повратак

НАЈИНТЕРЕСАНТНИЈА   ДОГАЂАЊА У ШК. 2022/2023

-NAGRADE ZA KRAJ
-NAŠI OSMACI

-DAN ŠKOLE
-PONOVO USPEŠNI
-NOVE POBEDE

-ŠKOLSKA SLAVA
-ZIMSKA ČAROLIJA
-NOVI USPESI
-UČIONICA U NOVOM RUHU
-LIKOVNI KONKURSI
-DEČJA NEDELJA
-EVROPSKO SELO
-MUZEJ U ŠKOLAMA
-NOVI POČETAK
-RADNA SUBOTA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

početak<<

NAGRADE ZA KRAJ

jun  2023.

            I poslednji dani ove školske godine bili su jednako uspešni kao i prethodni i zato vestima o novim nagradama za naše đake želimo da zaokružimo priču o zaista berićetnoj školskoj godini. Najpre ćemo se pohvaliti uspehom naše učenice šestog razreda Srđane Anović koja je osvojila 3. mesto na okružnom takmičenju „ Šta znaš o saobraćaju“ i plasirala se na republičko takmičenje kao najbolja devojčica u svojoj kategoriji. Svaka čast, Srđana!
          Potom želimo da istaknemo naše mlade „čitaliće“ koji su uzeli učešče na tradicionalnoj manifestaciji „Čitalačka značka“  u organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina. S obzirom na to da je u pitanju bila jubilarna, 40. godina, Biblioteka je odlučila da nagradi sve učesnike koji su pisali čitalačke dnevnike, a među zapaženim dnevnicima našli su se i dnevnici sledećih učenica čija imena s ponosom navodimo: Darija Gajić (1.razred), Aleksandra Birovljev (2.razred), Kristina Radovančev (2.razred), Dunja Pujić (2.razred) i  Anđela Latić (3.razred).
           Pohvale u oblasti likovnog stvaralaštva stigle su potom i iz Književnog časopisa za decu „Vitez“ za originalne radove naših đaka koji su učestvovali u manifestaciji „Vitezovo proleće“. Pohvaljeni su sledeći prvaci: Darija Gajić, Damjan Nikolić, Mladen Nikolić, Marija Pujić, Vukašin Ćurčin i  Dunja Ćurčin. Pohvale su dobile i učenice drugog razreda:
Aleksandra Birovljev, Kristina Radovančev i Dunja Pujić, kao i učenici trećeg razreda: Aleksa Milićev i Miloš Fibišan, a nagrađena je i učenica 4. razreda Nikolina Vijatov. Veliko bravo za sve njih!
           Još jedna naša učenica 4. razreda bila je uspešna u oblasti likovnog stvaralaštva. U pitanju je Magdalena Drakulić koja je osvojila 2. mesto i lepe nagrade na likovnom konkursu u organizaciji Crvenog krsta iz Zrenjanina „Krv život znači“. Sjajno, Magdalena!
           Nastavničko veće naše škole proglasilo je i najuspešnijeg takmičara u ovoj školskoj godini, pa je tako laskavu titulu „Klikeraša“ za šk. 2022-2023. dobio učenik šestog razreda Mateja Janković. Sve čestitke, Mateja i nastavi putem uspeha!

početak<<

NAŠI OSMACI

jun 2023.

                  Još jedna generacija učenika završila je osmi razed i uspešno obavila polaganje testova na maloj maturi. I dok ovih dana sa nestrpljenjem čekaju rezultate upisa u srednju školu, a mi smo sigurni da će svi upisati željene smerove, s ponosom navodima imena divnih dečaka i devojčica koji su uspešno završili našu školu i najlepše želje u daljem školovanju i životu uopšte želimo : Banković Nađi, Vitomirov Milanu, Zorljenac Zlatku, Janković Aleksi, Kazan Nikoli, Mariji Stojanov i Sujić Nikoleti.
         
