klikni   knjiga gostiju
  L E T O P I S   Š K O L E  u šk. 2 0 21 / 2 0 2 2
 NOVO ! ! - pogledajte   NAŠE VIDEO ZAPISE 
 
ARHIVA LETOPISA ( od 2004 godine do danas)

-LIKOVNI KONKURSI
-DEČJA NEDELJA

-EVROPSKO SELO
-MUZEJ U ŠKOLAMA
-NOVI POČETAK
-RADNA SUBOTA

 PUBLIKACIJA              JAVNE NABAVKE        
 
NAJVAŽNIJI  DOKUMENTI I OBRASCI
     INFORMATOR O RADU ŠKOLE   ANALIZA ZAVRŠNOG ISPITA
VELIKI FOTO ALBUM  2004 - 2011.

 
 
 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

početak<<

DEČJA NEDELJA

septembar-novembar 2022.

Učenici nižih razreda naše škole rado učestvuju na različitim likovnim konkursima.  Njihove učiteljice ih na najbolji mogući način motivišu i podstiču da  budu kreativni i originalni i kao rezultat toga nastaje obilje uspešnih likovnih radova. Da je to tako,  potvrđuju i brojne nagrade koje naši đaci osvajaju. Početak ove školske godine upravo je i bio u znaku mladih slikara. Najpre nas je obradovala vest da je Vukašin Sujić (2.razred) osvojio 3. mesto i prigodnu nagradu na Likovnom konkursu „Moji baba i deda“ koji je bio realizovan u okviru manifestacije „Sunčana jesen života“ u Organizaciji Crvenog krsta iz Zrenjanina. Zatim smo sa oduševljenjem primili vest da je u konkurenciji od 50.000 radova iz 600 osnovnih škola i predškolskih ustanova širom Srbije, rad našeg prvaka Bogdana Kovača „Moja idealna soba“ osvojio 4. mesto i nagradu „idealnu svesku“ na 11. Likovnom konkursu „Nacrtaj, oboji i osvoji“ u organizaciji kompanije Forma ideale. Čestitamo sjajnim dečacima  i želimo im da neguju svoju kreativnost i da nastave da nižu uspehe o kojima ćemo rado ponovo pisati.

početak<<

DEČJA NEDELJA

3-7. oktobar 2022.

U prvoj nedelji oktobra obeležili smo Dečju nedelju različitim aktivnostima, a sve u skladu sa ovogodišnjim motom „Šta detetu treba da raste do neba?!“.

Pored sportskog i ekološkog dana, kao i likovne kolonije koji su nezaobilazni deo sadržaja svake Dečje nedelje, izdvajamo i časove u školskoj biblioteci i oslikavanje školskog dvorišta kredama u skladu sa temom, kao i završnu manifestaciju projekta „Evropsko selo“ o kojoj smo vas već i informisali.

Međutim, ovom prilikom želimo da istaknemo da su zvezde Dečje nedelje bili su naši prvaci. Tako je i trebalo da bude jer su sada postali deo divne organizacije Dečjeg saveza, a čin stupanja obeležen je i tradicionalnim sađenjem drveta generacije u školskom parku.

Pored toga, oni su se pokazali i kao odlično organizovani i sjajni trgovci na čuvenom Velikom jesenjem vašaru i zato su  sa pravom postali dobitnici „medenog srca“ koje se dodeljuje najuspešnijem odeljenju.

Od srca čestitamo kako njima, tako i svim ostalim našim učenicima i njihovim roditeljima koji su se zaista potrudili da sakupe što više novca koji će biti iskorišćen za osavremenjavanje i ulepšavanje naših učionica.

 Uz jedno veliko BRAVO za sve nas, sa vama delimo najzanimljivije trenutke koji su obeležili ovogodišnju Dečju nedelju.

početak<<

EVROPSKO SELO

7. oktobar 2022.

Na veliko zadovoljstvo, kako učesnika, tako i brojnih posetilaca,  održana je završna manifestacija projekta „Evropsko selo“ koja je poslednji put, zbog poznate situacije sa pandemijom, održana još u maju 2019. godine. Mi smo prethodnih meseci upoznavali „svoju evropsku zemlju“-Francusku i, kao i obično, bili sjajno pripremljeni da to u petak, 7. oktobra i prezentujemo. Prisutni su mogli primetiti veliku gužvu ispred našeg štanda, a za to je bilo puno razloga.Originalni suveniri sa francuskim motivima, koje su naši đaci zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicama vredno pripremali, izazvali su veliko interesovanje posetilaca, tako da su naši đaci -trgovci imali pune ruke posla.

