klikni   knjiga gostiju
  L E T O P I S   Š K O L E  u šk. 2 0 1 7 / 2 0 1 8
 NOVO ! ! - pogledajte   NAŠE VIDEO ZAPISE 
 
ARHIVA LETOPISA ( od 2004 godine do danas)

-Školska slava
-Novogodišnja čarolija
-Fit pedagogika
-Prijatelji iz Slovenije
-Dečija nedelja
-Naši prvaci

 PUBLIKACIJA              JAVNE NABAVKE        
 
NAJVAŽNIJI  DOKUMENTI I OBRASCI
     INFORMATOR O RADU ŠKOLE 
VELIKI FOTO ALBUM  2004 - 2011.

 
 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 << početak

SVETOSAVSKA AKADEMIJA

27. januar 2019.

 Jedan narod ne čini prost skup pojedinaca koji žive u jednom vremenu i na jednom prostoru. Narod je određen jezikom kojim govori, istorijskim i kulturnim nasleđem, sećanjem na zajedničku prošlost i verom u jednu budućnost. Ako narodi imaju roditelje i vreme nastajanja, onda je roditelj, otac i osnivač srpskog naroda Sveti Sava i njegovo delovanje. Mi smo danas, 27.januara,  proslavili taj sabirni znak našeg postojanja. Proslavili smo svetitelja i prosvetitenja  i obeležili školsku slavu- Svetog Savu. Na današnjoj svečanosti čule su se najlepše reči srpskog jezika, upravo one kojima nas je učio i Sveti Sava-ljubav, sloga, mir, nauka, istina, pravda, čast, dostojanstvo, anđeo, učitelj, sloboda, znanje. Čule su se reči koje nas uče, leče, blaže i snaže. Poslušali smo ih pažljivo i poneli sa sobom kao nauk.Nakon prigodne svečanosti koja je upriličena u školi, učenici osmog razreda, ovogodišnji kumovi slave,  u crkvi su rezali svoj svetosavski kolač. Mnoštvo je lepih fotografija ovom prilikom napravljeno, a vi pogledajte samo neke od njih.

 << početak

NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA

decembar 2018.

I ove godine su poslednji dani decembra u našoj školi bili obeleženi veselim prazničnim raspoloženjem. Osmaci su, po tradiciji, ukrasili veliku jelku u centralnom holu, a učenici svih ostalih razreda su se potrudili da nam hodnici zablistaju u punom novogodišnjem sjaju.  Međutim, ono što je ipak ostavilo  najjači utisak svakako jeste modna revija od reciklažnog materijala- Kreativni zajedno. Naime, učenici nižih razreda  su po ideji svojih učiteljica, a uz svesrdnu pomoć roditelja, pripremili originalne kostime od najrazličitijih reciklažnih materijala, te su ponosno prošetali najneobičnije modele nesvakidašnjom modnom pistom. Zaista nije bilo lepšeg načina da  se završi ovo polugodište i da zadovoljni odemo na zasluženi odmor. Ako želite da vidite šta je ovih dana u modi, pažljivo pogledajte naše fotografije:

 << početak

FIT PEDAGOGIKA

19.oktobar 2018.

U okviru tradicionalnog susret učenika i nastavnika naše škole i II osnovne šole iz Celja realizovan je Stručni skup Fit pedagogika. Naime, šest slovenačkih kolega je sa nama podelilo svoje iskustvo u radu primenom savremenih nastavnih metoda koje za cilj imaju da povećanjem fizičke angažovanosti učenika podignu stepen njegove mentalne aktivnosti, kao i stepen  uspešnosti i zadovoljsta u radu. Pozivu našeg direktora da prisustvuju ovom veoma zanimljivom predavanju odazvalo se preko pedest predstavnika okolnih škola-direktori, učitelji, nastavnici, stručni sardanici,  kao i predstavnici Školske uprave. Bilo je zadovoljstvo biti domaćin ovakovog skupa jer su gosti zahvaljujući dinamičnom, praktičnom i interesantnom predavanju slovenačkih kolega stekli jedno dragoceno iskustvo koje će već sutra moći da primene u svojim učionicama. Delić dobre radne atmosfere prenosimo i putem narednih fotografija:

 << početak

PRIJATELJI IZ SLOVENIJE

18-21.oktobar 2018.

Ovih dana susretom u Tomaševcu obeležili smo desetu godinu prijateljstva sa učenicima i nastavnicima iz Slovenije, iz  II osnovne šole iz Celja. I ovoga puta trudili smo se da budemo dobri domaćini, pa  smo veoma pažljivo isplanirali naš susret kako bi gostima bilo što prijatnije i zanimljivije. Sa zadovoljstvom  smo im predstavili našu školu, zajedno smo uživali u lepotama Tamiša, upoznali ih sa znamenitostima Zrenjanina i okoline.

Putovanje do Smedereva, obilazak tvrđave, raygledanje Pančeva i šetnja Beogradom, uvek interesantne priče i šale koje će se još dugo prepričavati obeležili su ovaj susret. Zajedničke fotografije koje smo napravili na Petrovaradinskoj tvrđavi sa predivim pogledom na Novi Sad takođe su deo prijateljske posete koju ćemo dugo pamtiti. Delić atmosfere prenosimo i putem brojnih fotografija koje smo ovom prilikom napravili. Osim toga, kako je to sve izgledalo pogledajte i u našem FOTO ALBUMU

 << početak

DEČJA NEDELJA

01-05.oktobar 2018.

Ovogodišnji moto Dečje nedelje "Moje je pravo da živim srećno i zdravo" inspirisao nas je da realizujemo veliki broj aktivnosti u našoj školi. Sproveli smo humanitarnu akciju "Drug-drugu", uredili našu okolinu, pripremili izložbu zdrave hrane,  organizovali sportske susrete, imali likovu-literarnu radionicu-Šta me čini srećnim? Najinteresantnije je bilo na priredbi povodom prijema prvaka u Dečji savez, kao i prilikom sađenja drveta generacije. Tradicionalni dečji jesenji vašar bio je odlično posećen, a najbolji trgovci ove godine bili su momci iz petog razreda, koji su kao nagradu što su zaradili najviše novca, osvojili "medeno srce". Čestitamo im od srca, a čestitamo i svima  ostalima na volji, trudu i divnim idejama koje su realizovali tokom ove Dečje nedelje. Neka nam i svaka druga nedelja bude tako uspešna kao ova! Kako je to sve izgledalo možete videti  u našem FOTO ALBUMU

 << početak

NAŠI PRVACI

3.septembar 2018.

Prvi dan školske 2018-2019.god. počeo je, po tradiciji,  dobrodošlicom za prvake. Tople i iskrene reči podrške uputili su im njihovi stariji drugari. Nakon veselog i poučnog programa koji je pripremljen u  njihovu čast, prvaci su se zajedno sa svojom učiteljicom Vesnom Mojin uputili ka učionici gde su ih čekali prigodni pokloni. Lepo vreme,  dobro raspoloženje i puno osmeha obeležili su njihov prvi školski dan, a mi želimo da im i svi naredni dani koje budu proveli u našoj školi budu ovako  lepi  kao i ovaj danas!

 << početak

JAVNE NABAVKE

Javni pozivi :

Konkursna dokumentacija:

Odluke o dodeli nabavki :

 << početak

NAJVAŽNIJI DOKUMENTI I OBRAZCI

OBRAZCI

DOKUMENTI

ZAVRŠNI RAČUNI
2015
2016
2017

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2011. , sva prava zadržana