Na poslednjem svečanom roditeljskom sastanku odeljenjski starešina Gordana Janković uručila im je svedočanstva, a najuspešnijima i brojne diplome i knjige. Njihove uspehe sa radošću delimo sa vama:
Nađa Banković
-odličan uspeh na kraju 8. razreda;
Nikola Kazan
- odličan uspeh na kraju 8. razreda;
Nikoleta Sujić
- odličan uspeh na kraju 8. razreda, diploma „Dositej Obradović“ iz predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje;
Aleksa Janković
- odličan uspeh na kraju 8. razreda, diplome „Dositej Obradović“ iz predmeta Tehnika i tehnologija i Fizičko i zdravstveno vaspitanje, diploma „Vuk Karadžić“, UČENIK GENERACIJE           
Dragi naši osmaci, neka vam je srećno sve!

početak<<

DAN ŠKOLE

27.maj 2023.

U odličnom raspoloženju i sportskoj atmosferi proslavili smo  Dan škole. Odlučili smo da i ove godine organizujemo zabavno-sportske aktivnosti koje su podrazumevale takmičenje u poligonima za niže razrede i sportska nadmetanja između učenika i nastavnika za više razrede.

Mališani su se takmičili u nadvlačenju konopca, skakanju u džakovima, prelaženju poligona i pokazali  maksimalnu spretnost i brzinu. Srčano su navijali za svoju ekipu, a potom zasluženo dobili medalje i pohvale. Stariji učenici su odmerili snage sa svojim nastavnicima u odbojkaškoj utakmici i sa lakoćom pobedili, a potom su usledila uzbudljiva međurazredna takmičenja.

Ovaj dan nastavnici su iskoristili i  da se oproste od  drage koleginice Milice Živić koja je počela da radi u drugoj školi. Uživali smo u zajedničkom druženju i  poručili joj da, bez obzira što više ne radi više kod nas, očekujemo da nas redovno posećuje .

Sjajna atmosfera i osmesi obeležili su današnji dan, a o tome govore fotografije koje smo tom prilikom napravili.Uživajte i vi u njima.

početak<<

PONOVO USPEŠNI

april 2023

Nakon sjajnih uspeha koje su naši učenici postigli prethodnog meseca, i u aprilu imamo razloga za ponos i radost.
Najpre želimo da istaknemo sjajan uspeh našeg prvaka Mladena Nikolića koji je osvojio pohvalu na čuvenom Nacionalnom matematičkom takmičenju „Misliša“ koje organizuje Matematičko društvo „Arhimedes“ iz Beograda. Nije lako biti među najboljima ukoliko se zna da je na ovom takmičenju učestvovalo oko 50.000 učesnika iz 612 škola širom Srbije. Našem „Misliši“ Mladenu je to pošlo za rukom i mi smo sigurni da je to samo početak njegovih velikih matematičkih uspeha koje očekujemo već sledeće godine. Mladene, bravo!
Nakon provere znanja iz matematike, na redu je bila provera znanja iz srpskog jezika i  naravno  da ni tu nismo zakazali. Naime, na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture naš učenik petog razreda Dušan Pujić osvojio je 3. mesto i obradovao nas novom diplomom na kojoj je ponovo pisalo ime naše škole. Bravo i za Dušana!
Usledila je zatim provera znanja iz saobraćaja, te je tako na  Opštinskom takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“ koje se održava u okviru predmeta Tehnika i tehnologija, učenik osmog razreda Aleksa Janković osvojio treće mesto, kao i učenica šestog razreda Srđana Anović. Ona je, kao najuspešnija devojčica u svoji kategoriji, pored diplome za uspeh, kao nagradu dobila i bicikl!  Kakva dvostruka radost za sve nas! Oboje su bili sjajni, kako na testovima znanja, tako i na poligonu spretnosti i želimo da taj uspeh ponove na okužnom takmičenju koje ih uskoro očekuje!

