klikni   knjiga gostiju
  L E T O P I S   Š K O L E  u šk. 2 0 1 7 / 2 0 1 8
 NOVO ! ! - pogledajte   NAŠE VIDEO ZAPISE 
 
ARHIVA LETOPISA ( od 2004 godine do danas)

-Sveti Sava
-Srećna Nova 2018.
-Sove u školskom parku
-Sanacija sale
-Poseta Sloveniji
-Zelena jabuka

-Dečija nedelja
-Elektronski dnevnik
-Prijem prvaka
-Poseta Temišvaru

 PUBLIKACIJA              JAVNE NABAVKE        
 
NAJVAŽNIJI  DOKUMENTI I OBRASCI
     INFORMATOR O RADU ŠKOLE 
VELIKI FOTO ALBUM  2004 - 2011.

 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 << početak

SVETI  SAVA
27. januar 2018.

Kao i u većini škola u Srbiji, tako je i u našoj školi u subotu,  27. januara, upriličena svečanost povodom Svetog Save, školske slave. Svetosavska akademija podrazumevala je recital u izvođenju kako onih najmlađih, tako i  najiskusnijih recitatora, prigodne dramatizacije, kao i nastup našeg hora. Nakon svečanog programa učenici osmog razreda, ovogodišnji kumovi školske slave,  rezali su svetosavski kolač u seoskoj crkvi.Ono što je  posebno ulepšalo današnji dan jeste i vest da je učenica 2. razreda Marina Radovančev osvojila 3.mesto na literarnom konkursu "Azbuka svetosavlja" koji je raspisala  humanitarna organizacija Svetosavlje iz Zrenjanina. Ona je sa svojim roditeljima, prisustvovala Svetosavskom balu koji je upriličen u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina gde joj je i  uručena vredna novčana nagrada. Marini od srca čestitamo, a fotografije sa ova dva svečana događaja sa zadovoljstvom delimo sa vama na ovoj stranici .Po običaju, zabeležili smo najlepše momente sa školske slave,i u posebnom albumu  OVDE  >>> , kao i na video snimku na našem you tube kanalu. Takođe na našem you tube kanalu možete pogledati i foto prezentaciju ovog događaja.

 << početak

SREĆNA NOVA 2018.
22.decembar 2017.

Novogodišnja atmosfera u našoj školi oseća se na svakom koraku. Ne zna se šta je lepše i svečanije - da li velika novogodišnja jelka u holu koju su ukrasili učenici osmog razreda ili panoi ispred učionica ili pak sandučići za novogodišnju poštu. Najlepše od svega ipak jesu vedra i osmehom ozarena lica naših učenika koji sa velikom radošću očekuju predstojeće praznike. U susret zimskom raspustu učenici nižih razreda organizovali su maskembal. Detalje sa tog veselog događaja, ali i niz drugih zanimljivosti pogledajte na narednim fotografijama kao i u našem   FOTO ALBUMU

 << početak

SOVE U ŠKOLSKOM PARKU
novembar 2017.

 Ovih dana dvanaest sova (utina, malih ušara, sova srednje veličine izduženih krila)  odlučilo je da im stanište tokom zimskog perioda bude upravo naš školski park.Male ušare imaju veliki značaj za ljude jer prirodno kontrolišu brojnost sitnih glodara (poljskih voluharica i miševa) i smanjuju potrebu za korišćenjem otrova i time ljudima štede znatna materijalna sredstva. Tokom jedne godine male ušare u Vojvodini pojedu više od 500 tona glodara! Male ušare su u mnogim delovima sveta zaštićene zakonom (npr. u Srbiji su zaštićene kao prirodna retkost i zabranjeno je njihovo hvatanje, ubijanje i uznemiravvanje u toku cele godine). Mi ih svakodnevno posmatramo sa prozora jedne od naših učionica kako se odmaraju na drveću. Iako se one dobro uklapaju u okolinu i teško ih je uočitii, ovaj neobičan prizor nije moglo da ne primeti oštro oko naših učenika koji pohađaju časove biološke sekcije

 << početak

SANACIJA FIUSKULTURNE SALE
10.novembar 2017.

Zahvaljujuci  sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za  sport i omladinu, ovih dana u našoj školi su realizovani radovi na sanaciji fiskulturne sale koji su podrazumevali krečenje i farbanje zidova, kao  i obnovu parketa. Iznos od 403.000 dinara je od ovog sekretrijata dodeljen našoj školi na konkursu koji je bio raspisan u avgustu mesecu. Učenici sa nestrpljenjem očekuju prvi čas fizičkog u sali koja je dobila novi izgled. Pogledajte fotografije koje smo napravili u toku izvođenja radova, kao i po njihovom završetku. Promena je zaista očigledna:

 << početak

POSETA SLOVENIJI
5-8. oktobar 2017.

Saradnja i prijateljstvo sa učenicima i nastavnicima II osnovne šole iz Celja je nešto na šta smo veoma ponosni i zato nas svaki novi susret zaista obraduje.Po nekom već uhodanom ritmu, jesen je vreme kada predstavnici naše škole putuju u Sloveniju. Osam učenika i pet nastavnika naše škole i ovoga puta bilo je oduševljeno gostoprimstvom domaćina, koji su se trudili da im ovaj susret ostane u najlepšem sećanju. Obilazak Celja, upoznavanje sa znamenitostima Ljubljane, poseta Postojnskoj jami i Predjamskom gradu, prisustvo časovima u njihovoj školi, druženje i uživanje-sve je to obeležilo ovaj, sad već 19 susret dveju škola. U iščekivanju onog jubilarnog, dvadesetog susreta, uživamo u brojnim fotografijama koje smo doneli sa ovog putovanja:

 << početak

"ZELENA JABUKA"

4.oktobar 2017.