 A o ukusnim specijalitetima francuske kuhinje koje su sa puno truda  pripremile mame naših đaka, koje ovom prilikom pohvaljujemo, dovoljno je reći da su planuli za tili čas. Slađe od toga bio je samo nastup naših talentovanih plesača, učenika drugog razreda, koji su pobrali brojne simpatije i gromoglasni aplauz publike.

 Zadovoljni i ispunjeni vratili smo se sa završne manifestacije, a divne utiske još uvek sabiramo gledajući fotografije sa „Evropskog sela“.

početak<<

PROJEKAT „MUZEJ U ŠKOLAMA“

septembar 2022.

Naša škola jedna je od velikog broja škola sa teritorije srednjeg Banata koja je uzela učešće u projektu Narodnog muzeja Zrenjanina-„Muzej u školama“  koji za cilj ima upoznavanje dece sa lokalnim kulturno-istorijskim nasleđem.  Prilikom nedavne posete našoj školi kustosi su najpre kroz zanimljive video-prezentacije  predstavili učenicima sva odeljenja i stalnu postavku Narodnog muzeja, a potom sa puno strpljenja odgovarali na njihova pitanja i davali detaljna i zanimljiva objašnjenja. Po unapred postignutom dogovoru, učenici su na uvid donosili porodične predmete sa kulturno-istorijskom vrednošću koji su na licu mesta,  kroz interakciju sa đacima,  bili stručno obrađeni i dokumentovani putem videa i fotografije, kao i deskripcije u kartonu izrađenom po uzoru na muzejsku dokumentaciju. Uživali smo razgovarajući sa kustosima i učeći o prošlosti našeg kraja na jedan drugačiji način. Nakon ovog interesantnog iskustva priželjkujemo posetu Narodnom muzeju Zrenjanina, a do tada uživamo u fotografijama koje smo napravili ovom prilikom.

početak<<

RADNA SUBOTA

17. septembar 2022.

Kada mi odlučimo da se dobro zabavimo, ni rano buđenje subotom, ni sumorno kišno jutro, ne može nas pokolebati u toj nameri. Radnu subotu, planiranu školskim kalendarom, realizovali smo nizom zabavno-sportskih aktivnosti. Najmlađi su se takmičili u zabavnim poligonima spretnosti, a stariji đaci su odmerili snage u odbojci, kako međusobno, tako i sa svojim nastavnicima. Uživali su i učesnici i posmatrači, a detalje sa ovog događaja prenosimo i vama putem nekoliko fotografija:

 

početak<<

NOVI POČETAK

1.septembar 2022.

Žagor u školskom dvorištu, prepričavanje doživljaja sa raspusta, ozarena lica naših đaka spremnih za nove izazove-slika je koja nas sve raduje. Intoniranjem himne Republike Srbije i čitanjem Obraćanja ministra Branka Ružića učenicima osnovne i srednje škole,   obeležen je početak još jedne školske godine. A najlepši deo tog prazničnog jutra svakako je bila dobrodošlica za naše prvake koju je sa puno ljubavi i kreativnosti pripremila njihova buduća učiteljica Vesna Mojin. Mi smo ih uz gromoglasan aplauz i veselu pesmu pozdravili poželevši da im i svaki naredni dan, kao i ovaj prvi,  bude veseo poput pesme, a potom su se prema svojoj novoj učionici uputili držeći se za ruke, jer upravo tako treba da bude i narednih osam godina, u znaku podrške, timskog rada i prijateljskog stiska ruke. U učionici ih je zateklo puno iznenađenja poput mnoštva balona, ukrasnih lizalica, novih rančeva, udžbenika i, naravno, zanimljivih aktivnosti koje je za njih pripremila njihova učiteljica. Našim dragim prvacima, ali i našim starijim đacima, kao i svim zaposlenima u našoj školi, želimo srećan i uspešan početak školske 2022-2023. godine!

početak<<

JAVNE NABAVKE

Javni pozivi :

Konkursna dokumentacija:

Odluke o dodeli nabavki :

 << početak

NAJVAŽNIJI DOKUMENTI I OBRASCI

 Razvojni plan
 
Školski program
 
Godišnji plan rada škole
 
Pravilnik o zaštiti i bezbednosti učenika


Finansijski plan za 2022

Završni račun za 2021


Lice za zaštitu podataka ličnosti
 

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2020. , sva prava zadržana