početak<<

NOVE POBEDE

mart 2023

        U prethodnom mesecu imali smo puno razloga za slavlje jer su naši đaci ostvarili sjajne uspehe na različitim poljima i eto prilike da se pohvalimo novim pobedama i da sa vama podelimo radost.        Naša škola je imala svog predstavnika na Školskom republičkom takmičenju u plivanju koje je održano u Nišu 21. 2. 2023. Tamo se se okupili najbolji plivači iz svih okruga Srbije i dolazili su uglavnom iz velikih gradskih škola. Međutim, tog dana ipak je bilo najlepše dolaziti iz jedne male seoske škole kakva je naša jer odatle stižu šampioni. Naime, naš učenik šestog razreda Mateja Janković ponovio je prošlogodišnji uspeh i ponovo postao prvak države osvojivši 1. mesto i zlatnu medalju u disciplini 50 m leđnim stilom. Svaka čast, Mateja, i samo napred u nove pobede! 
     Ukoliko već sledećeg dana, saznali smo za novu veliku pobedu. Naime na likovnom konkursu Humanitarne organizacije „Svetosavlje“  iz Zrenjanina „Sveti Sava slogu slavi“ u ogromnoj konkurenciji od preko 1000 radova, likovni rad naše učenice 2. razreda Kristine Radovančev osvojio je 1. mesto i novčanu nagradu u iznosu od 15000 dinara.   I tu sreći i ponosu nije bio kraj jer je na literarnom konkursu iste organizacije, starija sestra naše pobednice, a naša učenica sedmog razreda Marina Radovančev osvojila 3. mesto i nagradu od 5000 dinara. One su prisustvovale svečanoj dodeli priznanja koja je upriličena u Narodnom muzeju Zrenjanina, a gde je istog dana otvorena izložba likovnih radova učenika koji su ušli u uži izbor. Na toj izložbi našli su se radovi još desetak naših talentovanih učenika i ponovo je bilo je divno dolaziti iz  OŠ „Mladost“ iz Tomaševca zahvaljujući našim đacima! Bravo!
       Ali,  uspesima tu nije bio kraj! Samo nekoliko dana kasnije, na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture imali smo dva predstavnika i oboje su ostvarili sjajne rezultate. Naime, učenik 5. razreda Dušan Pujić osvojio je 2. mesto, a učenica 7. razreda Marina Radovančev- 3. mesto. Takođe, oboje su se plasirali na okružno takmičenje i mi im uz čestitke za ovaj sjajan rezultat želimo sreću i na narednom nivou takmičenja!
Ponosni na uspeh naših đaka sa vama delimo fotografije sa ovih događaja.

početak<<

ŠKOLSKA SLAVA

27. januar 2023.

U petak, 27. januara, svečanim programom koji je podrazumevao izvođenje svetosavske himne, interesantne i poučne recitale i dramatizacije , obeležili smo školsku slavu-Svetog Savu. Na našoj svečanosti čule su se najlepše reči srpskog jezika, upravo one kojima nas je učio i Sveti Sava- ljubav, sloga, mir, nauka, istina, pravda, čast, dostojanstvo, anđeo, učitelj, sloboda, znanje. Nakon svetosavske akademije u školi, učenici osmog razreda su, po tradiciji, kao kumovi školske slave, rezali svetosavski kolač u našoj seoskoj crkvi. Ovaj dan protekao je u znaku pouka Svetog Save, onih koje nas uče, leče, blaže i snaže. Poslušali smo ih pažljivo i poneli sa sobom kao nauk.

početak<<

ZIMSKA ČAROLIJA

decembar 2022.

Kada nam već u prethodnom periodu nije pao sneg i napravio pravu zimsku čaroliju, mi smo se potrudili da naši zimski dani,  umesto snežnim pahuljama, budu ukrašeni na drugačiji način, te u tom smislu, sada, na početku drugog polugodišta, rezimiramo brojne zanimljive aktivnosti koje smo realizovali krajem prvog polugodišta.
          Najpre smo početkom decembra naše učionice i hodnike ukrasili u duhu novogodšnjih praznika, a centralno mesto, kao i uvek, zauzimala je velika novogodišnja jelka u holu. Da ona zasija u punom sjaju,  bili su, po tradiciji,  zaduženi učenici osmog razreda, koji su uživali u ovom prazničnom zadatku.
           Bili smo i deo „IX inkluzivnih dečjih igara bez granica“ . Pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje“ bodrili smo učesnike i uživali u predivnoj atmosferi na manifestaciji koja je okupila više od 1000 učesnika i gledalaca.          