Srećni smo što je ove godine upravo naša škola bila  domaćin , sada već tradicionalne,  manifestacije Zelena jabuka koja za cilj ima obeležavanje  meseca oktobra kao meseca zdrave hrane i promovisanje zdravih stilova života. Velika nam je čast bila da zelenu jabuku preuzmemo od prošlogodišnjih domaćina, dragih drugara iz Osnovne i srednje škole 9.maj iz Zrenjanina i velika radost što je ove godine predajemo takođe prijateljskoj školi 2.oktobar iz Botoša.Mi smo odlučili da ovu manifestaciju realizujemo baš u okviru Dečje nedelje kako bismo se podsetili da je jedno od važnih dečijih prava upravo pravo da se hranimo i živim zdravo.Za ovu priliku pripremili smo izložbu zdrave hrane, osmislili kreativne radionice u kojima su učestvovali i  naši dragi gosti, a potom smo svi zajedno uživali u zanimljivoj i poučnoj priredbi. Do narednog oktobra i ponovnog zajedničkog susreta, ovoga puta u Botošu, prenosimo vam utiske sa ove manifestacije i putem fotografija:

 << početak

DEČIJA NEDELJA
2-6.oktobar 2017.

Kao i svake godine,  u prvoj nedelji oktobra obeležavamo Dečju nedelju.Ovogodišnji moto Dečje nedelje  glasio je Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta i mi smo u skladu sa njim realizovali brojne aktivnosti uz pomoć i podršku naših roditelja, baka i deka, nastavnika, komšija,  dakle gradeći mostove među generacijama. Napravili smo mnoštvo fotografija, a vi pogledajte one sa najzanimljivijih događaja, a to su veliki jesenji vasar, priredba povodom prijema prvaka u Dečji savez, sađenje drveta generacije:

 << početak

PRIJEM PRVAKA
1.septembar 2017.

Lepo i sunčano jutro obeležilo je početak još jedne školske godine, a mi smo srećni jer je u đačke klupe sela još jedna generacija đaka prvaka. Za njih je, po tradiciji, upriličena srdačna dobrodošlica u holu škole. Nakon veselog programa koji su pripremili njihovi stariji drugari, učenici drugog i trećeg razreda, vrata njihove učionice otvorila im je učiteljica Gordana Rakić, a oni su ohrabreni njenim širokim osmehom i toplim i ohrabrujućim rečima smelo krenuli u jedan novi svet, svet  znanja, uspeha i prijateljstva koji će spoznati zajedno sa svima nama,  u našoj školi. Dobrodošli, dragi prvaci!

 
<< početak
ELEKTRONSKI DNEVNIK
1.septembar 2017.
Pilot projekat E-dnevnik (elektronski dnevnik) počeo je 1. sepembra šk.2017-2018.god.u onim školama koje su zadovoljile kriterijume za  njegovo uvođenje, a to su pre svega tehnička opremljenost, a potom i zainteresovanost zaposlenih da se u projekat uključe. Možemo se pohvaliti činjenicom da je naša škola jedna od četrdesetakt škola u Srbiji, a takođe i jedna od samo pet škola u Vojvodini koje su se , u ovom trenutku, priključile ovom projektu. Planirano je da se do kraja ove školske godine ovaj broj poveća na ukupno 200 škola.Nakon obuke za kordinatore, svi nastavnici naše škole prošli su obuku za vođenje elektronskog dnevnika. Ova novina je veoma dobro prihvaćena jer su svi slažu u tome da je ovo mnogo brži,  jednostavaniji i efikasniji način vođenja evidencije. Pristup dnevniku, će prema obećanjima realizatora projekta, uskoro imati i  roditelji koji su, takođe, sa velikim odobravanjem prihvatili uvođenje elektronskog dnevnika. O tome kako su, kao i uvek, svi nastavnici u našoj školi otvoreni za inovacije i raspoloženi za svaku vrstu promena govore i fotografije sa obuke za elektronski dnevnik:

<< početak
POSETA TEMIŠVARU
26.avgust 2017.

Poslednju subotu u avgustu, a kao najbolji način da se pripreme za početak još jedne školske godine, članovi našeg kolektiva proveli su u Temišvaru. Razgledanje  i uživanje  u znamenitostima grada,  dobro raspoloženje i druženje obeležili su ovu stručnu ekskurziju. Zaista smo se divno proveli i sada smo spremni za nove radne pobede, a vas pozivamo da uživate u fotografijama koje smo doneli iz Temišvara:

 << početak

JAVNE NABAVKE

Javni pozivi :

Konkursna dokumentacija:

Odluke o dodeli nabavki :

 << početak

NAJVAŽNIJI DOKUMENTI I OBRAZCI

OBRAZCI

DOKUMENTI

OŠ"MLADOST" @ Tomaševac 2011. , sva prava zadržana