ćemo imati više slobodnog vremena za uživanje u čitanju, obradovala nas je vest da je naša školska biblioteka bogatija za dvadesetak novih naslova. Kao i ranijih godina, od  Ministarstvo prosvete škole dobijaju određena sredstva za kupovinu novih knjiga za školsku biblioteku, a ove godine bibliotekarka je  osmislila da njihova promocija bude u školskom holu. Ideja se dopala našim učenicima i najveći ljubitelji pisane reči već su odabrali knjige u kojima će uživati tokom raspusta.

<< početak
U SUSRET NOVOJ GODINI
decembar

Sa prvim danima decembra počela je da se oseća svečana atmosfera u našoj školi.
Osmaci su, po običaju, okitili novogodišnju jelku u školskom holu, a svi ostali razredi su se trudili da što originalnije ukrase svoj prostor.

<< početak
PRVE NAGRADE
oktobar

Kao što je i jesen u našim krajevima obeležena berbom bogatih plodova, tako je i jesen u našoj školi  bila u znaku berbe prvih nagrada. Najbrža u osvajanju nagrada, ali u pravom smislu te reči, bila je naša učenica sedmog razreda Nikoleta Sujić. Ona  je na Školskom opštinskom takmičenju u atletici koje je održano u  5.10.2021. u Zrenjaninu osvojila 3. mesto u disciplini 100m za devojčice 7-8. razreda.Nakon ovog sportskog uspeha, obradovali smo se i uspesima naših đaka na Likovnom konkursu „Moji baba i deda“ u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin. Originalnim radovima na zadatu temu naši mladi umetnici ostvarili su sjajan uspeh. Naime, učenik četvrtog razreda Lazar Mojin osvojio je 1. mesto, a rad njegove godinu dana mlađe drugarica Nikoline Vijatov osvojio je 2. mesto. Oni su prisustvovali i svečanoj dodeli diploma i nagrada 29.10.2021. koja je održana u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin.Zahvaljujući našim učenicima novu školsku godinu počeli smo sa  sva tri odličja-i zlatnim, i srebrnim, i bronzanim. Sigurni smo da ovako dobar početak najavljuje još jednu uspešnu školsku godinu! Čestitamo našim đacima što su učinili da se za ime naše škole čuje u najlepšem svetlu!

<< početak

NAŠI PRVACI
septembar
Tradicionalno, i ove godine su naši prvaci sa svojom učiteljicom posadili drvo generacije u sklopu aktivnosti Dečije nedelje.

 

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2021. , sva prava zadržana