           Učestvovali smo i na konkursu koji je raspisao grad Zrenjanin- „Nacrtaj novogodišnju čestitku grada Zrenjanina“. Našu školu, prema propozicijama,  predstavljali su sjajni radovi tri predškolca -Nede Milićev, Marka Nikolića, Stefana Smoljana i tri učenika nižih razreda Damjana  Nikolića (1.razred), Kristine Radovančev (2.razred) i Marijane Romanov (4.razred). Oni su, zajedno sa još 200 svojih vršnjaka iz svih osnovnih škola zrenjaninske opštine, prisustvovali prijemu kod gradonačelnika koji je upriličen u Barknoj sali gradske kuće i tom prilikom su im uručeni novogodišnji paketići.
            Prvo polugodište završili smo veselo, uz organizaciju maskenbala, a kako ni ovoga puta našim đacima nije nedostajalo kreativnosti i mašte, zaista je bili teško proglasiti najbolje maske.
Veseli, vedri i puni pozitivne energije, završili smo prvo polugodište šk. 2022-2023. i sada želimo da u istom duhu nastavimo i u drugom polugodištu. Srećan nam svima novi početak!

početak<<

NOVI USPESI

decembar 2022.

Iako je završnica prvog polugodišta uvek u znaku kontrolnih i pismenih zadataka i brojnih odgovaranja, naši đaci su toliko vredni da i pored toga imaju vremena i volje i za dodatne izazove koji su kao rezultat doneli nove nagrade kojima želimo da vam se pohvalimo.
Učenici nižih razreda učestvovali su na tradicionalnom likovnom konkursu koji se održava već 39 godina u organizaciji Železnice Srbije-
„Železnica očima dece“. O tome koliko su naši prvaci talentovani i koliko je ovo sjajan uspeh za našu školu govori činjenica da je na konkurs pristiglo čak 3550 radova  iz 294 osnovne škole i 118 predškolskih ustanova, a da se među  pohvaljenim i nagrađenim radovima nalaze čak četiri rada naših učenika koji su izloženi u Galeriji Železničkog muzeja u Beogradu. Naime,  u uži izbor ušli su radovi trojice prvaka- Damjana Nikolića, Bogdana Kovača i Teodora Radojčića , a nagradu je osvojio originalan rad njihovog školskog druga Zorana Dimitrova koji je u Beogradu prisustvovao svečanoj dodeli nagrada i otvaranju ove velike izložbe u Galeriji Železničkog muzeja. Dragi dečaci, kao što ste svojim čarobnim vozovima stigli do velikog uspeha, tako sada nastavite da stvarate i nova maštovita dela, a mi ćemo se, kao i danas, hvaliti i ponositi vama.
Da smo ne samo talentovani umetnici, nego i talentovani sportisti, pokazalo je i Školsko okružno takmičenje u plivanju na kojem je našu školu predstavljalo tri učenika.Već iskusnim plivačima i takmičarima Mateji i Aleksi Jankoviću koji su nas već mnogo puta obradovali svojim uspesima, prvi put se pridružila i Nikolina Vijatov (4.razred)  i odmah postigla odličan uspeh. Ona je, naime, osvojila 3.
mesto u discipliini 50m kraul za devojčice. Sigurni smo da je ovo samo prvi u nizu uspeha koji će Nikolina postići plivajući za našu školu.A kad je reč o njenim starijim drugarima,  i ovog puta, očekivano,  sa takmičenja su se vratili sa diplomama. Naime, Aleksa Janković (8. razred) osvojio je 2. mesto u disciplini 50m prsno za dečake, a Mateja Janković  (6. razred) osvojio je 1. mesto u disciplini 50m leđnim stilom i time obezbedio plasman na školsko republičko takmičenje koje će se održati  u narednom polugodištu.
              
Veliko BRAVO kako za naše uspešne umetnike, tako i za uspešne sportiste.
                                  Ponosni smo na njih i od srca im čestitamo!

početak<<

UČIONICA U NOVOM RUHU

novembar 2022.

Ova naša priča mogla bi da nosi i naslov „Kad se vredne ruke slože, sve se može“ jer je u akciji o kojoj ćemo vam pisati zaista bilo puno vrednih ruku.
 Naime, ranije smo vas već informisali o tome da će novac prikupljen na Dečjem vašaru biti upotrebljen za osavremenjavanje i ulepšavanje našeg školskog prostora, a jedna od učionica koja je nakon toga zablistala u novom sjaju upravo je učionica naših prvaka.

Ovom prilikom želimo da istaknemo inicijativu i volju njihovih roditelja da učestvuju u farbanju svih klupa, stolica, plakara i polica. Ne znamo šta pre da pohvalimo-preciznost, kreativnost, dobru volju ili odličnu atmosferu u toku posla. Vođeni njihovim primerom, a pod budnim okom svoje učiteljice Vesne i sami đaci prvaci uzeli su učešće u radovima oko sređivanja učionice, te su sa puno truda i ljubavi izrađivali detalje koji su oplemenili njihov prostor i učinili ga još prijatnijim.
Kada pogledate fotografije, složićete se da je plavo-žuto-crvena kombinacija boja učinila njihovu učionicu prelepom, a ono što ju je učinilo posebnom jeste upravo ljubav, zajedništvo i trud da nešto lepo učinimo kako za sebe, tako i za generacije koje dolaze.

početak<<

DEČJA NEDELJA

septembar-novembar 2022.

Učenici nižih razreda naše škole rado učestvuju na različitim likovnim konkursima.  Njihove učiteljice ih na najbolji mogući način motivišu i podstiču da  budu kreativni i originalni i kao rezultat toga nastaje obilje uspešnih likovnih radova. Da je to tako,  potvrđuju i brojne nagrade koje naši đaci osvajaju. Početak ove školske godine upravo je i bio u znaku mladih slikara. Najpre nas je obradovala vest da je Vukašin Sujić (2.razred) osvojio 3. mesto i prigodnu nagradu na Likovnom konkursu „Moji baba i deda“ koji je bio realizovan u okviru manifestacije „Sunčana jesen života“ u Organizaciji Crvenog krsta iz Zrenjanina. Zatim smo sa oduševljenjem primili vest da je u konkurenciji od 50.000 radova iz 600 osnovnih škola i predškolskih ustanova širom Srbije, rad našeg prvaka Bogdana Kovača „Moja idealna soba“ osvojio 4. mesto i nagradu „idealnu svesku“ na 11. Likovnom konkursu „Nacrtaj, oboji i osvoji“ u organizaciji kompanije Forma ideale. Čestitamo sjajnim dečacima  i želimo im da neguju svoju kreativnost i da nastave da nižu uspehe o kojima ćemo rado ponovo pisati.

početak<<

DEČJA NEDELJA

3-7. oktobar 2022.

U prvoj nedelji oktobra obeležili smo Dečju nedelju različitim aktivnostima, a sve u skladu sa ovogodišnjim motom „Šta detetu treba da raste do neba?!“.

Pored sportskog i ekološkog dana, kao i likovne kolonije koji su nezaobilazni deo sadržaja svake Dečje nedelje, izdvajamo i časove u školskoj biblioteci i oslikavanje školskog dvorišta kredama u skladu sa temom, kao i završnu manifestaciju projekta „Evropsko selo“ o kojoj smo vas već i informisali.

Međutim, ovom prilikom želimo da istaknemo da su zvezde Dečje nedelje bili su naši prvaci. Tako je i trebalo da bude jer su sada postali deo divne organizacije Dečjeg saveza, a čin stupanja obeležen je i tradicionalnim sađenjem drveta generacije u školskom parku.

Pored toga, oni su se pokazali i kao odlično organizovani i sjajni trgovci na čuvenom Velikom jesenjem vašaru i zato su  sa pravom postali dobitnici „medenog srca“ koje se dodeljuje najuspešnijem odeljenju.

Od srca čestitamo kako njima, tako i svim ostalim našim učenicima i njihovim roditeljima koji su se zaista potrudili da sakupe što više novca koji će biti iskorišćen za osavremenjavanje i ulepšavanje naših učionica.

 Uz jedno veliko BRAVO za sve nas, sa vama delimo najzanimljivije trenutke koji su obeležili ovogodišnju Dečju nedelju.

početak<<

EVROPSKO SELO

7. oktobar 2022.

Na veliko zadovoljstvo, kako učesnika, tako i brojnih posetilaca,  održana je završna manifestacija projekta „Evropsko selo“ koja je poslednji put, zbog poznate situacije sa pandemijom, održana još u maju 2019. godine. Mi smo prethodnih meseci upoznavali „svoju evropsku zemlju“-Francusku i, kao i obično, bili sjajno pripremljeni da to u petak, 7. oktobra i prezentujemo. Prisutni su mogli primetiti veliku gužvu ispred našeg štanda, a za to je bilo puno razloga.Originalni suveniri sa francuskim motivima, koje su naši đaci zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicama vredno pripremali, izazvali su veliko interesovanje posetilaca, tako da su naši đaci -trgovci imali pune ruke posla.

 A o ukusnim specijalitetima francuske kuhinje koje su sa puno truda  pripremile mame naših đaka, koje ovom prilikom pohvaljujemo, dovoljno je reći da su planuli za tili čas. Slađe od toga bio je samo nastup naših talentovanih plesača, učenika drugog razreda, koji su pobrali brojne simpatije i gromoglasni aplauz publike.

 Zadovoljni i ispunjeni vratili smo se sa završne manifestacije, a divne utiske još uvek sabiramo gledajući fotografije sa „Evropskog sela“.

početak<<

PROJEKAT „MUZEJ U ŠKOLAMA“

septembar 2022.

Naša škola jedna je od velikog broja škola sa teritorije srednjeg Banata koja je uzela učešće u projektu Narodnog muzeja Zrenjanina-„Muzej u školama“  koji za cilj ima upoznavanje dece sa lokalnim kulturno-istorijskim nasleđem.  Prilikom nedavne posete našoj školi kustosi su najpre kroz zanimljive video-prezentacije  predstavili učenicima sva odeljenja i stalnu postavku Narodnog muzeja, a potom sa puno strpljenja odgovarali na njihova pitanja i davali detaljna i zanimljiva objašnjenja. Po unapred postignutom dogovoru, učenici su na uvid donosili porodične predmete sa kulturno-istorijskom vrednošću koji su na licu mesta,  kroz interakciju sa đacima,  bili stručno obrađeni i dokumentovani putem videa i fotografije, kao i deskripcije u kartonu izrađenom po uzoru na muzejsku dokumentaciju. Uživali smo razgovarajući sa kustosima i učeći o prošlosti našeg kraja na jedan drugačiji način. Nakon ovog interesantnog iskustva priželjkujemo posetu Narodnom muzeju Zrenjanina, a do tada uživamo u fotografijama koje smo napravili ovom prilikom.

početak<<

RADNA SUBOTA

17. septembar 2022.

Kada mi odlučimo da se dobro zabavimo, ni rano buđenje subotom, ni sumorno kišno jutro, ne može nas pokolebati u toj nameri. Radnu subotu, planiranu školskim kalendarom, realizovali smo nizom zabavno-sportskih aktivnosti. Najmlađi su se takmičili u zabavnim poligonima spretnosti, a stariji đaci su odmerili snage u odbojci, kako međusobno, tako i sa svojim nastavnicima. Uživali su i učesnici i posmatrači, a detalje sa ovog događaja prenosimo i vama putem nekoliko fotografija:

 

početak<<

NOVI POČETAK

1.septembar 2022.

Žagor u školskom dvorištu, prepričavanje doživljaja sa raspusta, ozarena lica naših đaka spremnih za nove izazove-slika je koja nas sve raduje. Intoniranjem himne Republike Srbije i čitanjem Obraćanja ministra Branka Ružića učenicima osnovne i srednje škole,   obeležen je početak još jedne školske godine. A najlepši deo tog prazničnog jutra svakako je bila dobrodošlica za naše prvake koju je sa puno ljubavi i kreativnosti pripremila njihova buduća učiteljica Vesna Mojin. Mi smo ih uz gromoglasan aplauz i veselu pesmu pozdravili poželevši da im i svaki naredni dan, kao i ovaj prvi,  bude veseo poput pesme, a potom su se prema svojoj novoj učionici uputili držeći se za ruke, jer upravo tako treba da bude i narednih osam godina, u znaku podrške, timskog rada i prijateljskog stiska ruke. U učionici ih je zateklo puno iznenađenja poput mnoštva balona, ukrasnih lizalica, novih rančeva, udžbenika i, naravno, zanimljivih aktivnosti koje je za njih pripremila njihova učiteljica. Našim dragim prvacima, ali i našim starijim đacima, kao i svim zaposlenima u našoj školi, želimo srećan i uspešan početak školske 2022-2023. godine!

 
 
 
 
 

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2022. , sva prava zadržana